NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Doden bij zelfmoordaanslagen op kerken in Indonesië

2News.be / Doden bij zelfmoordaanslagen op kerken in Indonesië

Trefwoorden: twee doden - zit - doden

Doden bij zelfmoordaanslagen op kerken in Indonesië
NOS nieuws - 13 Mei 2018, 03:24

In de Indonesische stad Soerabaja zijn bij zelfmoordaanslagen op drie kerken zeker vijf mensen om het leven gekomen. Nog eens zeker 13 mensen raakten gewond, zegt de lokale politie.


De bommen gingen af in de vroege ochtend, tijdens de kerkdiensten. Er wordt nog onderzocht of bij een vierde kerk ook een explosie is geweest. De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is nog niet opgeëist.


Soerabaja is de hoofdstad van Oost-Java en de tweede stad van Indonesië. Het land heeft de grootste moslimbevolking van de wereld. Militanten plegen steeds vaker aanslagen.
Doden bij bomaanslagen op drie kerken in Indonesië
Volkskrant - 13 Mei 2018, 03:24

Bij drie kerken in de Indonesische stad Soerabaja, op het eiland Java, zijn zondagochtend bommen ontploft. Waarschijnlijk gaat het om zelfmoordaanslagen. Lokale media melden dat zeker drie mensen om het leven zijn gekomen en dat er ook gewonden zijn gevallen.


Reisadvies Indonesië aangepast na aanslagen
NOS nieuws - 14 Mei 2018, 16:36

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Indonesië aangepast na de bloedige aanslagen in Surabaya. Volgens het ministerie bestaat in heel het land een verhoogd risico op terroristische activiteiten. Nederlanders die naar Indonesië reizen, krijgen het advies alert te zijn, vooral op plaatsen waar veel mensen komen.


De stad Surabaya werd twee keer in twee dagen tijd getroffen door een aanslag. Vandaag was er een explosie bij het hoofdbureau van de politie. Tien mensen raakten gewond, vier agenten en zes burgers. De aanslag werd gepleegd door vijf leden van een gezin. Een kind van acht was van het gezin de enige die de explosie overleefde.


Gisteren werd de stad op Oost-Java getroffen door bomaanslagen op kerken. Daarbij kwamen twaalf mensen om het leven. De verantwoordelijkheid voor die aanslagen werd opgeëist door IS. De aanslagen werden gepleegd door zes leden van één gezin, onder wie kinderen van 16, 12 en 9 jaar oud. Bij de aanslagen van gisteren en vandaag zijn in totaal 13 militanten omgekomen.


Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt ook voor de uitbarsting van vulkaan Mount Merapi op Java. Het ministerie roept Nederlanders op er niet naartoe te gaan. Ook de vulkaan Mount Agung op Bali wordt bestempeld als onveilig gebied.
Tien doden bij aanslagen in Indonesië
De Tijd - 13 Mei 2018, 09:24

11:18 Bij een reeks vermoedelijke bomaanslagen op christelijke kerken zijn zondag in Indonesië zeker 10 personen om het leven gekomen. Meer dan 40 anderen raakten volgens de politie gewond.


"IS zit achter aanslagen op kerken in Indonesië"
Skynet - 13 Mei 2018, 04:54

Een aan terreurmilitie IS gelinkte organisatie zit achter de aanslagen op drie kerken in de Indonesische stad Surabaya. Dat zegt het nationale inlichtingenagentschap.


Twee doden en dertien gewonden bij aanslagen op kerken in Indonesië
Skynet - 13 Mei 2018, 03:42

Zeker twee personen zijn zondag om het leven gekomen in de Indonesische stad Surabaya bij verschillende aanslagen op kerken, waaronder een zelfmoordaanslag. Dertien anderen raakten gewond. Dat meldt de politie zondag.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn