NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Verkouden kinderen niet meer welkom op noodopvang Bredase scholen

2News.be / Verkouden kinderen niet meer welkom op noodopvang Bredase scholen

Trefwoorden: kinderen - kinderen - welkom

Verkouden kinderen niet meer welkom op noodopvang Bredase scholen
NOS nieuws - 8 Januari, 13:30

Kinderen met verkoudheidsklachten zijn niet meer welkom op de noodopvang van 28 Bredase scholen. Dat schrijft de overkoepelende onderwijsorganisatie INOS aan ouders in een brief die in handen is van Omroep Brabant. De regels zijn aangescherpt uit angst voor de nieuwe Britse coronavariant.


Basisscholen door heel Nederland zijn tijdens de lockdown open voor de noodopvang van kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Zij kunnen hun kind overdag naar school brengen, ook als die kinderen verkoudheidsklachten hebben. Bij de scholen van koepel INOS kan dat nu dus niet meer.


Teugels aantrekken

Uit onderzoek is gebleken dat de Britse coronavariant een stuk besmettelijker is. Ook in Nederland is een kleine groep mensen besmet geraakt met de nieuwe variant.


Een groot deel van die besmettingen is te herleiden naar een basisschool in Bergschenhoek. Daar bleek na uitgebreid onderzoek dat dertig mensen besmet zijn geraakt met het Britse virus. In de brief van het schoolbestuur wordt deze gebeurtenis als aanleiding genomen de teugels aan te trekken.


"Omdat wij begrijpen dat er in deze onderzoeksfase mogelijk wat extra bezorgdheid bij u leeft, hebben wij, INOS, besloten om aanvullend op de huidige maatregelen voorlopig ook de leerlingen die verkouden zijn, niet toe te laten tot de noodopvang op school", staat in de brief. "Dit betekent dus dat de ouders van kinderen die met verkoudheidsklachten op school komen, verzocht zullen worden om hun kind op te halen."


Samenspraak met GGD

De school laat in de brief weten dat dit besluit is genomen in samenspraak met de GGD. De GGD West-Brabant laat aan Omroep Brabant weten niet in te gaan op individuele gevallen. "Er wordt altijd maatwerk geleverd", zei een woordvoerder. "Als een bepaalde school ergens mee zit en vragen heeft, kijken we daar specifiek naar."
Ministerie: noodopvang mag geen verkouden kinderen weigeren
NOS nieuws - 9 Januari, 03:48

Scholen mogen verkouden kinderen niet weigeren bij de noodopvang, laat het ministerie van Onderwijs weten in reactie op het nieuwe snottebellenbeleid in Breda. Vanwege de Britse variant van corona zijn kinderen met verkoudheidsklachten daar niet meer welkom op de 28 scholen van onderwijsorganisatie INOS.


"We kennen nog niet alle details van deze specifieke situatie, maar de richtlijn van het RIVM is helder", reageert een woordvoerder van het ministerie. "Kinderen met alleen lichte verkoudheidsklachten mogen naar de noodopvang op school. Als ze daarnaast moeten hoesten, koorts krijgen of benauwd worden, moeten ze zich laten testen en thuisblijven."


De woordvoerder voegt eraan toe dat de inspectie erachteraan gaat als ouders melden dat scholen afwijken van deze regels.


Op de voet gevolgd

De scholen in Breda maken zich zorgen over de Britse coronavariant, die besmettelijker is en ook kinderen zieker maakt dan eerder gebeurde. Er is besloten de regels aan te scherpen, "omdat wij begrijpen dat er in deze onderzoeksfase mogelijk wat extra bezorgdheid bij u leeft", schrijft de school aan de ouders.


De grootste uitbraak van deze variant van het virus verspreidde zich op een school in Bergschenhoek, in Zuid-Holland. Daar raakten dertig personen besmet.


Het ministerie benadrukt dat het RIVM de situatie op de voet volgt. "Als het nodig is, worden de richtlijnen uiteraard aangepast."


GGD

Volgens de PO-Raad zijn er tientallen scholen die zich ernstig zorgen maken en hebben ook andere scholen inmiddels het beleid aangepast. Het ministerie zegt daar geen signalen van te hebben.


De Bredase scholenkoepel zegt te hebben gehandeld in overleg met de GGD. Die organisatie wil dat niet bevestigen, omdat er niet wordt ingegaan op individuele gevallen. Het ministerie van Onderwijs doet daarover ook geen uitspraak.


© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn