NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Kabinet-Rutte III gevallen om vernietigend rapport toeslagaffaire

2News.be / Kabinet-Rutte III gevallen om vernietigend rapport toeslagaffaire

Trefwoorden: kabinet - rutte - rutte

Kabinet-Rutte III gevallen om vernietigend rapport toeslagaffaire
NOS nieuws - 15 Januari 2021, 13:13

Premier Rutte biedt de koning het ontslag van zijn kabinet aan, melden Haagse ingewijden. Daarmee is zijn derde kabinet twee maanden voor de Kamerverkiezingen van maart gevallen. Dat deze stap eraan zat te komen, tekende zich de afgelopen dagen al af in allerlei overleggen binnen de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Vandaag hakte het kabinet de knoop door. Naar verluidt is het besluit in harmonie en in gezamenlijkheid genomen.


Het opstappen van het kabinet hangt samen met de toeslagenaffaire, waarbij duizenden mensen ten onrechte als fraudeur werden bestempeld en de toeslag voor de kinderopvang moesten terugbetalen.


Een maand geleden publiceerde een parlementaire ondervragingscommissie daarover een spijkerhard rapport. De voornaamste conclusies waren dat ouders ongekend onrecht is aangedaan en dat grondbeginselen van de rechtsstaat zijn geschonden. Volgens de Kamercommissie hebben ministers, ambtenaren, de Tweede Kamer en rechters steken laten vallen.


Samenwerking wat betreft corona gaat door

Het kabinet zal nu demissionair doorregeren. Naar verwachting neemt koning Willem-Alexander de ontslagaanvraag officieel "in overweging" en vraagt hij de ministers en staatssecretarissen om te blijven doen "wat in het belang van het Koninkrijk noodzakelijk is".


De regeringspartijen zouden de afspraak hebben gemaakt dat ze de samenwerking op het gebied van de bestrijding van de coronacrisis op de oude voet voortzetten. Zo zouden ze op dat terrein als het ware "missionair" blijven opereren.




Valt regering-Rutte na vernietigend rapport over belastingdienst?
Gazet v. Antwerpen - 15 Januari 2021, 07:36

Vrijdag wordt de dag van de waarheid voor de Nederlandse regering Rutte III. De vraag of de regeringsploeg kan aanblijven na een vernietigende rapport over de zogenaamde ?toeslagenaffaire? staat daarbij centraal. De leiders van de meerderheidspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zullen tijdens de wekelijkse ministerraad mogelijk beslissen over het lot van de regering.






© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn