NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
PC & Internet - Laatste nieuws

2News.be / PC & Internet

Mollie introduceert hardware betaalterminals
Vandaag, 00:11 Emerce
Mollie brengt binnenkort eigen hardware uit die als kassa in fysieke winkels fungeert. De terminals werken met dezelfde backend als de webwinkels die de Amsterdammers bedienen.


Veiling 5G frequenties moet minimaal 176,1 miljoen opbrengen
Vandaag, 00:11 Emerce
De landelijke veiling van frequenties voor snelle mobiele communicatie zoals de 5G-technologie moet minimaal 176,1 miljoen euro opbrengen. Na de veiling in het najaar van 2023 kunnen tenminste drie telecompartijen via de zogenoemde 3,5 Gigahertz-band diensten aanbieden aan consumenten en bedrijven.


Belgische identificatie-app itsme kostendekkend
Vandaag, 00:11 Emerce
De Belgische digitale identificatie-app Itse, met 6,7 miljoen gebruikers, is voor het eerst kostendekkend. De applicatie wordt ondersteund door de Belgische overheden en maakt het mogelijk om online je identiteit aan te tonen.


Ziggo heeft dringend een loyaliteitsprogramma nodig
Vandaag, 00:10 Emerce
De inflatiecorrectie die kabelbedrijf Ziggo recent heeft aangekondigd van in sommige gevallen 7 euro per maand is niet goed gevallen bij trouwe abonnees die dan ook dreigen met opstappen. Ziggo wordt met die verhoging een van de duurste aanbieders van internet en tv in ons land en dat terwijl glasvezel overal oprukt.


H&M: Dertig procent omzet uit online handel
Vandaag, 00:10 Emerce
Modeketen heeft zijn omzet afgelopen kwartaal met twaalf procent zien stijgen tot vijf miljard euro. Daarvan wordt dertig procent gerealiseerd via het web en de app.


Google beschuldigt Microsoft van concurrentieverstorende cloudpraktijken
Vandaag, 00:10 Emerce
Google Cloud beschuldigt Microsoft van concurrentieverstorende cloudpraktijken en heeft klachten ingediend bij antitrustregelgevers van de Europese Unie.


Gameplatform Steam werkt volgend jaar niet meer op oudere Windows versies
Vandaag, 00:10 Emerce
Gameplatform Steam stopt 1 januari 2024 met de ondersteuning van Windows 7, 8 en 8.1. Na die datum zal de software niet meer op die besturingssystemen werken.


Vertraagde start voor liveshoppingplatform Kijkshop
Vandaag, 00:10 Emerce
Liveshoppingplatform Kijkshop gaat vermoedelijk pas rond mei live. De komende weken vindt al wel een soft launch plaats. Technische problemen lagen ten grondslag aan de late lancering die was voorzien voor februari 2023, vertelde mede-eigenaar eigenaar Bart Quispel op de Webwinkel Vakdagen.


Gamebeurs E3 afgelast na uittocht exposanten
Vandaag, 00:10 Emerce
De 2023-editie van de grote gamebeurs E3 gaat niet door. De jaarlijkse videogamebeurs heeft sinds 2019 geen fysiek evenement meer gehouden vanwege de COVID-19-pandemie, maar nu kampte de beurs met een ware uittocht van exposanten.


MMD introduceert Philips-superwidemonitor van 44,5" met 5120x1440 pixels
Donderdag, 00:26 Tweakers
MMD introduceert de Philips 45B1U6900C, een monitor met een beelddiagonaal van 44,5". Het gaat om een gekromd scherm met een resolutie van 5120x1440 pixels en dezelfde oppervlaktie als twee 24"-schermen naast elkaar.


Nintendo toont nieuwe gameplaybeelden The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Donderdag, 00:26 Tweakers
Nintendo heeft een video gepubliceerd waarin het bedrijf zo'n tien minuten aan nieuwe gameplaybeelden van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom toont. Deze game wordt de opvolger van Breath of the Wild uit 2017.


CudaText 1.189.0
Donderdag, 00:26 Tweakers
Versie 1.189.0 van CudaText is uitgekomen. Deze opensource en crossplatform teksteditor is beschikbaar voor Windows, Linux, macOS, BSD en Solaris. Het heeft uitgebreide mogelijkheden die met name voor softwareontwikkelaars interessant zijn. Het is ontwikkeld in Object Pascal, start snel en door middel van Python-add-ons kan de functionaliteit verder worden uitgebreid. Het programma wordt actief ontwikkeld en regelmatig verschijnen er nieuwe versies. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: Changes:


Nederlands kabinet wil gebruik ChatGPT in klaslokaal niet verbieden
Donderdag, 00:26 Tweakers
Het Nederlands kabinet wil het gebruik van ChatGPT niet verbieden in klaslokalen en collegezalen. Volgens twee Nederlandse onderwijsministers is het in eerste instantie aan scholen en leraren om afwegingen te maken.


Joled stopt productie geprinte oledpanelen en vraagt uitstel van betaling aan
Donderdag, 00:26 Tweakers
Joled, het Japanse bedrijf dat bekend is van het fabriceren van geprinte oledpanelen voor met name monitoren, heeft faillissementsbescherming aangevraagd en trekt zich terug uit de productie en verkoop van geprinte oledpanelen. De ontwikkelingstak lijkt te worden overgenomen.


Apple brengt Pay Later-dienst uit in Verenigde Staten
Donderdag, 00:26 Tweakers
Apple heeft zijn dienst genaamd Pay Later uitgebracht in de Verenigde Staten. Vooralsnog is dit het enige land waar de dienst beschikbaar is. Het gaat om uitgestelde betalingen bij het plaatsen van bestellingen via Apple Pay.


Dolphin-emulator voor Nintendo Wii- en GameCube-games komt naar Steam
Donderdag, 00:26 Tweakers
Dolphin, een bekende emulator voor het spelen van games van de Nintendo GameCube en de Wii, komt in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar op Steam. Daarmee is de emulator ook te gebruiken op de pc en de Steam Deck.


Sega en Tencent niet bij E3, mogelijk hele beurs geannuleerd
Donderdag, 00:25 Tweakers
Sega en Tencent zijn niet bij de E3-gamesbeurs, meldt IGN. Bovendien gaan er geruchten dat de hele beurs niet door zou gaan, omdat alle grote bedrijven ontbreken. Onder meer Ubisoft en de consolemakers zeiden al niet op E3 te zijn.


Google voegt carrousel met 'perspectieven' toe aan zoekresultaten
Donderdag, 00:25 Tweakers
Google gaat bij bepaalde zoekopdrachten, vooralsnog alleen in het Engels, 'perspectieven' toevoegen aan de zoekresultaten. Dat zijn diverse zienswijzen over onderwerpen die de zoekmachine op internet heeft gevonden.


Honderden politiediensten in VS gebruiken Clearview AI
Donderdag, 00:25 Tweakers
Honderden politiediensten in de VS gebruiken Clearview AI, de software die verdachten en getuigen probeert te herkennen door ze te vergelijken met een database van miljarden foto's online. In de VS gebruiken aanklagers en verdediging beide de software.


Chrome krijgt leesmodus in zijbalk
Donderdag, 00:24 Tweakers
Browser Google Chrome krijgt een leesmodus in de zijbalk van de browser. Dat heeft het bedrijf aangekondigd. Andere browsers hebben dat al jaren, maar dat werkt in vrijwel alle gevallen fullscreen.
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn