NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Gitarist Lindsey Buckingham verlaat Fleetwood Mac na meningsverschil

2News.be / Gitarist Lindsey Buckingham verlaat Fleetwood Mac na meningsverschil

Trefwoorden: ontslaat - eruit - verlaat

Gitarist Lindsey Buckingham verlaat Fleetwood Mac na meningsverschil
Volkskrant - 10 April 2018, 12:12

Gitarist en zanger Lindsey Buckingham (68) is weg bij de band Fleetwood Mac. Volgens het Amerikaanse blad Rolling Stone verschilden Buckingham en de rest van de band van mening over een aanstaande tournee, waarna besloten werd uit elkaar te gaan. Lindsey Buckingham voegde zich in 1975 bij de al in 1967 opgerichte band Fleetwood Mac, met zijn toenmalige vriendin Stevie Nicks. Met het duo maakte Fle


Fleetwood Mac zet gitarist Lindsey Buckingham eruit
NOS nieuws - 9 April 2018, 23:36

De legendarische Amerikaanse band Fleetwood Mac heeft de schrijver van enkele van zijn bekendste hits, gitarist Lindsey Buckingham, ontslagen. Het gerucht ging al een paar dagen, maar het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone heeft het nu bevestigd gekregen.


Buckingham schreef en zong onder meer Go Your Own Way, Tusk, en Second Hand News. Als reden voor zijn ontslag noemt Rolling Stone onenigheid over de komende tournee. Daarin zal de gitarist worden vervangen door Neil Finn van Crowded House en Mike Campbell van The Heartbreakers, de band van Tom Petty.


Lindsey Buckingham zat bij de band, die in 1967 werd opgericht, sinds 1974. Zijn komst viel samen met die van zangeres Stevie Nicks. In 1987 vertrok hij, om in 1996 weer terug te keren. De geschiedenis van de band kent wat de persoonlijke verhoudingen betreft veel ups en downs. Bandleden hadden (en hebben) relaties met elkaar, maar er waren ook vaak hooglopende conflicten.


Neil Finn, die zelf grote successen kende met zijn band Crowded House, toont zich opgetogen. "Twee weken geleden kreeg ik een uitnodiging", zegt hij tegen Rolling Stone. "Een paar dagen later stond ik te spelen met Fleetwood Mac. Het klonk goed, het was heel vanzelfsprekend. Ik kan niet wachten."




Fleetwood Mac ontslaat gitarist Lindsey Buckingham
Gazet v. Antwerpen - 10 April 2018, 05:00

De Amerikaans-Britse rockgroep Fleetwood Mac heeft gitarist Lindsey Buckingham ontslagen. De overige bandleden en Buckingham waren het oneens over de komende tournee van de band, dus besloten ze een punt te zetten achter de samenwerking. Dat meldt muziekmagazine Rolling Stone.






© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn