NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Jury: Bill Cosby schuldig aan misbruik

2News.be / Jury: Bill Cosby schuldig aan misbruik

Trefwoorden: seksueel - straf - misbruik

Jury: Bill Cosby schuldig aan misbruik
NOS nieuws - 26 April 2018, 19:30

De Amerikaanse acteur Bill Cosby is schuldig bevonden aan het drogeren en misbruiken van een vrouw in zijn woning in 2004. Dat heeft de jury van de rechtbank in Pennsylvania bepaald.


De 80-jarige Cosby heeft altijd gezegd dat het contact plaatsvond met instemming van de vrouw, Andrea Constand. Welke straf hij krijgt opgelegd bepaalt de rechter binnen twee tot drie maanden. Cosby mag dat buiten de gevangenis afwachten, maar moet wel in Pennsylvania blijven.


Na de uitspraak van de jury heeft Cosby volgens persbureau AP de aanklager uitgescholden. De advocaat van de acteur heeft al laten weten in beroep te zullen gaan.


Vijf vrouwen

Het oordeel kwam na een twee weken durend proces waarin vijf vrouwen tegen Cosby getuigden. Hij zou ook hen gedrogeerd en misbruikt hebben.


De jury beraadde zich 14 uur over het oordeel. Vorig jaar werd een rechtszaak ongeldig verklaard omdat de toenmalige jury het niet eens kon worden.
Van een eigen show naar vermoedelijk levenslang: Bill Cosby schuldig bevonden aan aanranding
Volkskrant - 26 April 2018, 21:54

De acteur Bill Cosby gaat waarschijnlijk voor de rest van zijn leven de gevangenis in. Hij werd donderdag door een jury schuldig bevonden aan het drogeren en aanranden van vrouwen. Hij is de eerste beroemdheid die voor zijn daden moet boeten sinds de wereldwijde #MeToo-campagne die vrouwen ertoe aanzet seksueel misbruik aan de kaak te stellen. De 80-jarige komiek, bekend van de sitcom The Cosby Sh


Bill Cosby (80) schuldig bevonden aan seksueel misbruik
Gazet v. Antwerpen - 26 April 2018, 18:18

In het nieuwe proces tegen Bill Cosby heeft de twaalfkoppige jury bij een rechtbank in de Amerikaanse staat Pennsylvania donderdag de Amerikaanse komiek schuldig bevonden aan alle drie aanklachten van seksueel misbruik. De acteur riskeert tot 30 jaar cel.
Bill Cosby krijgt huisarrest in afwachting van straf
Skynet - 28 April 2018, 00:36

De Amerikaanse komiek en acteur Bill Cosby wordt voorlopig onder huisarrest geplaatst tot zijn straf wordt uitgesproken. Dat heeft rechter Steve O'Neill vrijdag beslist. Cosby werd donderdag schuldig bevonden aan seksueel misbruik.


"Bill Cosby kan gevangenisstraf ontlopen"
Skynet - 28 April 2018, 10:48

De Amerikaanse entertainer Bill Cosby zou volgens een advocaat een gevangenisstraf nog kunnen ontlopen, hoewel hij schuldig is bevonden aan seksueel misbruik. De te verwachten beroepsprocedure kan vermoedelijk vijf tot tien jaar aanslepen, zei de in Los Angeles werkende advocaat Brian Claypool in het magazine 'People' en voegde eraan toe dat Cosby mogelijk zelfs helemaal geen gevangenisstraf zal moeten uitzitten. Cosby's advocaat Tom Mesereau had al aangekondigd dat de "strijd nog niet is afgelopen".
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn