NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Zanger Dotan geeft bedrog toe: 'ik was heel naïef'

2News.be / Zanger Dotan geeft bedrog toe: 'ik was heel naïef'

Trefwoorden: heel - hij - mensen

Zanger Dotan geeft bedrog toe: 'ik was heel naïef'
NOS nieuws - 16 April 2018, 17:18

Zanger Dotan heeft in een verklaring op Facebook toegegeven dat hij fake-accounts op social media heeft ingezet om zijn eigen werk te promoten.


"Ik moet toegeven dat ik aan het begin van mijn carrière in 2011 ben gaan zoeken naar mogelijkheden om mijn muziek te promoten en aan de man te brengen en dat ik hiervoor de hulp heb ingeschakeld van een aantal profielen en kanalen op social media", schrijft hij.


"Dit heb ik uitgewerkt met een team en het is iets waar ik achteraf ontzettend veel spijt van heb en wat ik heel dom vind. Ik was heel naïef en veel te ambitieus en onzeker, denk ik."


"Afgelopen week ben ik geïnterviewd door de schrijver van het artikel dat afgelopen weekend verscheen (in de Volkskrant) en helaas heb ik hier niet helemaal eerlijk in geantwoord omdat het me overviel, omdat ik bang was en me schaamde en omdat ik niet zo goed wist wat ik moet zeggen. Dat is heel fout. Dat betreur ik echt heel erg."


Jongetje met leukemie

De zanger doet in zijn verklaring afstand van het verhaal over het jongetje met leukemie, dat hij zou hebben gesproken na een concert. Uit onderzoek van de Volkskrant bleek dat dat jongetje nooit heeft bestaan.


"Het is iets waar ik absoluut afstand van doe, dat niet uit mijn hoofd komt, dat ik niet heb geschreven en dat ik heel erg vind. Maar ik moet wel de verantwoordelijkheid nemen voor het feit dat het zo'n lange tijd als reactie onder mijn bericht heeft gestaan. Ik had dit moeten ontkrachten, ik had hier actie tegen moeten ondernemen," aldus de zanger.


Hij snapt dat mensen boos op hem zijn. "Ik had gewoon actie moeten ondernemen en dat is niet goed te praten."


Mooie herinneringen

Dotan heeft een tournee geannuleerd, maar ontkent dat dat iets te maken heeft met het verhaal over de nepaccounts. "Maar ik snap ook dat er momenteel aan veel van wat ik zeg getwijfeld wordt. Ik wou dat ik daar wat aan kon doen en ik hoop dat vertrouwen terug te winnen."


De zanger zegt "uit respect voor de situatie" te stoppen met zijn social media-accounts. 'Dat betekent dat er ook veel mooie herinneringen verdwijnen, maar het is echt tijd voor een schone lei."


De toekomst is wat Dotan betreft nog onzeker. Hij wil hard aan het werk met zichzelf en hoopt dat hij op een dag de muziek weer kan laten spreken.
Dotan geeft toe dat hij nepfans inzette
Volkskrant - 16 April 2018, 19:06

Singer-songwriter Dotan geeft toe dat hij nepfans heeft ingezet om zijn muziek aan te bevelen. Dit doet hij vandaag in een video op Facebook. Hij reageert daarmee op een verhaal in de Volkskrant van afgelopen zaterdag, waarin werd onthuld dat zeker 140 verzonnen accounts in het leven zijn geroepen om Dotans bekendheid te vergroten en zijn muziek te verspreiden. Zaterdag nog ontkende Dotan in de Vo


Zanger Dotan geeft bedrog toe in emotionele videoboodschap: ?Ik snap dat mensen boos zijn?
Gazet v. Antwerpen - 16 April 2018, 19:42

Na uitgebreid onderzoek van de Volkskrant raakte bekend dat Dotan de voorbije jaren fake accounts liet creëren om zichzelf op sociale media als zanger én persoon de hemel in te prijzen. Terwijl hij de feiten eerst nog ontkende, geeft Dotan nu toe dat hij effectief nepaccounts heeft gebruikt om zichzelf te promoten. Dat deed hij een emotionele videoboodschap op zijn eigen Facebookpagina, die ondertussen ook alweer verwijderd werd.


Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2019 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn