NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vrouw opgepakt die laptop Nancy Pelosi uit Capitool meenam

2News.be / Vrouw opgepakt die laptop Nancy Pelosi uit Capitool meenam

Trefwoorden: vrouw - rusland - opgepakt

Vrouw opgepakt die laptop Nancy Pelosi uit Capitool meenam
NOS nieuws - 19 Januari 2021, 17:19

In de VS is een vrouw gearresteerd die tijdens de bestorming van het Capitool een laptop of harde schijf van de Democraat Nancy Pelosi zou hebben meegenomen. Volgens de FBI is dat op een video van de bestorming te zien.


De 22-jarige Riley June Williams uit Pennsylvania heeft zich zelf bij de politie gemeld. Onderzocht wordt of ze het apparaat aan een Russische geheime dienst wilde verkopen, zoals een voormalige geliefde onder ede heeft gezegd. Ze zou daarvoor een vriend in Rusland hebben willen inschakelen die het apparaat aan de Russische inlichtingendienst SVR moest verkopen.


"De overdracht ging om onbekende redenen niet door", zei de voormalige geliefde. "Williams heeft het nog steeds in bezit of vernietigd."


Volgens de FBI heeft Williams haar telefoon uitgezet en haar accounts op sociale media opgeheven. Daarna zou ze met haar moeder in Harrisburg zijn ondergedoken.


Tientallen aanhoudingen

Dankzij de vele foto's en video's heeft de politie tientallen Trump-aanhangers kunnen aanhouden die aan de bestorming van het Capitool meededen. Tegen 200 mensen loopt een onderzoek.


Pelosi is de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, een van de twee kamers van het Amerikaanse parlement. Beide zijn in het Capitool gehuisvest. Een medewerker van Pelosi meldde twee dagen na de bestorming dat er een laptop werd vermist. Die zou alleen gebruikt worden om presentaties mee te houden.
Bestormster Capitool wilde laptop Nancy Pelosi aan Rusland verkopen
De Tijd - 19 Januari 2021, 06:07

06:53 De FBI onderzoekt of een van de bestormers van het Capitool de laptop van parlementsvoorzitter Nancy Pelosi heeft gestolen en daarna probeerde hem te verkopen aan de Russische inlichtingendiensten.


Jonge vrouw wilde laptop Nancy Pelosi aan Russische inlichtingendiensten verkopen
Skynet - 18 Januari 2021, 19:13

De 22-jarige Riley June Williams wordt ervan verdacht bij de bestorming van het Capitool de laptop van Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, te hebben gestolen en vervolgens te hebben geprobeerd die te verkopen aan de Russische inlichtingendiensten. De FBI onderzoekt de zaak. De jonge vrouw is voorlopig enkel in verdenking gesteld wegens braak en verstoring van de openbare orde.


?Vrouw probeerde computer van Pelosi mogelijk te verkopen aan de Russen?
HLN.BE - 18 Januari 2021, 17:18

De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken of een vrouw een laptop of harde schijf van Nancy Pelosi, de Democratische leider van het Huis van Afgevaardigden, heeft gestolen en het toestel probeerde te verkopen aan de Russische inlichtingendiensten. Dat blijkt vandaag uit gerechtsdocumenten.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn