NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Paus: meer inspanningen nodig voor vrede in 'Heilige Land'

2News.be / Paus: meer inspanningen nodig voor vrede in 'Heilige Land'

Trefwoorden: syrie - nodig - paus

Paus: meer inspanningen nodig voor vrede in 'Heilige Land'
NOS nieuws - 1 April 2018, 11:24

In zijn jaarlijkse paastoespraak heeft Paus Franciscus opgeroepen tot meer inspanningen voor vrede in 'het Heilige Land', twee dagen na zware protesten in de Gazastrook waarbij zeker vijftien mensen om het leven kwamen.


"We bidden voor de vruchten van de verzoening voor het Heilige Land, dat ook in deze dagen wordt geteisterd door conflicten die ook de burgerbevolking niet sparen", zei hij tegen tienduizenden gelovigen op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. Daarna sprak hij de paaszegen uit, het urbi et orbi, de zegen voor de stad Rome en de wereld.


Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk riep ook opnieuw op tot een einde aan de "bijna eindeloze oorlog" in Syrië. Ook vroeg hij om vrede in Congo en Zuid-Sudan. "Moge met Pasen het licht van de opgestane Christus het geweten van alle politieke en militaire leiders verlichten, zodat het bloedbad kan ophouden, de mensenrechten worden gerespecteerd en we onze broeders en zusters de noodzakelijke hulp kunnen geven."


De paus riep ook op tot internationale hulp voor Venezuela, dat geteisterd wordt door een diepe economische crisis als gevolg van jarenlang wanbeleid. En ook hoopt de paus dat "het fruit van de dialoog" gaat leiden tot vrede en harmonie tussen Noord- en Zuid-Korea. Op 27 april is er voor het eerst in tien jaar een topontmoeting tussen de leiders van de twee landen.


Veiligheid

De jaarlijkse paasboodschap van de Paus was zeer streng beveiligd. De omgeving van het Sint-Pietersplein was volledig afgesloten en de 50.000 aanwezigen werden meerdere keren gecontroleerd, voor ze op het plein mochten komen.


Op het plein lagen ook dit jaar weer bloemen uit Nederland. De 50.000 bloemen werden door een team van 25 mensen op het plein gezet en zijn gekweekt door de Nederlander Bart Bergman, die daar al sinds 1990 bij betrokken is.
Paus vraagt einde van ?uitroeiing? in Syrië
Gazet v. Antwerpen - 1 April 2018, 13:12

Paus Franciscus heeft zondag tijdens zijn traditionele paasboodschap ?Urbi et Orbi? (voor de stad en voor de wereld) opgeroepen tot een einde van de ?uitroeiing die aan de gang is? in Syrië en het respecteren van het ?humanitair recht?. Ook vroeg de kerkvader een ?verzoening in het Heilige Land?, zo verwijzend naar het geweld op de Gazastrook.
Paus vraagt einde van "uitroeiing" in Syrië en een "verzoening in het Heilige Land"
Skynet - 1 April 2018, 12:18

Paus Franciscus heeft vandaag tijdens zijn traditionele paasboodschap "Urbi et Orbi" (voor de stad en voor de wereld) opgeroepen tot een einde van de "uitroeiing die aan de gang is" in Syrië en het respecteren van het "humanitair recht". Ook vroeg de kerkvader een "verzoening in het Heilige Land", zo verwijzend naar het geweld op de Gazastrook.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn