NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Raad van State: EU bedreigd door politieke tegenstellingen

2News.be / Raad van State: EU bedreigd door politieke tegenstellingen

Trefwoorden: raad - nationale - bedreigd

Raad van State: EU bedreigd door politieke tegenstellingen
NOS nieuws - 12 April 2018, 08:36

De Raad van State maakt zich zorgen over de groeiende politieke tegenstellingen Europa. In het jaarverslag over 2017 schrijft vicepresident Donner dat dit een bedreiging is voor de Europese Unie en voor Nederland.


Donner constateert dat de financieel-economische wereld steeds meer "vervlochten" raakt, waardoor problemen niet meer op nationaal niveau kunnen worden opgelost. Tegelijkeertijd lijkt de politiek steeds meer te "ontvlechten".


Hij zegt dat alle lidstaten van de EU te maken hebben "met burgers die zich bedreigd voelen door globalisering, migratie en vrij verkeer, omdat zij daarin geen perspectief meer zien". Volgens hem verklaart dat "de steun aan partijen die de gevestigde Europese orde aanvechten, ongeacht de consequenties". Met die consequenties doelt hij onder meer op de brexit,


'Onbeheersbare spanningen'

Hij zegt dat grote verschuivingen in de Europese ordening (zoals de brexit) "tot toenemende en uiteindelijk onbeheersbare spanningen kunnen leiden". Naar zijn idee moet de Europese samenwerking meer een netwerkstructuur krijgen, maar tegelijk ook genoeg kunnen doen om de burgers te beschermen. Hij wil dat er specifiek aandacht wordt geschonken aan "een groeiend deel van de bevolking dat niet deelt in de welvaartsgroei en daarop geen perspectief heeft".


Donner denkt dat hun weerstand tegen Europese samenwerking kan worden weggenomen door zich minder te richten op verdere institutionalisering van de EU en meer op "vraagstukken die de afzonderlijke lidstaten boven het hoofd zijn gegroeid" zoals klimaat, veiligheid en migratie.


Het jaarverslag over 2017 was het laatste van de hand van vicepresident Piet Hein Donner. De oud-minister (CDA) gaat dit jaar met pensioen. Hij wordt in oktober 70 jaar.
Raad van State: kiezen tussen nationale soevereiniteit of EU is schijntegenstelling
Volkskrant - 12 April 2018, 09:12

De keuze tussen nationale soevereiniteit of samenwerking in de Europese Unie is een schijntegenstelling. Problemen als klimaat, migratie en terrorisme zijn te groot om nationaal te kunnen worden opgelost. Dat schrijft vicepresident Piet Hein Donner in het jaarverslag van de Raad van State dat vanmorgen is gepresenteerd. De EU heeft volgens Donner geen baat bij 'grote debatten' over haar bestaansre


Verzet tegen sluiting slachthuis verworpen door Raad van State
Gazet v. Antwerpen - 12 April 2018, 11:00

Het slachthuis in Heist-op-den-Berg, dat eind maart zijn erkenning ingetrokken zag na aanhoudende problemen met onder meer de hygiëne, mag voorlopig niet opnieuw open. Een kort geding bij de Raad van State werd verworpen. Het bedrijf vraagt volgens het federaal voedselagentschap FAVV intussen ook een nieuwe erkenning aan.


© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn