NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Gechanteerde Conchita Wurst: ik heb al jaren hiv

2News.be / Gechanteerde Conchita Wurst: ik heb al jaren hiv

Trefwoorden: haar - positief - bekend

Gechanteerde Conchita Wurst: ik heb al jaren hiv
NOS nieuws - 16 April 2018, 01:36

Artiest Conchita Wurst heeft op Instagram bekendgemaakt al jaren hiv te hebben. De voormalige winnaar van het Eurovisiesongfestival heeft dat naar buiten gebracht omdat een ex-vriend de dragqueen met die informatie probeerde te chanteren.


"Het is beter om er zelf mee naar buiten te komen dan dat een derde het bekend maakt", schrijft de 29-jarige Wurst, die in het echt Tom Neuwirth heet. De Oostenrijker hoopt dat de coming-out iets kan betekenen in de strijd tegen de stigmatisering van hiv-patiŽnten. De artiest zegt zelf in ieder geval voor de rest van zijn leven bevrijd te zijn van het zwaard van Damocles boven zijn hoofd, ook al is de informatie voor de buitenwacht eigenlijk irrelevant.


De dragqueen, die vooral bekend is geworden als de vrouw met baard die in 2014 het songfestival won met Rise Like a Phoenix, zegt medicijnen te slikken. Met zijn gezondheid gaat het goed. Neuwirth schrijft tot nu toe niet naar buiten te zijn getreden om onder andere zijn ouders te besparen dat hun zoon als hiv-patiŽnt bekendstaat.
Conchita Wurst doet bekentenis omdat ex haar afdreigt: ?Ik ben hiv-positief?
Gazet v. Antwerpen - 16 April 2018, 08:18

Conchita Wurst is hiv-positief en wordt daar al enkele jaren voor behandeld. Dat heeft de zangeres, die het Eurovisiesongfestival won in 2014, op Instagram gepost. ?Ik wilde er niet mee naar buiten komen, maar een ex-lief dreigt het openbaar te maken. Dus doe ik het zelf.?
Na de onthulling door Conchita Wurst: ?De paniek rond hiv is verdwenen, het taboe niet?
Gazet v. Antwerpen - 17 April 2018, 03:30

Eurosongwinnaar Conchita Wurst ? echte naam: Tom Neuwirth ? heeft bekendgemaakt dat hij al jaren hiv-positief is. Het is van moeten, want een ex-lief dreigde met die informatie naar buiten te komen. ?Het blijft enorm moeilijk om je te outen als mens met hiv, ondanks dertig jaar van felle vooruitgang?, zeggen Vlaamse lotgenoten en deskundigen. ?We hopen dat het op een dag zo aanvaard is dat chantage als deze zinloos wordt.?
Conchita Wurst maakt hiv-diagnose bekend
Skynet - 16 April 2018, 02:30

De Oostenrijkse Eurovisiesongfestivalwinnaar Conchita Wurst heeft hiv. Dat maakte ze/hij bekend in een post op haar/zijn Instagram-account zondagavond. Wurst zegt verplicht te zijn geweest om het nieuws naar buiten te brengen vanwege bedreigingen van een ex-vriend.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2019 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn