NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Witte Huis hoopt op vrijlating Amerikaanse gevangenen in Noord-Korea

2News.be / Witte Huis hoopt op vrijlating Amerikaanse gevangenen in Noord-Korea

Trefwoorden: vrij - huis - amerikaanse

Witte Huis hoopt op vrijlating Amerikaanse gevangenen in Noord-Korea
NOS nieuws - 4 Mei 2018, 00:54

Het Witte Huis zou de vrijlating van drie Amerikanen die vastzitten in Noord-Korea als een "teken van welwillendheid" van de Noord-Koreanen zien. Dat zei voorlichter Sarah Sanders tegen journalisten. De geruchten over een mogelijke vrijlating van de drie worden steeds sterker, nu de VS en Noord-Korea binnenkort een topontmoeting houden.


Donderdag zei Rudy Giuliani tegen de zender Fox News dat de gevangenen op zeer korte termijn zouden worden vrijgelaten. Giuliani is de nieuwe advocaat van president Trump. Het Witte Huis kan zijn bericht niet bevestigen. Een lid van de regering zei dat er "nog wat werk te doen is" om ervoor te zorgen dat de drie worden vrijgelaten.


Het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap News meldt op basis van een Zuid-Koreaanse activist dat de drie begin april vanuit een werkkamp zijn verplaatst naar een buitenwijk van de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang.


Vijandige handelingen

De drie Amerikanen van Koreaanse komaf werden gearresteerd voor daden die tegen het regime van Kim Jong-un gericht zouden zijn. Kim Dong-chul werd in 2015 opgepakt voor het spioneren voor Zuid-Korea, zei hij eerder tegen CNN. Tony Kim en Kim Hak-song werden vorig voorjaar gearresteerd voor het uitvoeren van "vijandige handelingen" tegen het regime. Beiden werkten bij de University of Science and Technology in Pyongyang.


Cadeautje

Hun vrijlating zou een cadeautje zijn van Noord-Korea in aanloop naar de aanstaande ontmoeting tussen president Trump en Kim Jong-un. Trump zinspeelde op Twitter dat er mogelijk een ontwikkeling aankomt. De regering-Obama heeft zonder succes lang om hun vrijlating gevraagd, schrijft hij. Twee van de drie werden opgepakt nadat Trump president werd.
Noord-Korea laat mogelijk drie Amerikaanse gevangenen vrij
Volkskrant - 3 Mei 2018, 21:54

Noord-Korea zal mogelijk drie Amerikanen die in strafkampen in het stalinistische land vastzitten vrijlaten als een gebaar van goede wil aan het adres van president Trump. Volgens onbevestigde berichten zouden de drie al zijn overgebracht naar een hotel in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. Rudy Giuliani, sinds kort lid van Trumps advocatenteam, voorspelde tegenover Fox News dat de drie binne
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn