NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Wie was Ashli Babbitt (35), die werd doodgeschoten in het Capitool?

2News.be / Wie was Ashli Babbitt (35), die werd doodgeschoten in het Capitool?

Trefwoorden: trump - trump - trump

Wie was Ashli Babbitt (35), die werd doodgeschoten in het Capitool?
NOS nieuws - 7 Januari 2021, 19:36

Ze werd geraakt door een politiekogel toen ze een zwaarbeveiligd deel van het Capitool probeerde binnen te dringen: Ashli Babbitt, de 35-jarige vrouw die gisteren om het leven kwam. Vanuit haar woonplaats San Diego vertrok ze naar Washington DC om zich aan te sluiten bij de pro-Trumpbetogers die uiteindelijk het Capitool binnendrongen.


Haar dood is te reconstrueren aan de hand van beelden die op sociale media circuleren. Eenmaal binnen in het gebouw, probeerde een menigte door een gebarricadeerde deur te breken. Op beelden is te zien dat Babbitt probeert omhoog te klimmen door een glazen ruit in de deur. Vervolgens is een enkel schot te horen, waarbij de vrouw geraakt wordt en valt.


Beelden van het moment dat het schot werd gelost. Let op: dit kan als schokkend worden ervaren:


Andere video's tonen vervolgens beelden van politie die probeert eerste hulp te verlenen aan Babbitt, die dan bloedend op de vloer ligt. De 35-jarige Trumpaanhanger werd uit het gebouw gehaald en overleed volgens Amerikaanse media in het ziekenhuis aan de gevolgen van de schotwond.


Politiechef Steven Sund van de politiedienst van het Capitool, bevestigde vandaag Babbitts identiteit. Volgens persbureau AP is de politieman die haar met zijn dienstwapen neerschoot voorlopig geschorst.


'Veteraan en Amerika-liefhebber'

Onder Trump-aanhangers op sociale media heeft Babbitt intussen een soort heldenstatus verworven. Wie was deze vrouw?


Als luchtmachtveteraan werd Babbitt vier keer uitgezonden op buitenlandse missies, onder meer naar Irak en Afghanistan, schrijft The Guardian.


De 35-jarige vrouw was een gepassioneerd Trump-aanhanger, zegt haar man tegen een lokale Amerikaanse nieuwszender. Ook uit haar Twitteraccount valt op te maken dat ze een fervent aanhanger was van Trump. Ze retweette met regelmaat de oproep om het Capitool over te nemen. Die oproep circuleerde al een tijdje op sociale media.


Een dag voor de bestorming van het Capitool schrijft ze het volgende in antwoord op een andere tweet: "Niets zal ons stoppen... ze kunnen het proberen maar de storm is hier en zal neerdalen op DC binnen 24 uur...van donker naar licht!"


Haar account staat verder vol steunbetuigingen aan Trump en ze retweette ook veel berichten waarin staat dat er sprake was van verkiezingsfraude bij de presidentsverkiezingen in november.


Babbitt was ook een uitgesproken tegenstander van de coronamaatregelen om de pandemie tegen te gaan, blijkt uit haar tijdlijn.


'We are Q'

Op een foto op Twitter is te zien dat Ashli Babbitt een hemd draagt met daarop de tekst: 'We are Q'. Dit is een verwijzing naar de complottheorie QAnon. De aanhangers hiervan geloven dat een mondiale elite uit is op een wereldregering en zich ook schuldig maakt aan satanisch ritueel kindermisbruik.


Ashli Babbitt omschreef zichzelf als: veteraan, liefhebber van haar man, haar hond en haar land: Amerika. De schoonfamilie zegt tegen the New York Post geschokt te zijn door haar overlijden. "Niemand heeft mijn zoon op de hoogte gebracht, we kwamen erachter op tv."
In beeld: zo verliep de bestorming van het Capitool in Washington
NOS nieuws - 7 Januari 2021, 07:05

Washington heeft een tumultueuze dag achter de rug. Wat begon als een demonstratie van duizenden Trump-aanhangers in het centrum van de Amerikaanse hoofdstad, eindigde met de bestorming van het parlementsgebouw, het Capitool.


Beelden van pro-Trump-betogers in de gangen van het Congres, in kantoren van medewerkers en zelfs op de stoel van vicepresident Pence gingen de wereld over. Correspondent Lucas Waagmeester noemt de gebeurtenissen ongekend. "Voor zover ik weet, is dit nooit eerder gebeurd in de Amerikaanse geschiedenis."


Een overzicht in video's van een historische dag:

In het Capitool komt het Congres bijeen om formeel de uitslag van de presidentsverkiezingen vast te stellen. President Trump roept de demonstranten in een toespraak op om naar het parlementsgebouw te komen om een statement te maken tegenover het Congres. "We gaan wandelen naar het Capitool", zegt hij. "We kunnen ons land niet terugnemen met zwakheid."


De aanhangers luisteren naar hun president. Eenmaal aangekomen bij het Capitool, bestormen ze het gebouw. In een tweet vraagt Trump hen om nog geen geweld te gebruiken, maar daar wordt niet naar geluisterd.


De politie kan de relschoppers moeilijk tegenhouden. Via ramen en deuren dringen ze het gebouw binnen.


De chaos breekt uit. Het debat dat in de Amerikaanse Senaat wordt gehouden wordt afgebroken als blijkt dat de demonstranten binnen zijn. Alle politici worden in veiligheid gebracht.


Beveiligers trekken hun wapens als de betogers de zaal van het Huis van Afgevaardigden proberen binnen te dringen.


Congresleden krijgen gasmaskers om zichzelf te beschermen tegen traangas dat wordt afgevuurd door de politie.


Ondertussen eist Joe Biden dat president Donald Trump zijn aanhangers vraagt om de bestorming te stoppen.


Later op de middag, 's avonds laat in Nederland, reageert Trump in een video op de uit de hand gelopen situatie bij het Capitool. Hij roept z'n aanhangers op om naar huis te gaan en de vrede te bewaren. Maar hij houdt ook vol dat de verkiezingen van hem zijn gestolen.


De burgemeester van Washington heeft een avondklok ingesteld, maar daar trekken veel demonstranten zich niets van aan. Journalisten van persbureau Associated Press die verslag doen bij het Capitool, worden uitgescholden en weggejaagd. Ook wordt hun apparatuur vernield.


Als het eenmaal avond is, arriveren honderden leden van de Nationale Garde om de omgeving van het Capitool te ontruimen. Ook de politie is in de omgeving bezig met de ontruiming.


Een vrouw wordt geraakt door een kogel op een moment dat politieagenten en demonstranten samen in de gangen van het Capitool zijn.


Later op de avond komen de Congresleden weer samen in het Capitool om de verkiezingsuitslag te bevestigen. Zowel Republikeinse als Democratische senatoren zijn vastberaden om het werk voort te zetten.
Trump gaat niet naar inauguratie Biden
Volkskrant - 8 Januari 2021, 21:19

Donald Trump is 20 januari niet aanwezig bij de inauguratie van Joe Biden, die dan officieel de 46ste president van de Verenigde Staten wordt. Biden is blij dat Trump niet komt.


'Dreigt er een burgeroorlog?' en nog vijf vragen over de bestorming van het Capitool
NOS nieuws - 7 Januari 2021, 14:48

In heel de wereld is ontzet gereageerd op de bestorming van het Capitool in Washington. Wat begon als een demonstratie van duizenden Trump-aanhangers, eindigde in rellen waarbij zeker vier doden vielen. De schokkende taferelen zijn ongekend en roepen bij veel mensen vragen op.


Amerika-kenner Victor Vlam beantwoordde die vanochtend in een livesessie op Facebook en YouTube. We hebben een aantal vragen voor je op een rijtje gezet.


Even kort terugblikken: wat gebeurde er nou eigenlijk?

Vlam: "Demonstranten namen in feite het hele Capitool over, ook de kantoren van politici. Ze hebben in de kamer van Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis, gezeten. Ze hebben haar naambordje als souvenir meegenomen en een briefje achtergelaten met 'we will not back down'.


Je zag demonstranten in camouflagekleding met spandoeken door de statige gangen met al die mooie beelden lopen. Ik vind het bizar wat er is gebeurd, het is echt heel erg onwerkelijk."


Is deze gebeurtenis representatief voor de onvrede die heerst in de VS?

"Helaas wel. Ik denk dat verrassend veel mensen het eens zijn met Trump. Ik denk niet dat het een meerderheid is, maar ik denk dat veel van zijn aanhangers echt het idee hebben dat het land echt helemaal kapot gaat als de Democraten aan de macht komen.


Er zijn allerlei onderzoeken gedaan naar de uitspraken van Trump over verkiezingsfraude en die zijn zo veel malen ontkracht, maar hij blijft en blijft het maar herhalen. Dus ergens is het niet gek dat mensen hem nog steeds geloven."


Kan Trump als gevolg van dit gewelddadige protest vervroegd uit het Witte Huis worden gezet?

"Er zijn inderdaad wel wat mogelijkheden."


In de onderstaande video legt Vlam uit wat die mogelijkheden zijn:


Op beelden zijn de bestormers heel duidelijk te zien, kunnen deze mensen worden vervolgd?

"Ja, dat denk ik wel. De beelden zijn wijdverspreid, dus ik kan me voorstellen dat mensen daarop te identificeren zijn. Ravage aanrichten in kantoren van politici is een strafbaar feit.


Tegelijkertijd hebben de veiligheidsdiensten ook wel gefaald. Het was al wel bekend dat er een grote demonstratie zou gaan plaatsvinden. Op rechtse fora werd oproepen om naar Washington te gaan en daar werd ook echt vermeld dat er geweld zou worden gebruikt.


Daar had de politie zich echt beter op kunnen voorbereiden, er waren veel te weinig politiemensen. Dus dat gaat ook nog wel een staartje krijgen."


Dreigt er een burgeroorlog in de VS?

"Bij een burgeroorlog denken mensen vaak aan twee legers tegenover elkaar, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Als je kijkt naar Noord-Ierland en de problemen die daar in de jaren 90 speelden, daar waren ruzies tussen bevolkingsgroepen. Er werden regelmatig aanslagen gepleegd en politie trad daar tegenop. Als je kijkt naar het geweld in de afgelopen jaren, dan zit de VS daar best wel dicht tegenaan.


Een tweede burgeroorlog klinkt heel heftig, maar het is zeker niet uitgesloten. En dat geeft wel aan in wat voor problemen het land verkeert."


Zijn er de komende dagen nog meer demonstraties te verwachten?

"Mijn indruk is dat iedereen in de VS wel heel erg geschrokken is van wat er is gebeurd. Dit soort beelden, waarbij demonstranten tot het Congres doordringen, zie je normaal niet in Amerika, maar in een of andere bananenrepubliek.


Tegelijkertijd kan het echt nog wel uit de hand lopen. Een minderheid denkt nog steeds dat Trump de verkiezingen heeft gewonnen. Als je dat echt gelooft, dan is het niet eens een heel gek idee om de straat op te gaan."


Ook wat Trump gaat doen weten we niet. Gaat hij zichzelf bijvoorbeeld gratie verlenen, voor eventuele gepleegde strafbare feiten? "Dat kan eigenlijk niet volgens juridisch experts, maar je sluit het niet uit, want Donald Trump kan nog heel veel dingen doen. Het is een hele onzekere periode tot aan de inauguratie."
Facebook trekt de teugels nog strakker aan en schorst Trump voor onbepaalde tijd
Volkskrant - 8 Januari 2021, 07:32

Facebook, Twitter, Snapchat en YouTube hebben stevig ingegrepen op de accounts van Donald Trump. Facebook gaat voorlopig het verst en heeft de zittende president voor onbepaalde tijd geschorst.


Wat je moet weten over de bestorming van het Capitool
Volkskrant - 7 Januari 2021, 11:49

Voor het eerst in meer dan 200 jaar tijd werd het Capitool in Washington DC woensdag bestormd. Een overzicht van de belangrijkste feiten over de aanval op de plek waar het Amerikaanse parlement zetelt, ?de vesting van de vrijheid?, aldus verkozen president Joe Biden .


De QAnon-sjamaan, de metalgitarist en anderen: dit zijn de Capitool-bestormers
Volkskrant - 8 Januari 2021, 08:08

En opeens zat er een in bont gehulde man met hoorntjes op de stoel van de Amerikaanse vicepresident. Wie zijn de mensen die woensdag het Capitool binnenvielen?


Zo reageerden Trump en Biden op de bestorming van het Capitool
Volkskrant - 7 Januari 2021, 11:13

Amerika draait om ?fatsoen, respect, verdraagzaamheid?, zei Joe Biden, in een eerste reactie op de ongeregeldheden rond het Capitool. Scheidend president Donald Trump zei mee te voelen met de betogers. ?Ik herken jullie pijn.?


Relatieve rust in Washington DC na chaotische middag in en rondom Capitool
Volkskrant - 7 Januari 2021, 11:13

Nadat de bordessen van het Capitool woensdagmiddag zijn schoongeveegd en de burgemeester van Washington een avondklok heeft ingesteld, is het ?s avonds rustig geworden in het Amerikaanse regeringscentrum.


Biden haalt zwaar uit naar Trump en zijn fanaten in speech
Gazet v. Antwerpen - 8 Januari 2021, 11:06

De aanstaande Amerikaanse president Joe Biden heeft in een speech keihard uitgehaald naar Donald Trump en de fanaten die het Capitool hebben bestormd. Hij noemde het gedrag en taalgebruik van Trump hetzelfde als dat van dictators.
Trump: 'Dit moment vraagt om herstel en verzoening'
De Tijd - 8 Januari 2021, 05:42

06:32 Donald Trump verspreidde vannacht een nieuwe boodschap via Twitter dat zijn profiel weer openstelde. Daarin roept hij - nadat hij eerder opruiende taal had gesproken - op tot verzoening en veroordeelt...


Luchtmachtveterane doodgeschoten bij bestorming Capitool
Gazet v. Antwerpen - 7 Januari 2021, 07:04

De vrouw die woensdag werd doodgeschoten tijdens de bestorming van het Capitool in Washington D.C. was een luchtmachtveterane die nabij San Diego woonde. Dat meldt de lokale zender KUSI News.
Trump komt niet naar inauguratie Biden
De Tijd - 8 Januari 2021, 16:30

17:26 Hoewel hij zich eindelijk bij de verkiezingsuitslag heeft neergelegd, is de Amerikaanse president Donald Trump niet van plan op te dagen op 20 januari, als zijn opvolger Joe Biden ingezworen wordt.


?Geen spijt van stem voor Trump, maar het is nu aan Biden?
De Tijd - 8 Januari 2021, 16:30

17:19 De Gents-Amerikaanse techondernemer Jan Goetgeluk (37) ziet vanuit zijn thuisbasis Austin hoe ?de marges? van zijn Republikeinse partij een schokgolf door de wereld sturen. ?Er hebben 74 miljoen mense...


Trump is Twitter-account met 88 miljoen volgers permanent kwijt
Gazet v. Antwerpen - 9 Januari 2021, 06:48

Twitter heeft de account van Donald Trump permanent opgeschort en zijn berichten offline gehaald. Het socialemediabedrijf doet dat ?wegens het risico op verder aanzetten tot geweld?, zegt het in een mededeling. Trump had ruim 88 miljoen volgers op Twitter.
Vier doden bij bestorming van Capitool, zitting Congres hervat
Gazet v. Antwerpen - 7 Januari 2021, 07:04

In Washington D.C. is de rust teruggekeerd na de bestorming van het Capitool woensdag door Trump-aanhangers. Een van de indringers werd neergeschoten. De vrouw, een luchtmachtveterane, overleed later aan haar verwondingen. Ook drie andere mensen lieten het leven bij verschillende ?medische noodgevallen? in de buurt van het Capitool. Er werden ook 52 mensen opgepakt. Inmiddels werd de zitting ter bevestiging van Bidens overwinning hervat. De Amerikaanse Senaat en het Huis van Afgevaardigden hebben het verzet tegen de verkiezingsuitslag in de staat Arizona alvast verworpen.
Vier doden en 52 arrestaties na bestorming Capitool
De Tijd - 7 Januari 2021, 07:05

07:49 Na een speech van Amerikaans president Donald Trump hebben zijn aanhangers woensdag het Capitool bestormd om te voorkomen dat het Congres de zege van president elect Joe Biden zou bekrachtigen. Volgen...


Van kapotte camera?s tot doodgeschoten veterane: zo verliep bestorming Capitool
Gazet v. Antwerpen - 7 Januari 2021, 14:48

Duizenden Trumpaanhangers hebben woensdag het Amerikaanse Capitool bestormd. Ze veroorzaakten chaos in het hart van Amerikaanse democratie. Bekijk de meest opvallende momenten van de rellen in bovenstaande video.
Twitter en Facebook blokkeren account Trump
De Tijd - 7 Januari 2021, 10:36

11:09 De regen van aanvankelijk provocerende en daarna ietwat sussende berichten van president Donald Trump woensdag aan zijn aanhangers zetten Facebook en Twitter finaal voor het blok om in te grijpen tege...


?QAnon-sjamaan? leidde trumpiaanse bestorming Capitool
De Tijd - 7 Januari 2021, 19:36

20:20 Een Trump-aanhanger getooid met een berenmuts en vikinghoorntjes was woensdag het symbool van de aanval op het hart van de Amerikaanse democratie.


"Ex van Britney Spears was aanwezig bij bestorming van het Capitool"
Skynet - 8 Januari 2021, 13:49

De voormalige echtgenoot van Britney Spears, Jason Alexander, heeft nog eens van zich laten horen. Haar jeugdvriend met wie ze in 2004 amper 55 uur was getrouwd maakte deel uit van de relschoppers die woensdag aanwezig waren bij de bestorming van het Capitool in Washington D.C. Dit meldt TMZ.


Capitool bestormd - Twitter haalt account Donald Trump permanent offline
Skynet - 9 Januari 2021, 00:37

Twitter heeft de pagina van Donald Trump permanent opgeschort. Het bedrijf doet dat "wegens het risico op verder aanzetten tot geweld", zegt het in een mededeling.


Transitie Biden - President-elect doet geen uitspraken over mogelijke afzetting Trump
Skynet - 8 Januari 2021, 21:37

Joe Biden, de toekomstige president van de Verenigde Staten, heeft zich vrijdag niet uitgelaten over de mogelijkheid dat het Congres een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump opstart. Vooral bij Democratische parlementsleden is er een groeiende bereidheid om dat te doen. "Wat het Congres beslist, is aan het Congres om te beslissen", aldus Biden vrijdag op een persconferentie in zijn thuisbasis Wilmington, in de staat Delawar.


Capitool bestormd - Vier doden bij bestorming van Capitool
Skynet - 7 Januari 2021, 07:20

Bij de bestorming van het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington woensdag zijn vier doden gevallen. Dat melden Amerikaanse media, op basis van de lokale politie.


Transitie Biden - Pompeo heeft opvolger Blinken ontmoet
Skynet - 8 Januari 2021, 21:01

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, heeft vrijdag voor het eerst Antony Blinken ontmoet. Die is door de verkozen president Joe Biden genomineerd om Pompeo op te volgen. Op Twitter stelt de minister dat de ontmoeting bedoeld was om "een ordentelijke transitie" mogelijk te maken en "om te verzekeren dat de Amerikaanse belangen in het buitenland zijn beschermd".


Capitool bestormd: Trudeau beschuldigt Trump van aanzet tot "shockerende" rel in Washington
Skynet - 8 Januari 2021, 20:24

De Canadese premier Justin Trudeau heeft de Amerikaanse president Donald Trump beschuldigd van het aanzetten tot de bestorming van het Capitool.


Capitool bestormd: Leider Republikeinen in Huis zoekt verzoening, wil geen afzetting Trump
Skynet - 8 Januari 2021, 20:24

Het afzetten van de Amerikaanse president Donald Trump zal de Verenigde Staten alleen maar verder verdelen, met een ambtstermijn die nog maar twaalf dagen duurt. Dat zegt de leider van Trumps Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, in een verklaring.


Bestorming Capitool: Pelosi besprak met legertop middelen om Trump te verhinderen leger in te zetten
Skynet - 8 Januari 2021, 18:00

Nancy Pelosi, de leidster van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, heeft met de legertop gesproken over de manieren waarop verhinderd kan worden dat Donald Trump militaire acties treft of een nucleaire aanval lanceert. Dat meldt Pelosi in een verklaring aan haar collega-parlementsleden. Ze zegt dat ze met generaal Mark Milley, voorzitter van de gezamenlijke stafchefs, besprak "welke voorzorgsmaatregelen er beschikbaar zijn om een labiele president te verhinderen om militaire vijandigheden te starten of een nucleaire aanval te bevelen".


Transitie Biden - Trump gaat niet naar eedaflegging Biden
Skynet - 8 Januari 2021, 17:24

De Amerikaanse president Donald Trump zal de eedaflegging van zijn opvolger, de Democraat Joe Biden, niet bijwonen. Dat maakte Trump vrijdag zelf bekend op Twitter.


Capitool bestormd - Verschillende ministers bespreken afzetting van Trump
Skynet - 7 Januari 2021, 07:20

Enkele ministers van de Amerikaanse regering overleggen over de afzetting van president Donald Trump na de gewelddadige bestorming van het parlementsgebouw. Dat meldt de nieuwszender CNN op basis van een bron binnen de Republikeinse partij.


Capitool bestormd - Ook Facebook schorst account van Trump
Skynet - 7 Januari 2021, 07:20

Na Twitter, heeft ook Facebook woensdag beslist om het account van de ontslagnemende Amerikaanse president Donald Trump tijdelijk te blokkeren. Wegens een schending van de regels wordt zijn profiel 24 uur geschorst.


CNN breekt kijkcijferrecord dankzij Capitool-bestorming
Skynet - 8 Januari 2021, 10:13

De bestorming van het Amerikaanse Capitool heeft nieuwszender CNN recordcijfers opgeleverd. Tussen 14.30 en 18.30 uur lokale tijd keken er gemiddeld 9 miljoen Amerikaanse kijkers rechtstreeks naar de livebeelden uit Washington. Over de hele dag gezien lag het gemiddelde op 5,2 miljoen. Het is daarmee de meest bekeken dag ooit voor CNN, zo maakte de zender bekend.


Facebook verlengt schorsing account Trump "voor onbepaalde tijd"
Skynet - 7 Januari 2021, 17:32

Facebook verlengt de blokkering van de Instagram- en Facebook-accounts van de Amerikaanse president Donald Trump, "voor onbepaalde tijd en minstens voor de komende twee weken tot een vredevolle machtsoverdracht afgerond is". Dat meldt Facebook-topman Mark Zuckerberg.


Capitool bestormd - Politie spreekt bericht over overleden agent tegen
Skynet - 8 Januari 2021, 05:25

De politie van het Amerikaanse Capitool heeft een bericht van nieuwszender CNN tegengesproken, waarin melding werd gemaakt van een agent die door de bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw was overleden. Volgens de politie liggen meerdere agenten gewond in het ziekenhuis, maar is niemand van hen gestorven.


Capitool bestormd - Agent die gewond raakte bij bestorming Capitool overleden
Skynet - 8 Januari 2021, 03:37

Een politieagent die woensdag gewond raakte tijdens de bestorming van het Capitool in Washington, is donderdag (lokale tijd) overleden. Dat melden verschillende bronnen aan de Amerikaanse nieuwszender CNN.


Capitool bestormd - Witte Huis veroordeelt bestorming Capitool "in sterkst mogelijk bewoordingen"
Skynet - 8 Januari 2021, 00:01

Het geweld dat zich woensdag voordeed aan het Capitool in Washington was "ontstellend" en "verwerpelijk" en wordt door de Amerikaanse president en zijn regering veroordeeld "in de sterkst mogelijke bewoordingen". Dat heeft de woordvoerster van het Witte Huis donderdag verklaard tijdens een korte persbriefing.


Capitool bestormd - Michelle Obama roept op tot permanente ban voor Trump op sociale media
Skynet - 7 Januari 2021, 22:19

Michelle Obama wil dat technologiebedrijven Donald Trump permanent verbannen van hun platformen en "een beleid installeren dat vermijdt dat hun technologie wordt gebruikt door leiders van het land om opstanden aan te wakkeren". Dat zegt de voormalige First Lady in een open brief op Twitter.


Biden keihard over Trump: gebruikt zelfde taal als dictators
Skynet - 7 Januari 2021, 19:55

De aanstaande Amerikaanse president Joe Biden heeft keihard uitgehaald naar Donald Trump in een toespraak. Hij noemt zijn gedrag en taalgebruik hetzelfde als dat van dictators.


Commissaris: er waren geen aanwijzingen voor bestorming Capitool
Skynet - 7 Januari 2021, 19:19

Er was volgens de commissaris van de politie in Washington DC geen informatie die op voorhand suggereerde dat er een bestorming van het Capitool zou kunnen plaatsvinden. Amerikaanse politici hebben hun twijfels bij het politieoptreden gisteren en willen een onderzoek.Meer koppen© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn