NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Tientallen vrachtwagens van mesthandelaar in beslag genomen

2News.be / Tientallen vrachtwagens van mesthandelaar in beslag genomen

Trefwoorden: genomen - tientallen - beslag

Tientallen vrachtwagens van mesthandelaar in beslag genomen
NOS nieuws - 13 Maart 2018, 20:48

De politie heeft vandaag het volledige wagenpark van een mesthandelaar uit Wintelre in beslag genomen. Het bedrijf wordt verdacht van stelselmatige mestfraude en illegaal gebruik van rode diesel.


Op allerlei plekken in het land zijn vrachtwagens van de Brabantse mesttransporteur aan de kant gezet. De chauffeurs kregen de opdracht hun wagen over te dragen. Naast 35 vrachtwagens zijn ook enkele personenauto's van de mesthandelaar in beslag genomen.


Niemand aangehouden

Eerder op de dag werd ook een inval gedaan bij het bedrijf zelf, meldt Omroep Brabant. Daarbij is ook administratie in beslag genomen. De actie was een samenwerking van de politie, douane, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en Belastingdienst. Niemand is aangehouden.


Tegen de handelaar loopt al sinds 2016 een onderzoek. De politie denkt dat het bedrijf rommelt met de administratie van mesttransporten. Daarnaast wordt het bedrijf verdacht van het overbeladen van vrachtwagens, het overtreden van de arbeidstijdenwet en het op grote schaal rijden op rode diesel.
Pand Groningse fietsenmaker in beslag genomen om koopzondagenruzie
NOS nieuws - 15 Maart 2018, 20:12

De twee Groningse fietsenmakers die hun zaak tegen de wil van de Vereniging van Eigenaren (VvE) dicht hielden op zondagen, zijn hun pand voorlopig kwijt. De VvE heeft beslag gelegd op het pand van Paddepoel Fietsen. Ze willen de ondernemers zo dwingen hun openstaande boete te betalen. Tijdens de zogenoemde koopzondagenruzie liep die boete op tot 22.000 euro.


De inbeslagname heeft geen directe gevolgen voor de fietsenzaak, meldt RTV Noord. De winkel kan gewoon open, zegt fietsenmaker Peter Oest van Paddepoel Fietsen. Maar zolang de fietsenmakers de boete niet betalen, blijft de VvE beslag leggen op het pand. Oest zegt dat de 22.000 euro geparkeerd staat, maar hij en zijn collega Martin Haijkens nog wachten op het advies van hun advocaat voor ze het overmaken.


De koopzondagenruzie tussen de fietsenmakers en de VvE speelt al vanaf 2014. Oest en Haijkens hielden hun zaak op zondag, donderdag en zaterdag aan het eind van de middag gesloten. Dit was tegen de voorwaarden van de VvE in, die de fietsenmakers voor elke zondag dat de zaak gesloten bleef een boete van 500 euro stuurden. Oest en Haijkens weigerden te betalen.


Daarop stapte de VvE in november 2017 naar de rechter. Afgelopen januari oordeelde de rechter dat de fietsenmakers de boetes moeten betalen. Wel is hun lidmaatschap van de VvE beëindigd, en mogen zij nu zelf bepalen wanneer zij de zaak openen en sluiten.


Ondanks dat de rechter oordeelde dat Paddepoel Fietsen per 1 januari 2018 geen lid meer is van de VvE, ontvingen de fietsenmakers dit jaar al twee nieuwe facturen voor de contributie. "We zijn niet van plan dat te betalen", zegt Oest.


© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn