NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Venezuela neemt grootste private bank over en arresteert 11 bestuurders

2News.be / Venezuela neemt grootste private bank over en arresteert 11 bestuurders

Trefwoorden: arresteert - venezuela - bank

Venezuela neemt grootste private bank over en arresteert 11 bestuurders
NOS nieuws - 4 Mei 2018, 02:42

De Venezolaanse regering neemt de grootste private bank van het land voor negentig dagen over en arresteert elf bestuurders. Zij plegen volgens de regering "aanvallen" op de in waarde gekelderde valuta.


De openbaar aanklagers hebben vastgesteld dat de bestuurders van de Banesco-bank "veronderstelde verantwoordelijkheid hebben voor een serie onregelmatigheden, voor het helpen bij en verbergen van aanvallen tegen de Venezolaanse valuta met als doel het afbreken van de valuta", zei hoofdaanklager Tarek Saab. Hij was eerder bestuurder van de regeringspartij.


In zijn televisietoespraak gaf Saab geen bewijs voor de fouten die zouden zijn gemaakt, schrijft persbureau Reuters. De regering zei dat de tijdelijke overname ervoor moet zorgen dat de bank blijft opereren.


De president van de bank die in Spanje woont zei in een videoboodschap op Twitter dat zijn medewerkers niets illegaals hebben gedaan en dat hij naar Venezuela vliegt om de elf bij te staan. Een van hen is bestuursvoorzitter Oscar Doval.


Het is niet de eerste keer dat de staat hardhandig ingrijpt. Vorige maand werden al twee Venezolaanse bestuurders opgepakt die in het land werken voor de Amerikaanse oliemaatschappij Chervron Corp.


Venezuela's economie is volledig ingestort en het land staat op de rand van een faillissement. President Nicolás Maduro wijt de hyperinflatie aan een "economische oorlog", maar critici zeggen dat het ligt aan zijn wanbestuur en mislukt socialistisch beleid.
Maduro arresteert bankbestuurders en neemt grootste private bank Venezuela over
Volkskrant - 4 Mei 2018, 05:42

De komende negentig dagen is de grootste private bank van Venezuela in handen van de regering van president Nicolás Maduro. Ook zijn elf bankbestuurders opgepakt die 'aanvallen' zouden hebben gepleegd op de valuta van het land. De waarde van de bolivar is de afgelopen tijd in rap tempo gedaald. De regering meldde middels een aankondiging op de staatstelevisie dat de bank Banesco wordt overgenomen,
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn