NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Volkskrant Avond: ECB-beleid feest voor schatkist | Kunnen Noord- en Zuid-Korea niet zelf voor vrede zorgen?

2News.be / Volkskrant Avond: ECB-beleid feest voor schatkist | Kunnen Noord- en Zuid-Korea niet zelf voor vrede zorgen?

Trefwoorden: morgen - leider - waarom

Volkskrant Avond: ECB-beleid feest voor schatkist | Kunnen Noord- en Zuid-Korea niet zelf voor vrede zorgen?
Volkskrant - 26 April 2018, 18:54

Goedenavond. Dankzij de extreem lage rente heeft de Nederlandse overheid het afgelopen decennium 84 miljard euro bespaard. Deze meevaller is mede het gevolg van de geldpolitiek van de Europese Centrale Bank. Verder in uw avondnieuwsbrief: voor de derde keer komen Kim Jong-un en Moon Jae-in samen. Toch is de kans klein dat de leiders van Noord- en Zuid-Korea er onderling uitkomen. Waarom niet? ECB-


Leiders Noord- en Zuid-Korea schudden elkaar de hand
NOS nieuws - 27 April 2018, 00:54

De leiders van Noord- en Zuid-Korea hebben elkaar voor het eerst in tien jaar ontmoet. De historische ontmoeting was in Panmunjeom, in de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea. Het is bijna 65 jaar geleden dat een Noord-Koreaanse leider een stap zette ten zuiden van de militaire grens.


Rond 2.30 uur vannacht Nederlandse tijd, stak Kim Jong-un de grens over. Hij werd vergezeld door een groep hoge functionarissen, inclusief zijn zus Kim Yo-jong.


Na de oversteek was het moment aangebroken dat de Noord-Koreaanse president zijn Zuid-Koreaanse collega Moon Jae-in ontmoette. Voor de massaal aanwezige pers schudden de twee elkaar de hand. Daarna volgde een inspectie van de militaire erewacht.


Kort erna liepen de twee naar het zogenoemde vredeshuis waar de gesprekken tussen de leiders achter gesloten deuren plaatsvinden. Ze zullen onder meer spreken over vrede tussen de twee landen en hoe de relaties kunnen worden verbeterd.


Seoul hoopt te horen dat het communistische noorden volledig stopt met zijn nucleaire programma. Zaterdag kondigde Kim Jong-un aan dat het nucleaire testprogramma wordt gestaakt. Maar volgens Chinese geologen is de berg waar die nucleaire testen werden uitgevoerd al deels ingestort.
Waarom kunnen Noord- en Zuid-Korea niet zelf voor vrede zorgen?
Volkskrant - 26 April 2018, 11:06

Kim Jong-un en Moon Jae-in komen vrijdag samen aan de grens. Het is de derde ontmoeting ooit tussen leiders van Noord- en Zuid-Korea. Toch is de kans klein dat Moon en Kim er onderling uitkomen. Waarom niet? Alleen al de plek waar de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in elkaar vrijdag ontmoeten, is bijzonder. Het 'Vredeshuis' aan de grens ligt op een paar h


Kim Jong-un wandelt straks zelf de grens met Zuid-Korea over
Volkskrant - 26 April 2018, 06:18

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in ontmoeten elkaar vrijdag op de grens van de gedemilitariseerde zone tussen de Korea's, meldt Seoel. Hun historische wandeling gaat vooraf aan een topontmoeting waar ook Japan aan deelneemt. Het is voor het eerst sinds het einde van de Korea-oorlog, nu 65 jaar geleden, dat een Noord-Koreaan in Zuid-Korea zal zijn. Kim


Morgen kijkt de hele wereld naar Moon, Kim en zus Yo-jong
NOS nieuws - 26 April 2018, 20:06

Voor het eerst sinds het einde van de Koreaanse Oorlog, bijna 65 jaar geleden, zet morgen een leider van Noord-Korea een stap ten zuiden van de militaire grens. Kim Jong-un ontmoet de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in voor de historische top tussen de twee landen.


Om 02.30 uur Nederlandse tijd wordt Kim ontvangen bij de zwaarbewaakte grens. Hij zal binnen de grenzen van de gedemilitariseerde zone blijven, maar dus wel voor het eerst aan de zuidelijke kant ervan. De landen zijn officieel nog steeds in oorlog met elkaar.


Volgens diverse media wordt de leider vergezeld door een groep hoge functionarissen, inclusief zus Kim Yo-jong. Zij schudde tijdens de Olympische Winterspelen al de hand van de Zuid-Koreaanse president.


Duizenden journalisten

Ook bij dit bezoek staan de nodige fotomomenten op het programma. Bijvoorbeeld als de twee leiders in grensdorp Panmunjom een militaire erewacht inspecteren. Kim en Moon lopen daarna door naar het zogenoemde vredeshuis. En daar begint het gesprek waar de wereld reikhalzend naar uitkijkt.


Zo'n 3000 journalisten uit 41 landen kijken live mee naar de onderhandelingen op een groot scherm.


Seoul hoopt te horen dat het communistische noorden volledig stopt met zijn nucleaire programma. "Kim Jong-un wil praten over ontwapening en echte vrede tussen beide Korea's", zegt correspondent Marieke de Vries. "Maar dat is eerder beloofd en nooit gelukt."


Kim heeft afgelopen weekend gezegd er geen nieuwe kernproeven en rakettesten komen. Maar volgens Chinese geologen is de berg waar die nucleaire testen werden uitgevoerd al deels ingestort. Bovendien beschikt het regime naar eigen zeggen al over kernwapens, die het succesvol kan monteren op langeafstandsraketten. Voldoende voer voor pessimisme dus.


'Noord-Koreaanse markt openen'

Koreawatchers verwachten dat Pyongyang in gaat zetten op verlichting van internationale sancties. Het land snakt naar economische ontwikkeling en heeft een ideale troefkaart in handen, zegt Lee Soo-hyuck tegen de South China Morning Post. Hij vertegenwoordigde in 2003 de Zuid-Koreaanse delegatie bij onderhandelingen met het buurland.


"Kim wil zijn land aan de wereld presenteren als een normale staat en de ontmanteling van het kernprogramma is zijn diplomatieke troef. Uiteindelijk zal Noord-Korea zijn markt openen - daarom wil het onderhandelen met Seoul en Washington", zegt de oud-diplomaat.


Het lijkt in ieder geval hoopgevend dat, voor de derde keer ooit, de leiders van Korea met elkaar om de tafel zitten. Ook de slogan van de top 'Vrede, en een nieuwe start' klinkt hoopvol. Nu nog een resultaat.
Historische handdruk op de grens van Noord- en Zuid-Korea
Volkskrant - 27 April 2018, 03:54

De leiders van Noord- en Zuid-Korea hebben elkaar voor het eerst in tien jaar de hand geschud. De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zijn naar de gedemilitariseerde zone afgereisd voor een ontmoeting in de grensplaats Panmunjom. De leiders willen een einde maken aan het militaire conflict tussen de twee landen. De twee naties zijn officieel nog in oorlog,


Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un trekt voor het eerst naar het zuiden voor topontmoeting
Gazet v. Antwerpen - 27 April 2018, 01:30

Lunchen doen ze elk aan hun kant van de grens, maar sowieso is de ontmoeting vanochtend tussen de leiders van de twee Korea?s historisch. Kim Jong-un is de eerste leider van het noorden sinds de Koreaanse oorlog 65 jaar geleden, die de grens met het zuiden over stapt. De topontmoeting is een opwarmertje voor het grote rendez-vous tussen Kim en Donald Trump, dat begin juni gepland staat.
Kim Jong-un zal vrijdag grens met Zuid-Korea oversteken
Gazet v. Antwerpen - 26 April 2018, 06:18

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zal vrijdag - een uur voor de historische ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in - over de demarcatielijn tussen beide Korea?s wandelen. Hij wordt daarmee de eerste leider van Noord-Korea die sinds de oorlog van 1950-1953 de grens naar het zuiden oversteekt. Dat maakte de Zuid-Koreaanse regering bekend.
Kim Jong-un wandelt Koreaanse grens over
De Tijd - 26 April 2018, 08:06

09:57 De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zal vrijdag over de demarcatielijn tussen beide Korea's wandelen. Hij wordt de eerste leider van Noord-Korea die sinds de oorlog van 1950-1953 de grens naar het z...


Historisch: Noord- en Zuid-Koreaanse leiders schudden elkaar de hand
Gazet v. Antwerpen - 27 April 2018, 04:30

Kim Jong-un is vrijdag om 9.30 uur lokale tijd (2.30 uur Belgische tijd) over de grens met Zuid-Korea gewandeld. Hij is de eerste Noord-Koreaanse leider die de grens naar het zuiden oversteekt sinds de oorlog van 1950-1953. Hij schudde er de hand met president Moon Jae-in, die meent dat ?de lente misschien aangekomen is?.
Kim Jong-un zal morgen grens met Zuid-Korea oversteken
Skynet - 26 April 2018, 06:00

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zal morgen - een uur voor de historische ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in - over de demarcatielijn tussen beide Korea's wandelen. Hij wordt daarmee de eerste leider van Noord-Korea die sinds de oorlog van 1950-1953 de grens naar het zuiden oversteekt. Dat maakte de Zuid-Koreaanse regering bekend.


Noord- en Zuid-Korea willen jarenlange oorlog beëindigen
Skynet - 27 April 2018, 10:12

Noord- en Zuid-Korea willen een akkoord om een permanente vrede te bereiken, stellen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in vandaag in een gezamenlijke verklaring.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn