NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zoekactie naar vermiste duikers in Grevelingenmeer

2News.be / Zoekactie naar vermiste duikers in Grevelingenmeer

Trefwoorden: vermiste - dood - lichaam

Zoekactie naar vermiste duikers in Grevelingenmeer
NOS nieuws - 26 Mei 2018, 22:18

In het Grevelingenmeer is een grote zoekactie gaande voor twee vermiste duikers. Ze doken bij de haven Kloosternol in Scharendijke, maar kwamen niet meer terug van hun duik, meldt Omroep Zeeland.


De twee hadden 's middags tegen een restauranthouder in de haven gezegd dat ze naar een bepaald wrak zouden gaan duiken. Toen ze om 22.30 uur nog niet terug waren, sloeg de restauranthouder alarm.


Iets voor 23.00 uur werd een search-and-rescue-actie opgestart. Meerdere reddingsboten van de KNRM en twee helikopters van de Kustwacht zijn opgeroepen om mee te zoeken. Ook de brandweer is onderweg om assistentie te verlenen.
Zoektocht naar duikers in Grevelingenmeer voortgezet
NOS nieuws - 27 Mei 2018, 08:06

In het Grevelingenmeer tussen Zuid-Holland en Zeeland wordt verder gezocht naar twee vermiste duikers. Gisteravond en aan het begin van de nacht is er ook gezocht.


De duikers gingen gisteren bij de haven Kloosternol in Scharendijke het water in. Ze hadden tegen een restauranthouder gezegd dat ze gingen duiken naar een oud wrak. Toen ze om 22.30 uur nog niet terug waren, sloeg de restauranthouder alarm.


Bij de zoektocht zijn duikteams van de brandweer, reddingsboten en twee helikopters ingezet.
Vermiste duiker dood gevonden in Grevelingenmeer
NOS nieuws - 27 Mei 2018, 21:36

In het Grevelingenmeer is een van de duikers die sinds gisteren werden vermist dood teruggevonden. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.


De duikers informeerden een restauranthouder gisteren dat ze in het meer naar een wrak zouden duiken en lieten hun autosleutels bij hem achter. Toen ze 's avonds laat nog niet waren teruggekeerd, waarschuwde de restaurateur de hulpdiensten.


Ondanks het late tijdstip speurden de brandweer, Kustwacht en KNRM enkele uren naar de duikers met boten en twee helikopters. Toen dat niks opleverde, werd besloten overdag verder te zoeken.


De zoektocht naar de tweede duiker wordt morgen hervat.


Omroep Zeeland schrijft dat een van de duikers een ervaren duikinstructeur van 48 is. Hij had vorige maand nog een diploma gehaald op Curaçao.
Lichaam tweede vermiste duiker gevonden
NOS nieuws - 28 Mei 2018, 11:42

Duikers van de marine hebben het lichaam van de tweede duiker die vermist was bij Scharendijke gevonden. De identiteit is nog niet vastgesteld. Het onderzoek naar de toedracht gaat door.


Gisteravond werd al de eerste duiker gevonden in het Grevelingenmeer. De twee doken zaterdag bij de haven Kloosternol in Scharendijke, maar kwamen niet meer terug van hun duik. Eerder zochten helikopters en boten het gebied zonder resultaat af.


Omroep Zeeland schreef dat een van de duikers een 48-jarige man uit Zoetermeer is die veel ervaring heeft met duiken. Hij had vorige maand nog zijn instructeursdiploma gehaald op Curaçao.


De politie doet over de identiteit van de duiker die gisteravond werd aangetroffen op nadrukkelijk verzoek van zijn nabestaanden geen uitspraken.
Ook lichaam tweede duiker gevonden na 'uitzonderlijk' ongeval
Volkskrant - 28 Mei 2018, 19:36

Het is ?uitzonderlijk? dat twee duikers samen tijdens een duik verongelukken, zoals afgelopen weekend in het Grevelingenmeer bij Scharendijke. Marineduikers troffen maandag na een zoektocht het lichaam van de tweede duiker in een wrak aan. Het lichaam van de eerste duiker werd zondag al gevonden.


Lichaam één van twee vermiste duikers gevonden in Grevelingenmeer
Gazet v. Antwerpen - 28 Mei 2018, 04:31

Het lichaam van één van de twee duikers die sinds zaterdag in het Grevelingenmeer in Nederland zijn vermist is gevonden. De politie laat weten dat de identiteit nog moet worden vastgesteld. De zoekactie naar de andere duiker is gestaakt en wordt maandag vanaf 9 uur voortgezet.


© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn