NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Storm Dudley houdt huis: honderden schademeldingen en scheepvaart verstoord

2News.be / Storm Dudley houdt huis: honderden schademeldingen en scheepvaart verstoord

Trefwoorden: elkaar - huis - huis

Storm Dudley houdt huis: honderden schademeldingen en scheepvaart verstoord
NOS nieuws - 18 Februari 2022, 00:06

Terwijl Nederland zich opmaakt voor storm Eunice, die morgen over het land trekt, houdt storm Dudley nog steeds flink huis. Zo is bij IJmuiden een autoschip uit zijn koers geblazen. Het 167 meter lange en 28 meter brede vaartuig, de Sea Viking, is daardoor op het talud van de Kanaaldijk gebotst en heeft daar even vastgelegen.


Het schip kwam na de Noordersluis in de problemen, meldt het Noordhollands Dagblad, en voer recht op de Kanaaldijk af. De kapitein kon erger voorkomen door het anker uit te gooien, maar het talud werd geraakt en het schip lag overdwars op het Noordzeekanaal.


Met een sleepboot is de Sea Viking volgens Rijkswaterstaat vrij snel vlot getrokken en naar zijn bestemming begeleid. Over de schade aan het talud of het schip is nog niets bekendgemaakt.


Golf ramt door voorruit veerboot

Niet alleen in Nederland trotseert de scheepvaart met ingehouden adem het noodweer. Ook in Duitsland joeg storm Ylenia, zoals Dudley daar genoemd wordt, passagiers van een veerboot op de Elbe bij Hamburg flink wat schrik aan.


Op beelden, gemaakt door een reiziger, is te zien dat de ferry door elkaar wordt geschud door de deining als de boeg van het veer zich in een hoge golf boort. De golf beukt tegen de voorruit, die daarop bezwijkt.


Geschrokken passagiers maken zich uit de voeten voor het kolkende water dat naar binnen stroomt:


Ook op het land zijn de problemen door Dudley aanzienlijk. Dat was vanochtend al duidelijk, maar ook later op de dag waren er nog meldingen van schade en gevaarlijke situaties door de harde wind.


In Klazienaveen, in Drenthe, raakte 's middags een man bekneld onder een boom. Die zou zijn omgevallen terwijl hij samen met een andere man bezig was met het opruimen van een andere omgevallen boom. De man is door de brandweer bevrijd en daarna met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.


Het aantal schademeldingen stond bij Interpolis rond het avonduur op 788 en de verzekeraar verwacht dat dat de komende uren nog verder oploopt. De meeste meldingen gaan over losgewaaide dakpannen of dakdelen en vallende takken en bomen. Vooral aan huizen is veel schade. Twee derde van de meldingen komt uit Zuid-Holland, Noord-Brabant, Overijssel en Gelderland.


Storm Eunice

Hoewel storm Dudley de komende uren luwt, is het nog niet gedaan met het onstuimige weer. Morgen trekt storm Eunice over Nederland en het KNMI heeft al code oranje afgegeven voor een groot deel van Nederland. Eunice zal naar verwachting een stevigere wind meebrengen dan Dudley, met in het oosten en zuiden van het land windsnelheden van 75 tot 100 kilometer per uur.


Hoewel storm Dudley behalve lawaai geen grote problemen heeft opgeleverd voor een noodopvang voor asielzoekers in Groningen, wordt in verband met de verwachte barre weersomstandigheden nu wel besloten om inwoners van opvang Driebond tijdelijk ergens anders onder te brengen. Ze gaan uiterlijk tot na het weekend naar de kazerne in Zoutkamp.


Ook in Ter Apel heeft de storm gevolgen voor inwoners van de opvang. Daar worden de mensen die in de nachtopvang verblijven de komende dagen elders op de locatie ondergebracht.
Huis in aanbouw zakt als kaartenhuisje in elkaar tijdens doortocht storm Dudley
HLN.BE - 17 Februari 2022, 01:47

In de Lange Bergstraat in Wetteren is een woning in aanbouw woensdagavond omstreeks 21.40 uur volledig ingestort. Oorzaak was de felle wind. Gewonden vielen er niet.
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn