NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
PC & Internet - Laatste nieuws

2News.be / PC & Internet

Sonde van NASA verkent baan rond de maan voordat mensen erheen gaan
Gisteren, 00:13 NU.NL - Tech
Ruimtevaartorganisatie NASA heeft dinsdag de kleine ruimtesonde CAPSTONE gelanceerd. Over vier maanden moet ze in een baan rond de maan komen die nooit eerder is afgelegd. Het doel is om te zien hoe dat gaat, omdat astronauten in de komende jaren mogelijk dezelfde route zullen afleggen.


ARTIS getroffen door cyberaanval, criminelen eisen miljoen euro losgeld
Gisteren, 00:13 NU.NL - Tech
ARTIS is dinsdag getroffen door een aanval met gijzelsoftware. Criminelen willen 1 miljoen euro in cryptovaluta om computersystemen vrij te geven, meldt de Amsterdamse dierentuin.


Facebook en Instagram verwijderen berichten over abortuspillen
Gisteren, 00:12 NU.NL - Tech
Facebook en Instagram verwijderen berichten van gebruikers die hulp bieden bij het verkrijgen van abortuspillen, meldt het Amerikaanse persbureau AP.


Elon Musk zesde persoon met meer dan 100 miljoen volgers op Twitter
Gisteren, 00:12 NU.NL - Tech
Miljardair Elon Musk heeft meer dan 100 miljoen volgers op Twitter. Hij is de zesde persoon die dat voor elkaar heeft gekregen, meldt statistiekenwebsite SocialBlade.


Chinees ruimtevaartuig verzamelt beelden van zuidpool op Mars
Gisteren, 00:12 NU.NL - Tech
Een onbemand Chinees ruimtevaartuig heeft beeldmateriaal verzameld van de planeet Mars. Er zijn onder meer voor het eerst beelden gemaakt van de 'zuidpool' op de rode planeet, meldt het China Lunar Exploration Project woensdag.


Snapchat start in eerste landen met betaald abonnement van 4 euro per maand
Gisteren, 00:12 NU.NL - Tech
Snapchat heeft officieel een betaald abonnement uitgebracht, meldt het bedrijf woensdag. Het abonnement kost gebruikers 4 euro per maand. In Nederland is Snapchat+ nog niet beschikbaar, in andere Europese landen wel.


Minister wil dat eenmanszaken adres kunnen afschermen bij KVK
Gisteren, 00:12 NU.NL - Tech
Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken wil dat eenmanszaken hun vestigingsadres straks volledig kunnen afschermen in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KVK). Ondernemers moeten als alternatief dan wel een postadres registreren. KVK schermt nu al op verzoek af bij een vermoeden van dreiging.


App laat iPhone-gebruikers data overzetten naar alle Android 12-telefoons
Gisteren, 00:11 NU.NL - Tech
Met de Switch to Android-app voor iOS kunnen iPhone-gebruikers voortaan gegevens overzetten naar elke telefoon die Android 12 ondersteunt, schrijft Google woensdag.


Maaltijddienst Apetito getroffen door cyberaanval
Gisteren, 00:11 NU.NL - Tech
Maaltijddienst Apetito is afgelopen zaterdag getroffen door een ransomwareaanval. Hierdoor heeft de dienst niet tot nauwelijks toegang tot de computersystemen, schrijft Apetito.


Burgemeester Halsema gaat in gesprek met online bedreigers
Gisteren, 00:11 NU.NL - Tech
De drie mannen die ervan worden verdacht dat ze Femke Halsema hebben bedreigd, hoeven toch niet voor de politierechter te verschijnen. De burgemeester van Amsterdam wil zelf met de mannen in gesprek.


VodafoneZiggo biedt nu toch overal vrije modemkeuze aan
Gisteren, 00:11 NU.NL - Tech
Klanten van telecombedrijf VodafoneZiggo kunnen hun eigen modem uitkiezen, meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) donderdag. Het bedrijf moest dit voor 1 juli hebben geregeld, anders zou de ACM een dwangsom opleggen van 12.500 euro per dag.


Europese consumentenorganisaties klagen over misleiding door Google
Gisteren, 00:11 NU.NL - Tech
Europese consumentenorganisaties beweren dat Google consumenten misleidt. Het techconcern zou er zo voor willen zorgen dat het hun persoonlijke gegevens mag gebruiken.


Games van de maand: Sniper Elite, Mario Strikers, Turtles en Monster Hunter
Gisteren, 00:11 NU.NL - Tech
Aan het eind van de maand bespreekt NU.nl de grootste games die zijn verschenen. Met deze maand Sniper Elite 5, Mario Strikers: Battle League, Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge en Monster Hunter Sunbreak.


Appmakers kunnen eigen betaalsysteem gebruiken in Zuid-Koreaanse App Store
Gisteren, 00:11 NU.NL - Tech
In Zuid-Korea kunnen ontwikkelaars voortaan hun eigen betaalsysteem gebruiken in App Store, meldt techbedrijf Apple donderdag. Volgens de Zuid-Koreaanse wet moet Apple dit aanbieden.


SpaceX mag in VS zend-ontvangstschotels op bewegende voertuigen plaatsen
Gisteren, 00:11 NU.NL - Tech
Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft toestemming gekregen om in de Verenigde Staten zend-ontvangstschotels van Starlink op bewegende voertuigen te plaatsen, meldt de Amerikaanse telecomautoriteit FCC donderdag. Zo kun je in de VS een Starlink-schotel op bijvoorbeeld je camper of boot plaatsen om op afgelegen plekken toch internet te hebben.


Bekende influencers moeten zich aan strengere regels houden: dit verandert er
Gisteren, 00:11 NU.NL - Tech
Influencers met meer dan 500.000 volgers moeten zich vanaf vrijdag aan strengere reclameregels houden. Dit is wat er precies gaat veranderen voor populaire videomakers.


Google schikt voor 90 miljoen dollar in Amerikaanse machtsmisbruikzaak
Gisteren, 00:11 NU.NL - Tech
Google wil 90 miljoen dollar (omgerekend 86 miljoen euro) betalen aan een grote groep Amerikaanse appontwikkelaars die de techgigant hebben beschuldigd van machtsmisbruik, schrijft Reuters vrijdag.


TikTok erkent dat sommige werknemers in China gebruikersdata kunnen inzien
Gisteren, 00:11 NU.NL - Tech
ByteDance, het moederbedrijf van de populaire socialemedia-app TikTok, heeft toegegeven dat bepaalde werknemers in China toegang hebben tot Amerikaanse gebruikersdata. Dat liet het bedrijf weten in een brief aan negen Amerikaanse senatoren, schrijft persbureau Bloomberg, dat de brief heeft ingezien.


Universiteit Maastricht krijgt losgeld dat in 2019 na hack betaald werd terug
Gisteren, 00:11 NU.NL - Tech
De Universiteit Maastricht (UM) krijgt het losgeld dat in 2019 na een hack werd betaald aan cybercriminelen terug. De politie en het Openbaar Ministerie hebben inmiddels een deel van het losgeld en de cryptomunten gevonden. Doordat de cryptomunten meer waard zijn geworden, ontvangt de universiteit zo'n 500.000 euro, terwijl destijds bijna 200.000 euro aan losgeld is betaald, meldt de Volkskrant.


Facebook opent toch geen datacenter in Zeewolde: dit ging eraan vooraf
Gisteren, 00:11 NU.NL - Tech
Er komt definitief geen datacenter van Facebook in Zeewolde, zo werd donderdag bekend. Over de komst werd ruim een half jaar gebakkeleid. Een tijdlijn van de ontwikkelingen.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn