NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Meisje in India in brand gestoken na verkrachting

2News.be / Meisje in India in brand gestoken na verkrachting

Trefwoorden: brand - opgepakt - politie

Meisje in India in brand gestoken na verkrachting
NOS nieuws - 5 Mei 2018, 17:06

Een 16-jarig meisje in India is levend verbrand nadat haar ouders zich bij de dorpsouderen hadden beklaagd omdat ze was verkracht. De politie heeft 14 mensen aangehouden voor betrokkenheid bij de verkrachting en dood van het meisje.


Het incident vond plaats in de deelstaat Jharkhand, in het oosten van India. Volgens de politie werd het meisje op een bruiloft meegenomen door twee mannen, die haar in een bos zouden hebben verkracht. Nadat ze hadden ontdekt wat er was gebeurd, gingen haar ouders naar de dorpsoudsten die bepaalden dat de verdachten 100 sit-ups moesten doen en een boete van zo'n 625 euro moesten betalen.


De verdachten en enkele medestanders vielen daarna familieleden van het slachtoffer aan. De ouders sloegen op de vlucht en vonden hun dochter een half uur later dood en verbrand in hun huis, vertelde de vader aan Indiase media. Volgens de politie had de verdachte haar met brandstof overgoten.


Barbaars

Een van de hoofdverdachten is nog voortvluchtig. Onder de aangehouden verdachten zijn ook enkele dorpsoudsten. Volgens de politie had de raad niet op eigen houtje een boete mogen opleggen. Dorpsraden hebben geen juridische status maar zijn wel invloedrijk op het Indiase platteland.


Een minister van de Indiase deelstaat noemt de gebeurtenissen barbaars.


In India woedt al langere tijd een hevige discussie over de verkrachtingen in het land. De groepsverkrachting van een 8-jarig meisje en drie andere meisjes in het noorden van India leidden afgelopen maand tot woedende reacties en protesten. Dagelijks worden in India vijftig verkrachtingen van kinderen onder de twaalf jaar geregistreerd.


De Indiase regering wil met een wetswijziging de doodstraf mogelijk maken voor het verkrachten van kinderen onder de twaalf jaar. In 2012 was de straf voor verkrachting al verdubbeld tot 20 jaar cel, na massale protesten. Die ontstonden nadat een vrouw in New Delhi in een bus door een groep medepassagiers meerdere malen was verkracht.
Politie arresteert hoofdverdachte verkrachting Indiaas meisje
NOS nieuws - 6 Mei 2018, 14:06

De politie in India heeft de hoofdverdachte gearresteerd van het verkrachten en in brand steken van een Indiaas meisje van 16 jaar. Ze werd tijdens een bruiloft door twee mannen meegenomen naar een bos en daar verkracht. Haar ouders deden daarover hun beklag bij de dorpsoudsten die de mannen een straf oplegde.


Daarop vielen de verdachten met een aantal medestanders de ouders van het meisje aan. De ouders sloegen op de vlucht. Toen ze een half uur later terugkwamen vonden ze hun dochter dood en verbrand in hun huis. Volgens de politie was ze levend verbrand.


In de zaak zijn nu 15 van de 18 verdachten gearresteerd.


Verkrachting van meisjes is een groot probleem in India. Volgens officiële cijfers waren er in 2016 bijna 20.000 verkrachtingen van minderjarigen. 40 procent van de slachtoffers van verkrachtingen in India is minderjarig.
16-jarig meisje verkracht en levend verbrand in India
Gazet v. Antwerpen - 5 Mei 2018, 12:18

In India zijn na de verkrachting van en de moord op een 16-jarig meisje veertien verdachten opgepakt, zes anderen zijn voortvluchtig. Dat deelden de autoriteiten van de deelstaat Jharkhand zaterdag mee. Het meisje werd vrijdag in haar woning in het district Chatra na een groepsverkrachting de nacht daarvoor levend verbrand, verklaarde de districtschef van Chatra, Jitendra Kumar Singh.
16-jarig meisje verkracht en levend verbrand in India
Skynet - 5 Mei 2018, 10:48

In India zijn na de verkrachting van en de moord op een 16-jarig meisje veertien verdachten opgepakt, zes anderen zijn voortvluchtig. Dat deelden de autoriteiten van de deelstaat Jharkhand zaterdag mee. Het meisje werd vrijdag in haar woning in het district Chatra na een groepsverkrachting de nacht daarvoor levend verbrand, verklaarde de districtschef van Chatra, Jitendra Kumar Singh.


Hoofdverdachte van verkrachting meisje in India opgepakt
Skynet - 6 Mei 2018, 13:48

In India heeft de politie de hoofdverdachte van de verkrachting van en de moord op een 16-jarig meisje gearresteerd. Eerder waren al veertien medeplichtigen opgepakt.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn