NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Twitter koopt Nederlandse nieuwsbriefdienst Revue

2News.be / Twitter koopt Nederlandse nieuwsbriefdienst Revue

Trefwoorden: koopt - nederlandse - nederlandse

Twitter koopt Nederlandse nieuwsbriefdienst Revue
NOS nieuws - 26 Januari, 12:36

Twitter heeft de Nederlandse nieuwsbriefdienst Revue gekocht. Een bijzondere stap voor het socialemediabedrijf, waar juist korte berichten van maximaal 280 tekens centraal staan. In een blogpost zegt Twitter dat "lange, geschreven content zoals artikelen, discussies en nieuwsbrieven een goede vorm kunnen zijn om betekenisvolle kennis te delen".


Ook stelt het bedrijf dat het "van cruciaal belang" is om gebruikers nieuwe manieren te bieden om verhalen te maken. De sleutel daarbij is dus Revue. Het Nederlandse bedrijf is in 2015 opgericht en biedt gebruikers de mogelijkheid om gratis een nieuwsbrief te verspreiden. In Nederland maakt bijvoorbeeld de NOS er gebruik van en in de VS onder meer de Chicago Sun Times en The Verge.


Twitter wil niet ingaan op de overname. Vragen, zoals welke prijs is betaald en of Twitter van plan is de inhoud van nieuwsbrieven te modereren blijven vooralsnog ook onbeantwoord.


Miljoenenpubliek

Nieuwsbrieven zijn geen nieuw fenomeen en al een aantal jaar aan een opmars bezig. Twitter erkent dit, maar zegt dat het "format van nieuwsbrieven steeds beter uit de verf komt als een directe manier om contact te leggen met lezers". Twitter zegt alle voorheen betaalde functies van Revue gratis te maken. Gebruikers die abonnees laten betalen voor een nieuwsbrief, mogen voortaan 95 procent van de omzet houden.


Het platform verklaart daarnaast dat het "uniek gepositioneerd" is om gebruikers te helpen veel sneller lezers te bereiken en te groeien. Volgens de meest recente kwartaalcijfers heeft het bedrijf 187 miljoen dagelijkse actieve gebruikers waar het geld aan verdient. Daarmee hebben mensen die nieuwsbrieven maken dus een potentieel miljoenenpubliek te pakken.


Het socialemediabedrijf zegt te zullen blijven investeren in Revue. Er komen vacatures voor diverse functies. Of het hier gaat om Nederlandse arbeidsplaatsen, is niet bekend.
Twitter neemt Nederlandse nieuwsbrievendienst Revue over
HLN.BE - 26 Januari, 13:06

Twitter heeft Revue overgenomen. Dat is een Nederlandse dienst die gebruikers in staat stelt om nieuwsbrieven te maken en daar geld mee te verdienen. Revue blijft na de overname zelfstandig bestaan en de Pro-versie is voortaan gratis.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn