NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
PC & Internet - Laatste nieuws

2News.be / PC & Internet

Kia EV6 nu ook als Light
Vandaag, 00:10 Autozine
De elektrische auto van Kia, de EV6 is nu nog geworden voor particuliere ?n zakelijke rijders. Het aanbod wordt in de basis uitgebreid met de Light-uitvoering die in aanmerking komt voor de SEPP-subsidie ?n de Edition Advanced die een rijke standaarduitrusting en een grote actieradius biedt tegen een extra scherpe bijtelling.


Groep bekende schrijvers klaagt bedrijf achter ChatGPT aan om gebruik teksten
Vandaag, 00:10 NU.NL - Tech
Een groep Amerikaanse auteurs klaagt OpenAI aan. Zij zeggen dat het bedrijf achter ChatGPT hun werk onrechtmatig gebruikt om de AI-chatbot te trainen. Bekende schrijvers hebben zich bij deze groep gevoegd, onder wie Game of Thrones-auteur George R.R. Martin.


EU beboet Intel opnieuw voor concurrentievervalsing: dit keer 376 miljoen euro
Vandaag, 00:10 NU.NL - Tech
De soap rond de miljardenboete die de Europese Unie in 2009 aan Intel oplegde voor concurrentievervalsing is nog niet voorbij. Die boete werd in 2022 nietig verklaard, maar de EU legt Intel nu een boete van 376 miljoen euro op.


NU+ | James Webb-telescoop vindt koolstof op Jupiter: hoe doet-ie dat?
De James Webb-telescoop heeft op de Jupitermaan Europa koolstof gevonden. Dat is een belangrijk element dat leven mogelijk maakt. Maar hoe kan de ruimtekijker op zo'n grote afstand zien welke stoffen op andere planeten en manen aanwezig zijn?


Explainer | Met dit nieuwe AI-trucje praat je in video's van Spaans tot Chinees
Vandaag, 00:10 NU.NL - Tech
Door kunstmatige intelligentie zijn de mogelijkheden voor video's oneindig geworden. Maar deze week is er een wel heel bijzondere functie beschikbaar gekomen. Dankzij AI is het mogelijk om in een andere taal te praten zonder dat je die taal kent.


NU+ | Android worstelde zich binnen op volle telefoonmarkt en grijpt nu de macht
Vandaag, 00:10 NU.NL - Tech
Vijftien jaar geleden had vrijwel niemand een Android-telefoon, nu de meeste mensen. Google kreeg de afgelopen jaren veel macht op de smartphonemarkt en moest daar soms voor boeten. De technologie blijft zich ontwikkelen. De volgende stap lijkt kunstmatige intelligentie.


NU+ | Nee, Facebook en Instagram luisteren je niet af (maar volgen je wel)
Vandaag, 00:10 NU.NL - Tech
Je kent het vast: je vertelt aan anderen dat je graag iets wil hebben en even later zie je daarvoor een advertentie op Facebook of Instagram. Het lijkt alsof je wordt afgeluisterd, maar daar is volgens experts geen sprake van.


Tolken niet bang voor AI: 'Taal verstaan is een ding, het begrijpen is een tweede'
Vandaag, 00:10 NU.NL - Tech
Als kunstmatige intelligentie ergens goed in is, dan is het wel taalverwerking. Je kunt ermee chatten, maar AI kan ook vertalen. Dat klinkt als een bedreiging voor professionele vertalers, maar bij het Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers (NGTV) maken ze zich nog niet druk.


NU+ | Dit zijn de beste smartphones tussen de 350 en 500 euro
Vandaag, 00:10 NU.NL - Tech
Een goede smartphone hoeft niet duur te zijn. In de prijsklasse van 350 tot 500 euro zijn veel goede telefoons verkrijgbaar. De OnePlus Nord 3 5G, Google Pixel 7a en Samsung Galaxy A54 5G zijn volgens Tweakers op dit moment de beste smartphones in dit prijssegment.


Duitse displaymarkt: veertig procent is video
Gisteren, 00:00 Emerce
Adverteerders geven dit jaar ruim twee miljard euro uit aan videoreclame. Dat is veertien procent meer dan vorig jaar. Bijna de helft van alle uitgaven aan digitale displayreclame gaat naar videocommercials.


96 procent retailers verwacht veel van AI-toepassingen die klantbehoefte voorspellen
Gisteren, 00:00 Emerce
Veruit de meeste Nederlandse retailers beschouwen kunstmatige intelligentie als een veelbelovende oplossing om hun bedrijfsvoering te verbeteren en hun winstgevendheid te vergroten. Zo verwacht maar liefst 96 procent veel van toepassingen waarmee zij de klantvraag op basis van historische gegevens kunnen voorspellen. Dat blijkt uit onderzoek van ABN AMRO naar de ervaringen en percepties van Nederlandse retailers over het gebruik van AI.


Amazon investeert 4 miljard AI start-up Anthropic
Gisteren, 00:00 Emerce
Amazon investeert tot vier miljard dollar in de AI start-up Anthropic om zich een strategische positie te verwerven naast Microsoft, Meta, Google en Nvidia in dit nieuwe techdomein.


(Emerce TV) Swapfiets onderzoekt inzet AI-bots
Gisteren, 00:00 Emerce
Fietsverhuurder Swapfiets experimenteert met slimme chatbots om automatisch chats van klanten te laten beantwoorden.


Booking in verweer tegen geweigerde overname van eTraveli
Gisteren, 00:00 Emerce
De Europese Commissie blokkeert de overname van eTraveli door Booking.com. Dat zegt het besluit van de Commissie te zullen aanvechten.


EDAY: AI boek, nieuw formaat voor boeken
Gisteren, 00:00 Emerce
Naast papier, e-books en audioboeken kunnen uitgevers er nu ook voor kiezen om hun bestaande inhoud als AI-book te publiceren. Een AI-book bestaat uit de volledige tekst van een boek geschreven door de auteur, versterkt met kunstmatige intelligentie om het interactief te maken. In tegenstelling tot traditionele gedrukte boeken en e-books, worden AI-books niet van kaft tot kaft gelezen; in plaats daarvan ga je een gesprek met hen aan.


120 nieuwe bpost-Pakjesautomaten bij Belgische Lidl
Gisteren, 00:00 Emerce
bpost en de Belgische Lidl schakelen een versnelling hoger in hun bestaande samenwerking. In de komende jaren krijgt de retailer er 120 Pakjesautomaten bij in zijn makkelijk bereikbare winkels over het hele land.


Booking mag Zweedse branchegenoot niet overnemen
Gisteren, 00:00 Emerce
Booking.com mag het Zweedse online reisbureau Etraveli niet overnemen. Dat heeft de Europese Commissie maandag besloten.


Cisco wil loganalysebedrijf Splunk overnemen voor 28 miljard dollar
Zondag, 00:02 Tweakers
Cisco heeft een overeenkomst met loganalysebedrijf Splunk gesloten om laatstgenoemde over te nemen voor 28 miljard dollar. Het securitybedrijf wil hiermee naar eigen zeggen 'de volgende generatie van op AI gebaseerde beveiliging en observability' mogelijk maken.


GeForce Game Ready Driver 537.42 WHQL
Zondag, 00:02 Tweakers
Nvidia heeft nieuwe stabiele GeForce-drivers uitgebracht. De drivers dragen versienummer 537.42 WHQL, zijn geschikt voor Windows 10 en hoger, en kunnen worden gebruikt op kaarten gebaseerd op de Maxwell-architectuur of nieuwer. In deze uitgave treffen we onder meer verbeteringen aan voor de Phantom Libert-uitbreiding voor Cyberpunk 2077 en de spellen Warhaven, Witchfire en Party Animals. De changelog laat verder weer enkele bugfixes zien en een aantal problemen die wel al bekend zijn, maar waar nog geen oplossing voor is. Game Ready


Windows 11-update met AI-assistent Copilot verschijnt op 26 september
Zondag, 00:02 Tweakers
Microsoft maakt zijn AI-assistent Windows Copilot op 26 september algemeen beschikbaar. De update waarin deze tool wordt toegevoegd, bevat meer dan 150 nieuwe functies waarvan het gros eerder dit jaar al in testversies beschikbaar was.
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn