NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Weer kritiek op forse loonsverhoging bankiers, nu bij Van Lanschot

2News.be / Weer kritiek op forse loonsverhoging bankiers, nu bij Van Lanschot

Trefwoorden: volkskrant - meldingen - nederland

Weer kritiek op forse loonsverhoging bankiers, nu bij Van Lanschot
NOS nieuws - 16 April 2018, 02:00

De top van de bank Van Lanschot Kempen krijgt waarschijnlijk een forse loonsverhoging, meldt de Volkskrant. Topman Karl Guha gaat er in een beloningsvoorstel ruim 20 procent op vooruit: zijn totale beloning kan dit jaar 1,5 miljoen euro worden. De andere drie bestuurders van de bank gaan er een kwart op vooruit, naar meer dan een miljoen euro, blijkt uit stukken voor de komende aandeelhoudersvergadering.


De bank wil de beloning van de topbestuurders fors verhogen omdat ze minder verdienen dan hun collega's bij grote banken en vergelijkbare bedrijven. De verhoging zou "nodig" zijn.


Maar het is de vraag of die bedrijven wel echt vergelijkbaar zijn, zeggen critici. Van Lanschot Kempen kijkt namelijk naar grotere bedrijven als verzekeraar NN, chipmachinefabrikant ASML, chemieconcern DSM en ook ING. Dat zijn grote namen op de beurs, terwijl Van Lanschot Kempen tot de kleinste beursgenoteerde bedrijven behoort. Ook heeft de in Den Bosch gevestigde bank veel minder werknemers dan de bedrijven waarmee wordt vergeleken en is het balanstotaal lager.


Van Lanschot Kempen zegt in een reactie tegen de krant dat de 'benchmark' van vergelijkbare bedrijven "een bruikbare vergelijking vormt, waarbij ook in ogenschouw is genomen dat Van Lanschot Kempen opereert in een sterk concurrerende internationale markt". Ook zegt de bank dat de beloning van de bestuurders de laatste jaren nauwelijks is gestegen.


Maatschappelijk vertrouwen in banken

Eumedion, de belangenbehartiger van grote beleggers zoals pensioenfondsen, vraagt zich af of de verhoging wel gepast is. Er wordt namelijk een relatief kleine Nederlandse financiële instelling vergeleken met grote AEX-multinationals, zegt directeur Rients Abma in de krant. Ook vraagt Abma zich af of het voorstel "bijdraagt aan het herstel van maatschappelijk vertrouwen in de financiële sector".


Een maand geleden was er veel kritiek op de salarisverhoging van ING-topman Ralph Hamers. De verhoging van 50 procent van zijn beloning naar 3 miljoen euro per jaar werd toen ingetrokken na een week van kritiek en negatieve publiciteit.


Het beloningsvoorstel voor Van Lanschot Kempen wordt op 31 mei gepresenteerd aan de aandeelhouders. Zij moeten hiermee akkoord gaan.
Opnieuw kritiek op loonsverhoging voor bankentop, ditmaal bij Van Lanschot
Volkskrant - 16 April 2018, 00:12

Opnieuw is er kritiek op een loonsverhoging voor de top van een bank. Van Lanschot Kempen wil de beloning van de topbestuurders fors verhogen, omdat ze aanzienlijk minder verdienen dan hun collega's bij vergelijkbare bedrijven. Maar critici wijzen erop dat die bedrijven veel groter zijn dan Van Lanschot en de vergelijking mank gaat. De voorgenomen loonsverhoging voor de top blijkt uit stukken voor


Volkskrant Ochtend: Recordaantal meldingen over discriminatie | Opnieuw kritiek op loonsverhoging bankentop
Volkskrant - 16 April 2018, 06:18

Goedemorgen. Opnieuw is er kritiek op een loonsverhoging voor de top van een bank. Van Lanschot Kempen wil de beloning van de topbestuurders fors verhogen. Verder in uw ochtendnieuwsbrief: het aantal Nederlanders met een fietsabonnement neemt snel toe, vooral in de Randstad. Wat verklaart de populariteit van deze fietshuurdienst? Opnieuw kritiek op loonsverhoging voor bankentop, ditmaal bij Van La


Opnieuw kritiek in Nederland op loonsverhoging topbankier
De Tijd - 16 April 2018, 06:18

07:38 Opnieuw is er kritiek op een loonsverhoging voor de top van een bank in Nederland.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn