NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Voormalig dubbelspion Skripal uit ziekenhuis ontslagen; zijn herstel is een ?wonder?

2News.be / Voormalig dubbelspion Skripal uit ziekenhuis ontslagen; zijn herstel is een ?wonder?

Trefwoorden: ziekenhuis - russische - verlaten

Voormalig dubbelspion Skripal uit ziekenhuis ontslagen; zijn herstel is een ?wonder?
Volkskrant - 18 Mei 2018, 14:12

De voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal, die in maart in het Britse stadje Salisbury werd vergiftigd met een zenuwgas, is uit het ziekenhuis ontslagen. Vorige maand was ook zijn dochter Joelia, die ook een ernstige vergiftiging opliep, al voldoende hersteld om het ziekenhuis te verlaten.


Russische ex-spion Skripal ontslagen uit ziekenhuis
NOS nieuws - 18 Mei 2018, 10:00

De Russische ex-spion Sergej Skripal is weer uit het ziekenhuis. Hij werd ruim twee maanden geleden in kritieke toestand opgenomen, nadat hij in zijn huis in de Britse stad Salisbury vergiftigd was met zenuwgas.


De vergiftiging leidde tot een diplomatieke rel tussen Groot-Brittannië en Rusland; de Britten zeggen dat de Russen achter de vergiftiging zitten. Andere landen steunen de Britse versie.


Minister Blok heeft in Londen met zijn ambtgenoot Boris Johnson overlegd over Russische betrokkenheid. Na afloop zei hij dat hij van Johnson geen extra bewijs heeft gekregen voor de Russische schuld, maar dat hij het wel plausibel vindt dat Rusland erachter zit.


Pizzeria

De dochter van Skripal, Joelia, werd ook vergiftigd. Zij werd al eerder uit het ziekenhuis ontslagen.


Er werd aanvankelijk gedacht dat de Skripals waren vergiftigd in een pizzeria in Salisbury, maar Scotland Yard ontdekte vooral in hun huis en op de knop van de buitendeur een hoge concentratie van het zenuwgas novitsjok.


Op andere plekken in de stad waar ze waren geweest, werden lagere concentraties van het zenuwgas aangetroffen. Sergej en Joelia Skripal werden bewusteloos op een bankje in een park aangetroffen.
Poetin blij dat vergiftigde spion uit ziekenhuis is
NOS nieuws - 18 Mei 2018, 17:48

De Russische president Poetin is blij dat ex-dubbelspion Sergej Skripal uit het ziekenhuis is. In maart werden hij en zijn dochter vergiftigd aangetroffen in een parkje in de Engelse stad Salisbury. "Moge God hem een goede gezondheid schenken", aldus Poetin vandaag op een persconferentie.


Uit onderzoek bleek dat Skripal en zijn dochter waren vergiftigd met het zenuwgas novitsjok. Zijn dochter Joelia werd vorige maand al ontslagen uit het ziekenhuis.


Volgens de Britten zit Rusland achter de aanslag, maar Poetin blijft dat ontkennen. Hij zei dat de oud-spion niet meer zou hebben geleefd als een middel was gebruikt uit een professioneel wapenarsenaal van bijvoorbeeld het Russische leger. "Dan zou hij ter plekke gestorven zijn."
Sergej Skripal heeft ziekenhuis verlaten
De Tijd - 18 Mei 2018, 12:24

13:49 De vroegere Russische dubbelspion Sergej Skripal heeft het ziekenhuis verlaten, zo heeft het hospitaal vrijdag volgens het Britse persbureau PA meegedeeld.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn