NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Kim blijft gebrand op ontmoeting met Trump

2News.be / Kim blijft gebrand op ontmoeting met Trump

Trefwoorden: korea - amerikaanse - trump

Kim blijft gebrand op ontmoeting met Trump
NOS nieuws - 26 Mei 2018, 22:54

Kim Jong-un hoopt nog steeds dat een ontmoeting met Donald Trump door kan gaan. De Noord-Koreaanse leider heeft tijdens onverwacht topoverleg met de Zuid-Koreaanse president Moon gezegd dat hij gebrand blijft op overleg met de VS, meldt het Noord-Koreaanse persbureau KCNA een dag na de ontmoeting.


Moon ontmoette Kim gisteren in het dorp Panmunjom op de grens tussen beide Korea's. Het was de tweede keer in korte tijd dat ze elkaar spraken en de eerste keer dat leiders van Noord- en Zuid-Korea elkaar een tweede keer ontmoeten.


Het is niet bekend wie het initiatief heeft genomen voor ontmoeting tussen de beide leiders.


Consensus

Kim en Moon overlegden over hun toekomst nu Donald Trump topoverleg in Singapore op 12 juni heeft afgeblazen. De Amerikaanse president hekelde donderdag de "vijandige opstelling" van Noord-Korea in aanloop naar de top.


Noord- en Zuid-Korea spraken gisteren af elkaar vaker te zullen ontmoeten. Het eerste onderlinge topoverleg staat gepland voor 1 juni. Volgens een Noord-Koreaanse woordvoerder hebben de twee leiders een "bevredigende consensus" bereikt en willen ze zich beide inzetten voor de denuclearisatie van het schiereiland.


Kim reageerde al eerder teleurgesteld op het besluit van Trump om de top af te blazen en liet weten te willen werken aan nieuwe afspraken. Trump reageerde voorzichtig positief op die houding. Het Witte Huis liet eerder al weten dat medewerkers die naar Singapore zouden afreizen voor de top, gewoon zullen gaan.




Zuid-Korea: Kim Jong-un heeft zinnen gezet op ontmoeting met Trump
Volkskrant - 27 Mei 2018, 13:30

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is nog altijd bereid tot het 'kernwapenvrij maken' van het Koreaanse schiereiland en is 'vastberaden' op 12 juni met de Amerikaanse president Trump hierover te onderhandelen. Dat zei de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in zondag tijdens een persconferentie over zijn verrassende ontmoeting met Kim, zaterdagmiddag.


Top Trump-Kim wordt gewoon voorbereid: Amerikaanse delegatie praat al in Noord-Korea
Volkskrant - 28 Mei 2018, 11:42

Een Amerikaanse regeringsdelegatie is zondag in Noord-Korea aangekomen om de mogelijke top tussen president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un voor te bereiden.


Kim Jong-un wil nog steeds top met Trump
De Tijd - 27 Mei 2018, 06:54

08:36 De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un wil nog steeds een top organiseren met Amerikaans president Donald Trump. Dat zei de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in zondag in Seoel.


Amerikaanse onderhandelaars reizen naar gemilitariseerde zone om ontmoeting met Kim Jong-Un nieuw leven in te blazen
Gazet v. Antwerpen - 27 Mei 2018, 19:12

Een onderhandelingsteam onder leiding van de vroegere onderhandelaar Sung Kim is voor gesprekken met Noord-Korea naar de gemilitariseerde zone tussen beide Korea?s gereisd. Dit heeft de krant Washington Post bericht en zo heeft het State Department zondag bevestigd.




Medewerkers van Trump reizen toch naar Singapore om ontmoeting met Kim Jong-un voor te bereiden
Skynet - 26 Mei 2018, 16:06

Hoewel het erg onzeker is dat de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un nog zal plaatsvinden, sturen de VS toch een delegatie naar Singapore om de top voor te bereiden. Dat heeft Sarah Sanders, de woordvoerster van het Witte Huis, vandaag meegedeeld.


Koreaanse top - Kim Jong-un nog steeds bereid tot ontmoeting, Trump spreekt van "goede gesprekken"
Skynet - 27 Mei 2018, 03:20

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un wil nog steeds een top organiseren met Amerikaans president Donald Trump. Dat zei de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in, met wie Kim zaterdag een onaangekondigde ontmoeting had, zondag tijdens een persconferentie in Seoel. Tegelijk zei Trump in het Witte Huis dat gesprekken om de afgelaste bijeenkomt alsnog te houden "erg goed vorderen". Daarmee lijken beide leiders nieuw leven in de historische ontmoeting te willen blazen.


Mogelijk toch ontmoeting tussen Trump en Kim rond 12 juni
Skynet - 28 Mei 2018, 08:36

Mogelijk komt er rond 12 juni toch een ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in zou ook op die ontmoeting in Singapore verwacht worden. Een woordvoerder van Moon zei dat een ontmoeting tussen de drie er nog altijd in zit.




© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn