NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Platenlabel laat Marilyn Manson vallen na beschuldigingen seksueel misbruik

2News.be / Platenlabel laat Marilyn Manson vallen na beschuldigingen seksueel misbruik

Trefwoorden: misbruik - misbruik - misbruik

Platenlabel laat Marilyn Manson vallen na beschuldigingen seksueel misbruik
NOS nieuws - 2 Februari 2021, 03:18

De Amerikaanse rockster Marilyn Manson is in de ban gedaan door zijn platenmaatschappij, nadat er op maandag nieuwe beschuldigingen tegen hem opdoken van seksueel misbruik en huiselijk geweld. Actrice Evan Rachel Wood wees hem op Instagram aan als de man die haar "jarenlang gruwelijk heeft misbruikt". Ook tv-zender AMC verbreekt de banden met de zanger en bandleider, die in de jaren '90 bekend werd als 'shock rocker'.


In de post op Instagram schrijft Wood dat ze als tiener werd ingepalmd door de artiest, en daarna "gehersenspoeld en gemanipuleerd werd, zodat ik onderdanig werd. Ik wil deze gevaarlijke man nu ontmaskeren, voordat hij nog meer levens kapotmaakt." De twee kregen een relatie in 2007, toen zij 19 jaar oud was en hij 38, en gingen in 2010 uit elkaar.


Wood vertelde de afgelopen jaren al over haar ervaringen met huiselijk geweld en verkrachting, zonder daarbij namen te noemen van daders. "Toen ik eenmaal een keer verkracht was, was het eenvoudiger om het nog een keer te ondergaan. Ik schakelde mezelf instinctief uit", schreef ze in 2017 op social media in het kader van de #metoo-campagne.


Ze was de initiatiefnemer van de Phoenix Act, een wetswijziging die ervoor moet zorgen dat beschuldigingen van huiselijk geweld minder snel verjaren. Met succes, de wet werd afgelopen jaar van kracht in California. Wood heeft zichzelf als doel gesteld de wet aangenomen te krijgen in de hele VS.


Op maandag traden ook andere vrouwen uit de Amerikaanse entertainment- en kunstwereld naar buiten met soortgelijke beschuldigingen:


Mansons platenmaatschappij Loma Vista reageerde maandag op de "verontrustende beschuldigingen" met de mededeling dat het bedrijf zijn laatste album niet meer zal promoten, en ook geen nieuwe muziek meer van hem zal uitbrengen. TV-zender AMC meldde aan Vanity Fair dat Manson wordt weggesneden uit een geplande uitzending van de horrorserie Creepshow.


In een interview met tijdschrift Spin zei Manson in 2009 over zijn toenmalige vriendin: "Ik fantaseer er elke dag over dat ik haar hersens insla met een voorhamer." Toen daar kritiek op kwam, hield zijn persvoorlichter het erop dat hij die uitspraak had gedaan in zijn rol als 'theatrale rockster', en dat hij het niet meende. Manson heeft beschuldigingen van seksueel misbruik en huiselijk geweld altijd weersproken, en hij heeft nog niet gereageerd op de laatste beschuldigingen.
Zanger Marilyn Manson door verschillende vrouwen beschuldigd van misbruik
Skynet - 2 Februari 2021, 07:38

De Amerikaanse zanger Marilyn Manson is gisteren door verschillende vrouwen beschuldigd van misbruik en intimidatie. Onder meer de Amerikaanse actrice Evan Rachel Wood, een ex-vriendin van Manson, zegt dat ze het slachtoffer was van "jarenlang afschuwelijk misbruik".


Platenlabel zet Marilyn Manson op straat na aantijgingen van misbruik
Skynet - 3 Februari 2021, 08:13

Loma Vista, het platenlabel van onder meer Marilyn Manson (52), zet de Amerikaanse shockrocker op straat na een reeks aantijgingen van seksueel misbruik. Onder meer actrice en ex-partner Evan Rachel Wood (33), beschuldigt hem van "gruwelijke mishandelingen".


Bart De Pauw: Echtgenote Bart De Pauw reageert voor het eerst in Telefacts NU
Skynet - 3 Februari 2021, 10:55

Ines De Vos, de echtgenote van Bart De Pauw en zaakvoerster van zijn productiehuis, reageert morgen voor het eerst in een tv-interview. Dat meldt VTM NIEUWS in een persbericht. Het nieuwe seizoen van Telefacts NU start dan met een reconstructie van de rechtzaak naar de bekende tv-maker.


Platenlabel laat Marilyn Manson vallen na beschuldigingen van huiselijk geweld: ?We zullen nooit meer met hem werken?
HLN.BE - 2 Februari 2021, 06:36

Evan Rachel Wood (33) vertelt in een Instagram-post dat haar ex-verloofde Marilyn Manson (52) haar jarenlang misbruikt heeft. De ?Westworld?-actrice getuigde in het verleden al over huiselijk geweld, maar noemde nooit namen. ?Ik ben het beu om in angst te leven?, schrijft ze nu. De gevolgen laten niet op zich wachten: Marilyn Manson is door zijn platenlabel abrupt aan de kant geschoven na de beweringen.


Platenlabel laat Marilyn Manson vallen na beschuldigingen van jarenlang misbruik: ?We zullen nooit meer met hem werken?
HLN.BE - 2 Februari 2021, 09:00

Evan Rachel Wood (33) vertelt in een Instagram-post dat haar ex-verloofde Marilyn Manson (52) haar jarenlang misbruikt heeft. De ?Westworld?-actrice getuigde in het verleden al over huiselijk geweld, maar noemde nooit namen. ?Ik ben het beu om in angst te leven?, schrijft ze nu. De gevolgen laten niet op zich wachten: Marilyn Manson is door zijn platenlabel abrupt aan de kant geschoven na de beweringen.


Marilyn Manson reageert voor het eerst op ophef
HLN.BE - 2 Februari 2021, 15:18

Eerder deze week maakte Evan Rachel Wood (33) bekend dat ze jarenlang misbruikt is geweest door haar ex-verloofde, Marilyn Manson (52). Haar getuigenis zorgde voor een shockgolf in Hollywood, met verstrekkende gevolgen voor de zanger. Maar Manson zelf, die blijft in een eerste reactie ontkennen dat hij iets fout heeft gedaan.Meer koppen© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn