NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Ook YouTube weert Trump voorlopig

2News.be / Ook YouTube weert Trump voorlopig

Trefwoorden: trump - trump - trump

Ook YouTube weert Trump voorlopig
NOS nieuws - 13 Januari, 05:54

Onder meer Twitter, Facebook en Instagram besloten al om Donald Trump al dan niet tijdelijk te weren, nu heeft ook YouTube hem voorlopig geblokkeerd.


Alphabet Inc., het moederbedrijf van YouTube, zegt dat de Amerikaanse president zich schuldig heeft gemaakt aan schending van de regels door geweld aan te moedigen. Op YouTube zullen de komende zeven dagen geen video's of livestreams van Trump te zien zijn. Die periode kan worden verlengd, staat in een verklaring.


Vooral de blokkade op Twitter ontneemt Trump een platform waarop hij effectief miljoenen aanhangers wist te bereiken. Sinds de blokkade is er nieuwe discussie ontstaan over de rol van socialemediabedrijven. Er is steun, maar ook kritiek omdat bedrijven op deze manier zouden kunnen bepalen wie wel of niet toegang krijgt tot het publieke debat.


Trump ligt onder vuur sinds de gewelddadige bestorming van het Capitool vanwege onder meer de speech die hij kort daarvoor hield. De Democraten in het Congres stellen dat Trump zijn aanhangers heeft opgehitst en ook steeds meer Republikeinen keren zich af van Trump.


De Democraten werken aan een tweede impeachment tegen Trump, maar of die dit keer slaagt is zeer de vraag. Het Huis van Afgevaardigden, waar de Democraten een meerderheid hebben, zal zich erachter scharen, maar in de Senaat zijn de Republikeinen in de meerderheid. In de Senaat moeten, als alle Democraten voor afzetting stemmen, zeventien Republikeinen meestemmen voor een tweederdemeerderheid. Die is vereist om Trump af te zetten.




YouTube verwijdert video van Trump, en maakt reageren en uploaden onmogelijk
Volkskrant - 14 Januari, 06:32

Het YouTube-kanaal van de Amerikaanse president Donald Trump mag een week lang geen nieuwe video?s en livestreams plaatsen.


President Trump nu ook geschorst op YouTube
Gazet v. Antwerpen - 13 Januari, 07:30

Na Twitter en Facebook heeft nu ook videoplatform YouTube het kanaal van de Amerikaanse president Donald Trump geschorst. Die beslissing kwam er omdat een recente video volgens het bedrijf had aangezet had tot geweld.




Afzetting Trump - President Trump veroordeelt geweld, rept niet over zijn impeachment
Skynet - 14 Januari, 06:49

In een videoboodschap roept de Amerikaanse president Donald Trump woensdagavond op tot eenheid, en zegt hij dat geweld geen plaats heeft in de VS.



Meer koppen



© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn