NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Schietincident Brussel gevolg van familievete

2News.be / Schietincident Brussel gevolg van familievete

Trefwoorden: ligt - zuid - brussel

Schietincident Brussel gevolg van familievete
NOS nieuws - 10 Mei 2018, 10:30

Het schot dat gistermiddag op het treinstation Brussel-Zuid werd gelost, was het gevolg van een vete tussen twee families. Het Belgische Openbaar Ministerie heeft dat bekendgemaakt. De dader is nog niet opgepakt.


Rond 17.00 uur vuurde iemand een schot af naar de grond. De harde knal leidde tot paniek onder reizigers. De politie en het leger ontruimden een deel van het station. Een zoektocht naar de dader leverde niets op. Wel werd op het station een kogelhuls gevonden.


Het Brusselse parket weet inmiddels wie de schutter is, maar heeft hem nog niet aangehouden. Uit verhoren van getuigen is gebleken dat een jarenlange familievete ten grondslag ligt aan het incident. Het gebruikte wapen is gevonden op de vluchtroute van de man.
Schot gelost op station Brussel-Zuid, schutter nog niet gevonden
NOS nieuws - 9 Mei 2018, 18:18

Op het treinstation Brussel-Zuid is aan het eind van de middag wel degelijk een schot gelost. Dat zegt het Brusselse parket. De spoorwegbeheerder meldde in eerste instantie dat er voetzoekers in het station waren afgestoken en dat dat voor paniek had gezorgd.


Meteen na het incident werden de stationshal en twee perrons ontruimd door de politie en het leger. Op bewakingsbeelden is volgens de Belgische krant De Standaard een verdachte te zien die iets na 17.00 uur een schot afvuurt naar de grond. Ook is er een kogelhuls gevonden.


De politie is op zoek naar de man. De twee perrons zijn nog afgesloten vanwege het onderzoek. Bij het incident is niemand gewond geraakt.
Schietincident aan station Brussel-Zuid
De Tijd - 9 Mei 2018, 17:06

18:51 Er is deze namiddag geschoten met een vuurwapen in het station Brussel-Zuid. Dat heeft het parket laten weten.


Jarenlange familievete ligt aan basis van schietincident Brussel-Zuid
Gazet v. Antwerpen - 10 Mei 2018, 09:54

De man die woensdagavond zware paniek veroorzaakte in het treinstation Brussel-Zuid toen hij op één van de perrons een schot naar de grond loste, is nog altijd voortvluchtig. Uit getuigenverklaringen blijkt dat een jarenlange familievete aan de oorsprong zou liggen van het incident.
Jarenlange vete tussen twee families aan basis schietincident Brussel Zuid
Skynet - 10 Mei 2018, 09:36

Het schietincident dat plaatsvond in het treinstation Brussel-Zuid, is het gevolg van een jarenlange vete tussen twee families. Dat meldt het Brusselse parket. De identiteit van de verdachte die het schot loste, is gekend, maar hij is nog niet opgepakt. "Hij wordt actief opgespoord", klinkt het bij het Brusselse parket, dat een onderzoeksrechter heeft gevorderd voor feiten van bedreiging met gebaren of zinnebeelden en verboden wapenbezit.


Parket: Paniek in station Brussel-Zuid wel degelijk veroorzaakt door schot
Skynet - 9 Mei 2018, 17:24

De evacuatie van het station Brussel-Zuid deze namiddag was wel degelijk te wijten aan een schot uit een vuurwapen. In het station is immers een kogelhuls gevonden en op bewakingsbeelden is één verdachte te zien. Dat meldt het Brusselse parket. Die verdachte heeft het station na het schot verlaten en kon nog niet opgepakt worden maar het station is veilig. Eerder werd gemeld dat er mogelijks sprake was van een voetzoeker, maar dat blijkt dus niet te kloppen.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn