NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
'Trump vertelt Macron dat VS uit Iran-deal stapt'

2News.be / 'Trump vertelt Macron dat VS uit Iran-deal stapt'

Trefwoorden: amerikaanse - trump - europa

'Trump vertelt Macron dat VS uit Iran-deal stapt'
NOS nieuws - 8 Mei 2018, 15:54

President Trump heeft vanmiddag de Franse president Macron in een telefoongesprek verteld dat hij vandaag bekend zal maken dat de VS zich uit de Iran-deal terugtrekt, heeft een bron tegen de New York Times gezegd.


Volgens de bron worden alle sancties die tot 2015 golden weer van kracht en komen er ook nieuwe strafmaatregelen. Reden voor Trump om het akkoord op te blazen, zou zijn dat Iran geen nieuwe concessies wil doen. Zo wil Iran geen garanties geven voor de beperking van zijn kernenergieproductie na 2030.


Een woordvoerder van Macron zei eerder dat de Franse president en Trump vandaag hebben gesproken over vrede en stabiliteit in het Midden-Oosten. Hij wilde geen nadere toelichting geven.


EU blijft achter deal

Enkele uren voordat president Trump zijn besluit wereldkundig maakt, hebben Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland nog eens hun steun bevestigd aan de overeenkomst, waarbij Iran zijn nucleaire programma afbouwt in ruil voor opheffing van economische sancties.


Hoge functionarissen van de landen spraken in Brussel met de Iraanse vice-minister van Buitenlandse Zaken. In een verklaring na afloop zeiden ze dat het akkoord door alle partijen volledig wordt nageleefd.


Feiten, geen vertrouwen

Ook de EU bevestigde opnieuw dat het akkoord goed wordt nageleefd. Hoge commissaris voor het buitenlandbeleid Mogherini liet weten dat de EU vastbesloten blijft de overeenkomst uit te voeren. Ze zegt dat het Internationaal Atoomagentschap al tien keer heeft vastgesteld dat Iran zijn verplichtingen naleeft


Trump en de Israëlische premier Netanyahu zeggen dat Iran heeft gelogen over zijn nucleaire ambities en niet vertrouwd kan worden. Maar volgens Mogherini is "dit geen overeenkomst die is gebaseerd op vertrouwen, maar op feiten".


Nucleaire wapenwedloop

Een hoge EU-functionaris die niet met zijn naam in de media wil, waarschuwt voor de gevolgen van het opzeggen van het verdrag. "Als deze overeenkomst vervalt en je hebt geen alternatief, wat schiet je er dan mee op? Je maakt de zaken erger omdat je mogelijk een nucleaire wapenwedloop in de regio ontketent."


Ook hij zei dat de overeenkomst niet gebaseerd is op vertrouwen, maar op controle. Er zijn duidelijke verplichtingen, waarvan de naleving wordt gecontroleerd, aldus de EU-functionaris.


Meer concessies

EU-functionarissen geloven niet dat Iran bereid is meer concessies te doen, zoals Trump eist. Ze verwachten dat Trump zich uit het akkoord terugtrekt. De pogingen om hem daarvan te weerhouden, lijken niet te hebben geholpen.


Trumps minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, zou de EU duidelijk hebben gemaakt dat de deal beëindigd wordt. "Hij heeft laten weten dat het over en uit is", zegt een Europese diplomaat.
Iran is als het moet klaar om zijn nucleaire programma te hervatten
Volkskrant - 9 Mei 2018, 12:18

De Iraanse president Hassan Rohani zei dinsdag na de speech van Trump dat er beperkt tijd is om te praten met de overgebleven partners van het atoomakkoord, met name uit de Europese Unie. Iran is intussen klaar om zijn nucleaire programma te hervatten.


Europa gefrustreerd over afblazen Iran-deal door Trump
NOS nieuws - 9 Mei 2018, 15:54

De frustratie in Europa is groot na het eenzijdig afblazen van de Iran-deal door de VS. Opnieuw heeft de Amerikaanse president Trump de Europese Unie in het defensief gedrukt. Opnieuw worden de leiders gedwongen te reageren en wederom is het oude continent hopeloos verdeeld.


De Amerikaanse president neemt bij elke discussie de leiding, is dezer dagen in Brussel de veel gehoorde verzuchting. Zo begon hij met een debat over de Europese bijdrage aan de NAVO. Met zijn verwijt dat de Europeanen zich niet aan de financiële afspraken houden en dat iedereen zijn eerlijke deel moet betalen, zette hij die discussie meteen op scherp.


Nederland kreeg ervan langs. Maar met name Duitsland, dat volgens Trump op deze manier geld overhoudt om de Amerikaanse economie kapot te concurreren, moest nu maar eens leveren. De Europese leiders konden niets anders doen dan Trump gelijk geven en beloven dat de defensie-uitgaven langzaam maar zeker omhoog zouden gaan.


Schaakbord


De volgende zet op het schaakbord ging over het handelsakkoord TTIP. De onderhandelingen die volgens de Brusselse onderhandelaars op een haar na waren gevild, werden opgeschort. Argumenten vanuit de Europese Unie dat beide kanten geld konden verdienen met zo'n nieuwe overeenkomst werden door de Amerikanen rücksichtslos van tafel geveegd.


En dan het Klimaatakkoord. De Europese leiders probeerden president Trump vorig jaar tijdens een speciale bijeenkomst op Sicilië nog over te halen om daaraan mee te blijven doen.


Maar Trump besliste anders en schortte het verdrag van Parijs op. De Europese leiders besloten daarop om samen met China verder te gaan en zelf een tandje bij te zetten om te proberen de klimaatdoelen alsnog te halen.


Dat lijkt het patroon te worden. Pleidooien van de Europese leiders om toch naar de argumenten te luisteren helpen niet. Speciale bijeenkomsten of bezoeken zoals die van Macron en Merkel de laatste weken, ook niet.


Nieuwe vrienden


De reactie bij het afwijzen van de Iran-deal is vergelijkbaar met het moment dat Amerika het klimaatakkoord niet verder wilde uitvoeren. De EU wil proberen koste wat kost de afspraken toch na te komen. En net als bij het klimaat heeft de EU daar ongebruikelijke, of misschien zelfs wel nieuwe vrienden voor nodig.


China speelt een belangrijke rol in het geheel. Maar in het geval van Iran ook Rusland. Dat brengt de EU in een lastig geopolitiek parket. Moeten we zaken doen met deze landen en onze oude vriend Amerika, onze trans-Atlantische bondgenoot, in de steek laten? Dat wordt een zeer ingewikkelde politieke discussie.


En dan hebben we het nog niet eens over de interne verdeeldheid binnen de EU. Zo is Europa sinds het aantreden van Trump een speelbal geworden in het internationale krachtenveld. De vraag is of Trump met het opzeggen van de Iran-deal een stap te ver is gegaan.


Een stap die ertoe leidt dat de Europese leiders een nieuw diplomatiek avontuur aandurven, een tegenzet doen door met Peking en Moskou in zee te gaan. Eén ding is zeker: de Amerikaanse president is wat ze in de internationale politiek een gamechanger noemen. Trump zet alles op scherp.
Frankrijk roept Iran op nucleaire deal te blijven respecteren
NOS nieuws - 9 Mei 2018, 06:54

Frankrijk vraagt Iran zich te houden aan het nucleaire overeenkomst waar de Verenigde Staten zich gisteren uit heeft teruggetrokken. Minister van Buitenlandse Zaken Le Drian zei vanochtend dat president Macron vandaag zal telefoneren met zijn Iraanse ambtgenoot Rohani, om hem op het hart te drukken de nucleaire deal te blijven respecteren.


De Iraanse regering lijkt dat inderdaad van plan, door verder te gaan met het akkoord waaronder ook de handtekening staat van China, Rusland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.


De ministers van Buitenlandse Zaken van de drie Europese bondgenoten houden op korte termijn overleg over de ontstane situatie.


Economische gevolgen

Le Drian noemt het akkoord van cruciaal belang voor de stabiliteit in de regio. Hij wijst erop dat het internationale atoomagentschap IAEA steeds heeft gezegd dat Iran zich houdt aan de bepalingen van de overeenkomst met de wereldmachten. Frankrijk wil wel in gesprekken met Iran de voorwaarden aanscherpen over de ontwikkeling van raketten.


De Franse regering bespreekt op korte termijn de gevolgen voor het Franse bedrijfsleven van het besluit van president Trump om zich uit de overeenkomst terug te trekken en Iran nieuwe sancties op te leggen. Trump zei Die gisteren dat alle bedrijven, ook de Europese, zich aan de sancties Iran moeten houden.


Amerikaanse vlag verbrand

Het is de vraag of Iran bereid opnieuw te onderhandelen over het akkoord. Een prominent lid van het het Iraanse parlement heeft al voorgesteld meer geld te investeren in het Iraanse raketprogramma.


In het Iraanse parlement hebben parlementsleden de Amerikaanse vlag in brand gestoken. Daarbij scandeerden ze de slogan ' Dood aan Amerika', die altijd bij anti-Amerikaanse demonstraties in Iran wordt gebruikt.


De demonstrerende parlementsleden verbrandden ook een stuk papier dat de nucleaire overeenkomst moest voorstellen. In Iran heerst publieke woede over het besluit van president Trump.


De Iraanse parlementsvoorzitter Larijani heeft Trump ongeschikt voor zijn functie genoemd. Hij heeft volgens Larijani niet de mentale capaciteiten om met zaken als deze om te gaan.
Trump zegtIran-deal op
Volkskrant - 8 Mei 2018, 21:54

De Verenigde Staten trekken zich terug uit het nucleaire Iran-akkoord. President Donald Trump herstelde dinsdag de economische sancties tegen het land en scherpte ze nog verder aan: ook andere landen kunnen worden gestraft als ze handelen met Iran. Daarmee schrapt Trump na het klimaatverdrag en het TPP-handelsverdrag met Azië opnieuw een belangrijke internationale overeenkomst van zijn voorganger Barack Obama.


Trump: VS stapt uit atoomakkoord met Iran, stelt sancties opnieuw in
NOS nieuws - 8 Mei 2018, 18:54

President Trump heeft bekendgemaakt dat de VS zich terugtrekt uit de atoomdeal met Iran. De VS stelt de Amerikaanse sancties tegen Iran per direct weer in.


De deal maakte het Iran volgens Trump mogelijk door te gaan met het verrijken van plutonium en dus het ontwikkelen van een kernwapen. "Deze rampzalige overeenkomst gaf Iran miljarden dollars. We hebben bewijs dat Irans belofte om op te houden met het maken van een kernwapen een leugen was, zoals Israël vorige week liet zien", zei hij. Als de overeenkomst in stand blijft, dan zal er snel een nucleaire wapenwedloop in het Midden-Oosten ontstaan, aldus Trump.


Hij noemde Iran de belangrijkste staatssponsor van terreur. Geen actie van het regime is gevaarlijker dan het najagen van kernwapens, zei hij.


Bekijk hier het moment dat Trump bekendmaakt uit de Iran-deal te stappen:


Volgens het in 2015 gesloten akkoord aanvaardt Iran beperkingen op zijn nucleaire activiteiten en staat het controles daarop toe door het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA), in ruil voor opheffing van economische sancties. Zo heeft Iran een groot deel van zijn voorraad uranium naar Rusland gebracht en het aantal centrifuges om uranium te verrijken drastisch teruggebracht.


De deal werd gesloten met de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad plus Duitsland. De sancties, zoals het bevriezen van Iraanse tegoeden bij buitenlandse banken, zijn sindsdien gedeeltelijk opgeheven. Europese landen hebben zich de afgelopen tijd sterk gemaakt voor het akkoord en hebben er bij Trump op aangedrongen dat de VS de deal blijft steunen.


Trump heeft steeds gezegd dat de overeenkomst "de slechtst mogelijke deal ooit" is. Met tegenzin ondertekende hij tot nu toe elke vier maanden de opheffing van Amerikaanse sancties.


Iran heeft steeds gezegd dat zijn nucleair onderzoek alleen civiele doelen diende, maar er zijn sterke aanwijzingen dat er wel degelijk is gewerkt aan de ontwikkeling van een kernwapen.
Wat doet Trump vanavond met Iran? Dit zijn de scenario's
Volkskrant - 8 Mei 2018, 16:30

De wereld houdt de adem in: wat zal president Trump vanavond doen met de Iran-deal? Drie jaar geleden ging Teheran akkoord met beperking van zijn nucleaire programma in ruil voor verlichting van de economische sancties. Nu dreigt Trump het akkoord in de prullenbak te gooien. Om 20.00 uur maakt hij zijn besluit bekend.


Trump beslist over de Iran-deal. Wat willen andere landen?
NOS nieuws - 8 Mei 2018, 10:30

Om 20.00 uur zijn alle ogen gericht op het Witte Huis, waar president Trump zijn besluit bekendmaakt over de toekomst van het nucleaire akkoord met Iran. Die zogenoemde Iran-deal werd in 2015 gesloten, onder Trumps voorganger Obama. Kern ervan is dat Iran belooft het kernwapenprogramma af te bouwen. In ruil daarvoor trekt het Westen de economische sancties tegen het land in.


Alles wijst erop dat de Amerikaanse president de Verenigde Staten nu wil terugtrekken uit het akkoord. Wat betekent dat voor de andere landen die erbij betrokken zijn? En wat willen zij van Iran? Onze correspondenten leggen het uit.


We beginnen in Iran zelf, het land dat het middelpunt is van het akkoord.


Iran wil dat de deal blijft én dat de Amerikanen zich aan de afspraken gaan houden zoals die destijds gemaakt zijn. Zo is het nu, door Amerikaanse regelgeving, bijvoorbeeld nog steeds niet mogelijk om geld van en naar Iran over te maken. Iran vindt die druk die de Amerikaanse president Trump op het land houdt oneerlijk. Want het akkoord is immers al gesloten.


Daarnaast roept Iran Europese landen op om zich in te zetten om de deal te behouden. Want als dat niet gebeurt, heeft Iran een heel groot probleem. Dan zullen namelijk veel Amerikaanse sancties die zijn opgeheven, juist weer worden ingesteld. Bijvoorbeeld de sancties op de Iraanse Centrale Bank. Mocht Amerika die sancties weer willen instellen, dan zou dat betekenen dat geen enkel Europees of Aziatisch bedrijf nog zaken kan doen met Iran. De kans is dan groot dat de Iraanse munt zal instorten, wat het voor de leiders van het land heel lastig zal maken.


Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn al weken bezig Trump te bewerken. President Macron, bondskanselier Merkel, de Britse minister Johnson: allemaal gingen ze langs in het Witte Huis. De landen proberen Trump zo ver te krijgen om samen nieuwe sancties tegen Iran af te kondigen. Die stevigere aanpak zou moeten voorkomen dat Trump de hele deal opblaast.


Maar het allerliefste zouden de EU-landen willen dat er helemaal niets verandert. Ze vinden de huidige afspraken met Iran niet ideaal, maar wel de beste weg naar ontwapening. Als Trump het akkoord opzegt, vrezen ze nieuwe instabiliteit in het Midden-Oosten met mogelijk vluchtelingenstromen tot gevolg.


Daarnaast vrezen ze dat het einde van de Iran-deal veel geld gaat kosten. Nadat de sancties in 2015 werden verlicht, investeerden de Europese landen ruim 20 miljard euro per jaar in de Iraanse economie. Die investeringen, vooral in de olie- en landbouwsector, zouden dan waardeloos kunnen worden.


Maar er zijn - naast Amerika - nog meer landen die niets liever willen dan dat de Iran-deal opzeggen. Éen van die felle tegenstanders is, vanaf het begin, de Israëlische premier Netanyahu. Hij heeft er dan ook alles aan gedaan om het akkoord te voorkomen. Netanyahu vloog in 2015 zelfs naar Washington om het Amerikaanse Congres ervan te overtuigen de deal een halt toe te roepen, zonder zijn bezoek van tevoren aan te kondigen bij president Obama.


Je zou zeggen: het is voor Israël, als aartsvijand van Iran, toch juist gunstig dat er een deal is waarmee Irans nucleaire macht wordt ingeperkt. Maar Netanyahu gelooft dat Iran niet te vertrouwen is. Hij denkt dat het islamitische land nu de kans grijpt om zijn macht te vergroten in het Midden-Oosten en uiteindelijk, als de restricties worden opgeheven, ook nucleaire wapens te gaan ontwikkelen. En hij gelooft dat de controles van het Internationaal Atoomenergieagentschap niet grondig genoeg kunnen worden uitgevoerd.


In een poging om president Trump te overtuigen de deal te schrappen, kwam Netanyahu onlangs met een uitgebreide presentatie van geheime documenten die de Mossad uit Iran heeft gestolen. Uit die documenten blijkt, volgens Netanyahu, dat Iran heeft gelogen over zijn nucleaire programma in het verleden. Weinig nieuws, zeggen veel experts. Maar voor Netanyahu is het vooral belangrijk of de presentatie Trump over de streep trekt.


Netanyahu is bang voor wat er over een aantal jaar gaat gebeuren, als de restricties die zijn opgelegd aan Iran aflopen. Nu heeft hij een vriend in het Witte Huis, iemand die het akkoord ook slecht vindt. Daarom ziet hij dit als hèt moment om de Iran-deal uit de wereld te helpen. Hij hoopt dus dat Trump de afspraken met Iran schrapt, en dat er hardere maatregelen voor in de plaats gaan komen.


Ook Saudi-Arabië hoopt op het einde van de Iran-deal. Het land oefent deze dagen druk uit op Trump, onder meer door te dreigen zelf nucleaire wapens te gaan ontwikkelen. "Saudi-Arabië wil geen nucleaire bom ontwikkelen of aanschaffen, maar als Iran er een ontwikkelt, zullen wij zonder twijfel zo snel mogelijk volgen", zei de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman tegen CBS tijdens zijn recente bezoek aan de Verenigde Staten.


Iran is de aartsvijand van de Saudi's. De landen zijn op verschillende plekken met elkaar in oorlog: zo steunen ze allebei strijdgroepen in Syrië, Jemen en Irak. De Iran-deal was slecht nieuws voor Saudi-Arabië. De afschaffing of versoepeling van de sancties en de verbetering van de banden met het Westen, leidde tot een betere positie van Iran in de wereld, het land dat Saudi Arabië om ideologische en geopolitieke redenen op alle manieren probeert te bestrijden.


Bin Salman en Trump lijken goed door een deur te kunnen. Trumps eerste buitenlandse bezoek als Amerikaanse president bracht hij aan Saudi-Arabië. Bin Salman ging eerder dit jaar voor zelfs twintig dagen naar de Verenigde Staten. Deze week zal duidelijk worden of de Saudische kroonprins echt op zijn Amerikaanse vriend kan rekenen.


En als laatst kijken we naar de man die de wereld vanavond met spanning zal beluisteren; de Amerikaanse president Trump.


"Dit is de laatste kans." Dit ultimatum sprak president Trump uit toen hij in januari zijn handtekening zette onder een driemaandelijkse verlenging van het nucleaire akkoord. Hij deed het met duidelijke tegenzin: Trump zou de deal het liefst in stukken scheuren. Na diplomatieke druk van Europese bondgenoten ging hij alsnog overstag met een verlenging.


Maar of dat nu ook zo is? Trump liet toen al duidelijk blijken dat het de laatste verlenging zou zijn, tenzij Iran met nieuwe concessies over de brug komt. Hij wilde toen Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië de kans geven om de "terrible flaws" van de bestaande deal te herstellen. "Maar als er geen nieuwe deal komt, dan gaan we weer sancties instellen." De deadline lag op 12 mei, maar de president heeft kennelijk al een besluit genomen.


Wat kan hem tevreden stellen? De Amerikanen hebben aangegeven dat ze Teheran nieuwe beperkingen wil opleggen. Zo moet het raketprogramma van Iran, dat nu nog buiten de oorspronkelijke deal valt, aan banden worden gelegd. Ook eist Washington dat de wapeninspecteurs vaker controles uitvoeren, ook op locaties die nog niet bezocht zijn door het Internationale Atoom en Energie Agentschap (IAEA).


Tot slot heeft het Witte Huis grote moeite met de zogeheten 'sunset clauses'. Delen van het akkoord lopen af na een bepaalde termijn, variërend van tien tot vijftien jaar. In 2025 loopt de eerste termijn al af. "Zeven jaar is al morgen", schamperde Trump eerder deze week nog.


Vanavond moet dus blijken of alles bij het oude blijft, of niet. Om 20.00 uur weten we het.
Michel begrijpt terugtrekking Trump uit Iran-akkoord niet: ?Dit is een gevaarlijke beslissing?
Gazet v. Antwerpen - 9 Mei 2018, 06:54

De Amerikaanse president heeft het internationale akkoord over het nucleair programma van Iran opgeblazen. Premier Charles Michel (MR) betreurt dat. ?Het is een gevaarlijke beslissing?, zegt hij woensdagochtend op Radio 1. ?We moeten alles doen om meer stabiliteit te brengen.?
Donald Trump luistert niet naar president Macron en stapt uit Iran-deal
Gazet v. Antwerpen - 8 Mei 2018, 16:30

De Amerikaanse president Donald Trump stapt uit het nucleair akkoord met Iran. Dat heeft hij volgens de New York Times dinsdag aan de Franse president gezegd.
Befimmo houdt vast aan dividend
De Tijd - 9 Mei 2018, 19:30

21:19 Vastgoedgroep Befimmo zag de waarde van zijn portefeuille in het eerste kwartaal van dit jaar licht afnemen.


VS stappen uit het nucleaire akkoord met Iran
Skynet - 8 Mei 2018, 19:12

De VS stappen uit het nucleaire akkoord met Iran. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump vanavond aangekondigd. Washington zal de strengst mogelijke sancties opleggen aan Iran en aan alle landen die het regime zouden helpen en ondersteunen, klonk het. Om welke sancties het gaat en wanneer ze van kracht worden, verduidelijkte hij niet.


Nucleair akkoord Iran - "Iran houdt ondanks Amerikaanse terugtrekking vast aan nucleaire deal"
Skynet - 8 Mei 2018, 20:24

Iran houdt ook na de Amerikaanse terugtrekking vast aan het nucleaire akkoord van 2015. Dat heeft de Iraanse president Hassan Rohani dinsdagavond in een televisietoespraak laten weten. De beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump zal hieraan niets veranderen, luidde het.


Nucleair akkoord Iran - Europese Unie houdt vast aan akkoord
Skynet - 8 Mei 2018, 20:24

De Europese Unie is "vastberaden" om het akkoord met Iran over zijn nucleair programma "te behouden". Dat heeft de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Federica Mogherini dinsdagavond gezegd in een eerste reactie op de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om zijn land terug te trekken uit de deal.


Trump stapt uit nucleair akkoord met Iran
Skynet - 8 Mei 2018, 16:48

De Amerikaanse president Donald Trump zal vanavond aankondigen dat de Verenigde Staten uit het nucleair akkoord met Iran stappen. Dat zou hij volgens de New York Times vandaag in een telefoongesprek met de Franse president Emmanuel Macron gezegd hebben. De krant vernam het nieuws van een bron die over de telefoonconversatie tussen beide staatsleiders werd gebrieft.


Nucleair akkoord Iran - Israël en Saoedi-Arabië loven beslissing van Trump
Skynet - 8 Mei 2018, 21:00

Israël en Saoedi-Arabië reageren positief op de terugtrekking van de VS uit de nucleaire deal met Iran. "Israël steunt het moedige besluit van Trump volledig", loofde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de beslissing van Washington. Israël, dat zichzelf beschouwt als een van de voornaamste potentiële doelwitten van een bewapend Iran, is altijd een van de hevigste tegenstanders van de in 2015 afgesloten deal geweest.


Nucleair akkoord Iran - "Beslissing is zware vergissing"
Skynet - 8 Mei 2018, 21:00

De beslissing om de toekomst van het nucleaire akkoord op het spel te zetten is een zware vergissing. Dat heeft de voormalige Amerikaanse president Barack Obama in een uitgebreide verklaring op Facebook gezegd.


Londen roept Washington op nucleair akkoord niet te saboteren
Skynet - 9 Mei 2018, 15:00

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson heeft de VS aangespoord andere landen niet onder druk te zetten om zich uit het nucleair akkoord met Iran terug te trekken. Dat zei Johnson vandaag voor het Brits parlement in Londen. De Amerikaanse president Donald Trump had gisteren de trekker uit de Irandeal getrokken en de herintroductie van sancties aangekondigd.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn