NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Tientallen doden bij nieuw geweld in Douma in Oost-Ghouta

2News.be / Tientallen doden bij nieuw geweld in Douma in Oost-Ghouta

Trefwoorden: syrie - aanval - doden

Tientallen doden bij nieuw geweld in Douma in Oost-Ghouta
NOS nieuws - 6 April 2018, 18:42

Bij nieuwe bombardementen en een grondoffensief zijn in de Syrische stad Douma zeker 36 doden gevallen. In de stad bieden de rebellen van het Leger van de Islam (Jaish al-Islam) nog verzet tegen het leger van president Assad en zijn bondgenoten. De rest van de regio Oost-Ghouta is heroverd op de rebellen.


Een wapenstilstand van bijna twee weken werd beëindigd omdat er onenigheid was over de verdere evacuatie van rebellen. De door Saudi-Arabië gesteunde strijders van het Leger van de Islam stelden nieuwe eisen aan de evacuatie.


Helikopters met flyers

Volgens sommige bronnen willen de rebellen de stad helemaal niet verlaten en willen ze doorstrijden. Eerder deze week zijn wel honderden rebellen en hun gezinnen vertrokken.


Vanochtend vlogen helikopters over de stad, die flyers uitgooien waarin de rebellen werd opgeroepen de stad te verlaten en naar Jarablus te gaan of de wapens in te leveren in ruil voor amnestie. De stad, waar nog tienduizenden mensen wonen, werd vervolgens zwaar bestookt vanuit de lucht en vanaf de grond.




Berichten over nieuwe chemische aanval in Syrië: ?schokkende beelden?
Gazet v. Antwerpen - 8 April 2018, 05:30

Het Syrische leger zou in Douma, de laatste stad in Oost-Goutha die nog in handen van rebellen is, in de nacht van zaterdag op zondag een gifgasaanval hebben uitgevoerd. Dat zeggen verschillende ngo?s waaronder de Syrische hulporganisatie Withelmen. Volgens de Withelmen, die op hun Twitter-account schokkende beelden van slachtoffers publiceren, vielen daarbij minstens 150 doden en 1.000 gewonden.




Aantal burgerdoden bij bombardementen in Oost-Ghouta loopt op tot veertig
Gazet v. Antwerpen - 7 April 2018, 06:06

Bij de nieuwe luchtaanvallen op Douma, de laatste stad in Oost-Goutha die nog in handen van rebellen is, zijn al veertig burgers, onder wie ook minstens acht kinderen, omgekomen. Dat zegt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten in een nieuwe balans. De ngo spreekt van ?hysterische? bombardementen door Russische en Syrische gevechtsvliegtuigen.




Geweld Syrië - VS volgen "verontrustende berichten" over chemische aanval op
Skynet - 8 April 2018, 05:48

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken volgt de "verontrustende berichten" op over een "mogelijke nieuwe chemische aanval, deze keer op een ziekenhuis in Douma". Dat zegt woordvoerster Heather Nauert.


Geweld Syrië - "Zeker 150 doden bij chemische aanval in Oost-Ghouta"
Skynet - 8 April 2018, 02:48

Het Syrische leger zou in Douma, de laatste stad in Oost-Goutha die nog in handen van rebellen is, in de nacht van zaterdag op zondag een gifgasaanval hebben uitgevoerd. Dat zeggen verschillende ngo's waaronder de Syrische hulporganisatie Withelmen. Volgens de Withelmen, die op hun Twitter-account schokkende beelden van slachtoffers publiceren, vielen daarbij minstens 150 doden en 1.000 gewonden.


Terugtrekking van rebellen uit bolwerk in Oost-Ghouta opgeschort
Skynet - 6 April 2018, 06:24

De terugtrekking van rebellen uit Douma, een stad in de belegerde Syrische regio Oost-Ghouta, is voorlopig opgeschort. Dat is het gevolg van meningsverschillen tussen de rebellengroep Jaish al-Islam en de Russische onderhandelaars, zo melden het Syrisch Observatorium voor de mensenrechten en de Syrische staatsmedia.


Geweld Syrië - Aantal burgerdoden bij bombardementen in Oost-Ghouta loopt op tot veertig
Skynet - 7 April 2018, 01:00

Bij de nieuwe luchtaanvallen op Douma, de laatste stad in Oost-Goutha die nog in handen van rebellen is, zijn al veertig burgers, onder wie ook minstens acht kinderen, omgekomen. Dat zegt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten in een nieuwe balans. De ngo spreekt van "hysterische" bombardementen door Russische en Syrische gevechtsvliegtuigen.




© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn