NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Hoogste Nederlandse onderscheiding voor Duitse oud-minister

2News.be / Hoogste Nederlandse onderscheiding voor Duitse oud-minister

Trefwoorden: duitse - minister - nederlandse

Hoogste Nederlandse onderscheiding voor Duitse oud-minister
NOS nieuws - 14 Maart 2018, 15:24

De Duitse oud-minister van Financiën Wolfgang Schäuble heeft in Berlijn de hoogste Nederlandse onderscheiding gekregen voor zijn verdiensten tijdens de eurocrisis. Hij is benoemd tot Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door minister van Financiën Wopke Hoekstra.


Volgens Hoekstra bleef Schäuble zich inzetten voor het bij elkaar houden van de eurozone, in een lastige tijd waarin veel onzeker was. "Niemand wist hoe groot de ellende zou zijn. Zijn inzet is een enorme verdienste. Daarom krijgt hij de hoogste onderscheiding die we hebben."


Gevreesde minister

De 75-jarige Schäuble legde in oktober vorig jaar zijn werk als minister van Financiën neer. In eigen land is hij geliefd, volgens een recente enquête zelfs de populairste politicus van heel Duitsland. Daarbuiten wordt hij ook gevreesd en soms zelfs gehaat.


In Brussel werd Schäuble bekend om zijn strenge bezuinigingseisen aan Zuid-Europese landen, vooral aan Griekenland. Zijn vertrek als minister van Financiën werd door voorstanders van een minder strenge aanpak gevierd als 'het einde van het spaardictaat uit Brussel'.


Bijzonder

Schäubles carrière is indrukwekkend. Al meer dan 45 jaar zit hij in de Duitse Bondsdag. Voor Merkel was hij partijvoorzitter van de CDU. Nu is Schäuble Bondsdagpresident, een functie vergelijkbaar met onze voorzitter van de Tweede Kamer. Voordat hij zijn onderscheiding kreeg, beëdigde hij Merkel en haar nieuwe kabinet.


De uitreiking van een kruis van verdienste aan iemand in het buitenland is bijzonder. Van de 2815 koninklijke onderscheidingen die in 2017 werden uitgereikt, gingen er slechts drie naar buitenlanders.
Duitse minister: 'Islam behoort niet tot Duitsland'
De Tijd - 16 Maart 2018, 08:48

09:41 De conservatieve Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, blaast het debat over de plaats van de islam in de Duitse samenleving nieuw leven in.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn