NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Weer meisje in India verkracht en vermoord, de derde in een week

2News.be / Weer meisje in India verkracht en vermoord, de derde in een week

Trefwoorden: india - tijd - week

Weer meisje in India verkracht en vermoord, de derde in een week
NOS nieuws - 11 Mei 2018, 18:24

In India is voor de derde keer in een week tijd een meisje verkracht en in brand gestoken. Dat doet de woede over de vele verkrachtingen van jonge meisjes in India verder oplaaien.


Dit keer is het slachtoffer een meisje van 16 dat stierf nadat ze was overgoten met brandstof en in brand was gestoken in haar huis in het district Sagar in de deelstaat Madhya Pradesh. Volgens de politie werd ze vermoord toen ze tegen haar aanvaller zei dat ze haar familie zou vertellen over de verkrachting. De 28-jarige dader is aangehouden.


Eerder deze week waren er twee soortgelijke zaken. Een meisje van 17 verkeert nog steeds in kritieke toestand nadat ze in brand was gestoken door een man wiens toenaderingspogingen ze zou hebben afgewezen.


Moslims en hindoes

Daarvoor werd een ander 16-jarig meisje levend verbrand nadat haar ouders bij dorpsoudsten hadden geklaagd dat ze was verkracht.


De publieke woede over verkrachting in India laaide op in januari, toen een meisje van 8 in Bangalore werd verkracht en vermoord. Het slachtoffer was lid van een islamitische nomadengroep. Acht hindoe-mannen werden gearresteerd. Tot woede van veel Indiërs liepen twee ministers van de hindoe-partij BJP mee in een mars voor de verdachten.


In 2012 ontstond in India grote ophef over de groepsverkrachting van en moord op een jonge vrouw in een bus in Delhi. Vier daders kregen de doodstraf, maar daartegen loopt nog een hoger beroep. De zaak leidde tot nieuwe wetten tegen verkrachting.
Op week tijd al drie meisjes in India verkracht en levend verbrand
Skynet - 11 Mei 2018, 16:12

Voor de derde keer deze week is in India een meisje verkracht en levend verbrand. De doden brengen het debat over seksueel geweld opnieuw op gang, in een patriarchale maatschappij waar de cultuur van de stilte geldt.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn