NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Opnieuw jonge meisjes verkracht, India wil doodstraf voor daders

2News.be / Opnieuw jonge meisjes verkracht, India wil doodstraf voor daders

Trefwoorden: daders - straks - voert

Opnieuw jonge meisjes verkracht, India wil doodstraf voor daders
NOS nieuws - 20 April 2018, 15:18

In India zijn opnieuw drie meisjes verkracht en vermoord. De zaken hebben geen verband met elkaar, maar gebeurden alle drie tijdens bruiloften in het noorden van India. Intussen heerst er nationale woede over de vele verkrachtingen in het land.


Gisteravond werd een 9-jarig meisje in Uttar Pradesh ontvoerd uit een gebouw waar een huwelijksceremonie gaande was. Vannacht werd haar lichaam gevonden. De 25-jarige dader is opgepakt, schrijven Indiase media. Twee dagen eerder werd in dezelfde regio een 7-jarig meisje door een man van 19 weggelokt bij een huwelijksfeest en vervolgens verkracht en gewurgd.


Het derde slachtoffer viel in de aangrenzende deelstaat Chhattisgarh. Een 25 jaar oude vriend van de bruidegom heeft toegegeven het 10-jarige meisje te hebben verkracht en met een steen te hebben omgebracht.


"De zaken zijn niet-gerelateerd, maar de omstandigheden leken toevalligerwijs erg op elkaar", zei correspondent Aletta André op NPO Radio 1. "De drie meisjes werden weggelokt bij een bruiloft. In twee van de drie gevallen was de dader een medewerker van de catering. Ze waren van een lagere sociale klasse."


Doodstraf

Indiërs gingen vorige week de straat op om de regering te dwingen de verkrachtingscrisis aan te pakken. Aanleiding was de verkrachting van en moord op een 8-jarig meisje in het noordelijke stadje Kathua door een groep hindoes, en het religieuze conflict dat daarmee gepaard gaat.


Volgens het politierapport wilden de verdachten door de verkrachting en moord angst zaaien onder de islamitische nomaden, een stam waartoe het meisje behoorde. In de ogen van de hindoes maken de nomaden op een onwettige manier gebruik van het land rond Kathua.


"Dat incident was extra schokkend omdat de daders politieagenten waren", zegt André. Het onderwerp staat in India al sinds 2012 op de politieke agenda. Toen werd een 23-jarige studente op brute wijze verkracht en vermoord. "Daarna is de wet gewijzigd, maar na de jongste incidenten heeft de overheid gezegd: verkrachters van kinderen onder de 12 jaar oud krijgen altijd de doodstraf."


Volgens officiële cijfers waren er in 2016 bijna 20.000 verkrachtingen van minderjarigen. 40 procent van de slachtoffers van verkrachtingen in India is minderjarig.
In India krijgen kinderverkrachters straks de doodstraf
NOS nieuws - 21 April 2018, 21:18

De regering in India komt met een wetswijziging waardoor op het verkrachten van kinderen de doodstraf komt te staan. Minister voor Kind- en Vrouwenrechten Gandhi had gisteren al voor de maatregel gepleit, toen het nieuws naar buiten kwam dat in een korte tijd drie meisjes zijn verkracht en vermoord tijdens bruiloften in het noorden van het land.


In India zijn in verschillende steden steeds meer protesten tegen misbruik van meisjes, die vaak van een lage sociale klasse zijn. Dagelijks worden vijftig verkrachtingen van kinderen onder de twaalf jaar geregistreerd. In 2016 waren dat er in totaal 19.000. Het aantal gemelde verkrachtingen is overigens relatief laag op een bevolking van bijna 1,3 miljard. Veel misdrijven belanden nooit bij de autoriteiten.


Groepsverkrachting

Zes jaar geleden werd er in het hele land massaal gedemonstreerd voor vrouwenrechten toen een vrouw in een bus door een groep medepassagiers meerdere malen werd verkracht. De chauffeur toerde toen een paar uur met de bus door de stad en zette daarna de vrouw en haar in elkaar geslagen vriend uit het voertuig. Na de commotie verdubbelde de regering de straf voor de daders naar een gevangenisstraf van 20 jaar. Nu wordt dat dus de doodstraf.


De nieuwe wet moet nog door de premier worden ondertekend en daarna behandeld in het parlement. De verwachting is dat dit binnen een half jaar gebeurt.
India voert doodstraf in voor kinderverkrachting
Skynet - 21 April 2018, 12:36

De Indiase regering heeft vandaag een wet aangenomen die de doodstraf mogelijk maakt voor wie schuldig bevonden wordt aan de verkrachting van een kind jonger dan 12 jaar. De voorbije weken doken in India verschillende verhalen op van jonge meisjes die verkracht en vermoord werden.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn