NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zuid-Afrika stopt met AstraZeneca-inentingen, vrees voor minder bescherming

2News.be / Zuid-Afrika stopt met AstraZeneca-inentingen, vrees voor minder bescherming

Trefwoorden: duikt - duikt - tijdelijk

Zuid-Afrika stopt met AstraZeneca-inentingen, vrees voor minder bescherming
NOS nieuws - 7 Februari, 22:26

Zuid-Afrika heeft het inenten met het AstraZeneca-vaccin opgeschort. Uit eerste testresultaten zou blijken dat het vaccin beperkte bescherming biedt tegen milde en matige symptomen van de Zuid-Afrikaanse coronavariant. Dat heeft de minister van Volksgezondheid Zweli Mkhize bekendgemaakt.


Het nieuws is voor het Afrikaanse land, dat vorige week nog een miljoen doses van het vaccin ontving, een behoorlijke tegenslag. Zuid-Afrika was van plan om midden februari te starten met het inenten van zorgmedewerkers.


Uit het kleinschalige onderzoek, dat nog geen peer review heeft ondergaan, kon niet worden opgemaakt of het vaccin beschermt tegen ernstigere symptomen. Dat komt omdat de 2000 deelnemers personen vooral jonge en gezonde volwassenen waren.


Hervatten met prikken

Als uit volgende onderzoeken blijkt dat het AstraZeneca-vaccin wel werkt bij hevigere gevallen, overwegen Zuid-Afrikaanse gezondheidsautoriteiten te hervatten met de vaccinaties. Ondertussen zullen in Zuid-Afrika andere vaccins worden uitgerold, beloofde Mkhize.


Ontwikkelaars van het AstraZeneca-vaccin verwachten dat ze de prik tegen de herfst zo hebben aangepast, dat die wel voldoende bescherming biedt tegen symptomen deze variant.


De Zuid-Afrikaanse mutatie is de meest voorkomende in Zuid-Afrika en hij is inmiddels al in 32 landen opgedoken. Meer dan 46.000 Zuid-Afrikanen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus.
Coronavirus - Zuid-Afrika schort vaccinatieprogramma tijdelijk op na AstraZeneca-studie
Skynet - 7 Februari, 22:10

Zuid-Afrika schort zijn vaccinatiecampagne tijdelijk op. Dat maakte de regering zondag bekend. Bedoeling was om de komende dagen van start te gaan met een miljoen vaccins die zijn ontwikkeld door Oxford en AstraZeneca, maar uit een studie blijkt dat dat vaccin maar een beperkte bescherming biedt tegen milde ziekteverschijnselen door de Zuid-Afrikaanse coronavariant.


Zuid-Afrika dient voorlopig geen AstraZeneca-vaccins meer toe: ?Resultaten van studie niet goed genoeg?
HLN.BE - 7 Februari, 21:36

Zuid-Afrika schort de vaccinatiecampagne tijdelijk op. Bedoeling was om de komende dagen van start te gaan met een miljoen AstraZeneca-vaccins. Uit een studie blijkt nu echter dat het middel maar een beperkte bescherming biedt tegen de milde ziekteverschijnselen van de Zuid-Afrikaanse coronavariant.Meer koppen© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn