NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Haagse bronnen: als cijfers blijven dalen, dan eindigt avondklok op 10 februari

2News.be / Haagse bronnen: als cijfers blijven dalen, dan eindigt avondklok op 10 februari

Trefwoorden: nederland - nederland - nederland

Haagse bronnen: als cijfers blijven dalen, dan eindigt avondklok op 10 februari
NOS nieuws - 31 Januari 2021, 21:13

Als de besmettingscijfers blijven dalen, dan komt er een einde aan de avondklok op 10 februari. Dat zeggen bronnen in Den Haag. De einddatum was al voorzien bij het instellen van de maatregel vorige week en vooralsnog lijkt er dus geen reden om er vanaf te wijken.


Het besluit ligt nog niet vast, komende dinsdag neemt het kabinet een beslissing over het al dan niet verlengen van de avondklok-maatregel.


Op die dag wordt ook gesproken over een routekaart om uit de crisis te komen. In andere woorden: in welke volgorde worden maatregelen ongedaan gemaakt als de besmettingscijfers het toelaten. Premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid geven dinsdag een persconferentie.


De laatste weken is een dalende trend te zien in het aantal nieuwe besmettingsgevallen. Vandaag rapporteerde het RIVM het laagste aantal nieuwe gevallen sinds 1 oktober.


Scholen

Eerder vandaag maakte minister Slob van Onderwijs bekend dat basisscholen en kinderopvang op 8 februari weer open mogen. Er zijn wel zorgen over de gevolgen daarvan, daarom neemt het kabinet extra maatregelen om de veiligheid zo groot mogelijk te maken.


Zo gaat er gewerkt worden met sneltesten voor leraren. Ook moet de hele klas vijf dagen in quarantaine als een leerling positief is getest. Van een heropening van de middelbare scholen is voorlopig geen sprake.
Coronavirus - Zonder nieuwe stijging in cijfers eindigt avondklok in Nederland op 10 februari
Skynet - 31 Januari 2021, 22:55

Als de besmettingscijfers de komende anderhalve week niet weer gaan stijgen, zal de avondklok in Nederland op 10 februari aflopen. Dat melden ingewijden aan het Nederlandse persagentschap ANP, na berichtgeving van de Nederlandse openbare omroep NOS.


Basisscholen vanaf 8 februari weer open in Nederland, zonder nieuwe stijging in cijfers eindigt avondklok op 10 februari
HLN.BE - 31 Januari 2021, 23:07

De basisscholen en de kinderopvang gaan vanaf 8 februari weer open in Nederland. Dat hebben onderwijsminister Arie Slob en minister van Kinderopvang Wouter Koolmees zondag gezegd na corona-overleg. Als de besmettingscijfers de komende anderhalve week niet weer gaan stijgen, zal bovendien de avondklok in Nederland op 10 februari aflopen. Dat melden ingewijden aan het Nederlandse persagentschap ANP, na berichtgeving van de Nederlandse openbare omroep NOS.Meer koppen© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn