NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Onbekend schilderij Rembrandt ontdekt

2News.be / Onbekend schilderij Rembrandt ontdekt

Trefwoorden: onbekende - amsterdam - ontdekt

Onbekend schilderij Rembrandt ontdekt
NOS nieuws - 15 Mei 2018, 11:48

De Nederlandse kunsthandelaar en kunsthistoricus Jan Six heeft een tot nog toe onbekend schilderij van Rembrandt ontdekt. Het is een portret van een man en is waarschijnlijk een deel van een dubbelportret.


Het schilderij Portret van een jonge man is 94,5 bij 73,5 centimeter en werd anderhalf jaar geleden door Six gekocht op een veiling bij Christie's in Londen. Hij betaalde 156.000 euro voor het doek. Het schilderij was afkomstig van een Britse adellijke familie die het zes generaties in bezit had.


Hij maakt echt contact met je

Deskundigen vermoeden dat het rond 1634 is gemaakt. Ze baseren zich daarbij op de kraag van de jonge man.


Six is ervan overtuigd dat het schilderij een echte Rembrandt is. De kunsthandelaar zegt in een interview met NRC dat hij in een oogopslag de hand van Rembrandt herkende. "Vooral de observerende blik van de jongeman viel me op; hij maakt echt contact met je. Dat typeert de portretten van Rembrandt."


Hermitage

Ook zouden leerlingen van Rembrandt niet in staat zijn geweest om een dergelijk portret te schilderen. De mening van Six wordt gedeeld door Rembrandtkenner Ernst van de Wetering en andere conservatoren en kunsthistorici. Volgens de kunsthandelaar waren er ook sceptische reacties, maar waren hun argumenten niet overtuigend.


Het schilderij is vanaf morgen een maand lang te zien in de Hermitage in Amsterdam. Daarna wil Six het schilderij verkopen. Over de vraagprijs laat Six zich niet uit.
Kunsthandelaar ontdekt onbekende Rembrandt
Volkskrant - 15 Mei 2018, 21:24

Voor het eerst in ruim veertig jaar zou een volledig onbekend schilderij van Rembrandt zijn ontdekt. De Amsterdamse kunsthandelaar Jan Six kocht het werk anderhalf jaar geleden op een veiling bij Christie?s in Londen. Portret van een jonge man werd toen toegeschreven aan ?een schilder uit de omgeving van Rembrandt?.


Onbekende Rembrandt ontdekt in Amsterdam
De Tijd - 15 Mei 2018, 10:36

12:18 Voor het eerst in meer dan 40 jaar is een onbekend schilderij van Rembrandt teruggevonden. Ontdekker is een Amsterdamse kunsthandelaar. Twaalf internationale experten schrijven het kunstwerk toe aan d...


Onbekende Rembrandt ontdekt
Gazet v. Antwerpen - 15 Mei 2018, 10:36

Voor het eerst in bijna een halve eeuw is een volledig onbekend schilderij van Rembrandt ontdekt. Dat schrijft NRC Handelsblad.
'Onbekende Rembrandt ontdekt'
Skynet - 15 Mei 2018, 12:42

De Amsterdamse kunsthandelaar en kunsthistoricus Jan Six heeft een onbekend schilderij van de hand van Rembrandt ontdekt. Het is een portret van een jonge man. Dat melden uitgeverij Prometheus, die een boek van Six over zijn vondst uitgeeft, en museum Hermitage in Amsterdam, waar het kunstwerk vanaf morgen te bewonderen is.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn