NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Pelosi sprak met generaal over 'losgeslagen' Trump en nucleaire codes

2News.be / Pelosi sprak met generaal over 'losgeslagen' Trump en nucleaire codes

Trefwoorden: hoogste - trump - trump

Pelosi sprak met generaal over 'losgeslagen' Trump en nucleaire codes
NOS nieuws - 8 Januari 2021, 20:42

Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft met de hoogste militair in de VS gesproken over president Trump en de nucleaire codes waar hij als president toegang tot heeft.


Pelosi wilde weten wat de mogelijkheden zijn om te voorkomen dat de volgens haar losgeslagen president in zijn laatste dagen in functie het bevel geeft voor militaire acties, inclusief een nucleaire aanval. Mark Milley, de voorzitter van de stafchefs van de verschillende legeronderdelen, heeft haar verzekerd dat er lang bestaande waarborgen van kracht zijn om zoiets te voorkomen.


De president is de enige die het bevel mag geven om een atoomwapen te lanceren. Een militaire commandant mag dat bevel echter weigeren uit te voeren als dat bevel als illegaal wordt bestempeld. Trump heeft overigens niets gezegd wat er op wijst dat hij zoiets van plan zou zijn.


Afzettingsprocedure

Pelosi ontmoette vandaag ook Democratische Congresleden om de mogelijkheden te bespreken om Trump buitenspel te zetten. Ze zei dat ze er de voorkeur aan geeft dat Trump zelf opstapt of dat hem zijn bevoegdheden worden ontnomen door gebruik te maken van het 25ste amendement.


Anders ziet ze mogelijkheden om volgende week een afzettingsprocedure te beginnen. Volgens haar staan daar nu meer Democraten achter dan bij de vorige impeachment-poging in 2019.


Poserende demonstrant

Bij de bestorming van het Capitool eergisteren drongen demonstranten ook het kantoor van Pelosi binnen. Een van hen poseerde zittend achter haar bureau. Die man is vandaag gearresteerd, maakte de politie bekend.


De man, Richard Barnett, werd opgepakt in Little Rock in Arkansas. Hij wordt beschuldigd van huisvredebreuk, wanordelijk gedrag en diefstal van publiek eigendom. Bij de bestorming werden een naamplaatje en papieren van de voorzitter meegenomen. In haar kantoor werd een grote spiegel vernield, tafels werden omgegooid en foto's van de muur gerukt.


De politie heeft ook een inwoner van Alabama opgepakt in verband met een pijpbom die bij het Congres werd gevonden. In zijn truck werden 11 molotovcocktails en een vuurwapen gevonden. De FBI heeft een beloning uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar een andere verdachte die pijpbommen plaatste bij de partijhoofdkwartieren van de Democraten en de Republikeinen in Washington.
Pelosi raadpleegt hoogste militair om ?losgeslagen? Trump te beteugelen
Volkskrant - 9 Januari 2021, 09:13

Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft met de hoogste generaal in de VS, Mark Milley, gesproken over voorzorgsmaatregelen tegen een ?losgeslagen? president Trump. Die moeten voorkomen dat Trump in de kleine twee weken dat hij nog aan de macht is een militaire actie begint of een nucleaire aanval inzet.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn