NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Democraten vermoeden hulp van binnenuit bij bestorming Capitool

2News.be / Democraten vermoeden hulp van binnenuit bij bestorming Capitool

Trefwoorden: aanval - politie - politie

Democraten vermoeden hulp van binnenuit bij bestorming Capitool
Volkskrant - 14 Januari, 21:49

Diverse Democraten beschuldigen hun Republikeinse collega?s en politieagenten van hulp bij de bestorming van het Capitool. Daders zouden zijn rondgeleid en er werd gevreesd dat schuilplaatsen van Democratische politici zouden worden verraden. De geruchten voeden het onderlinge wantrouwen.


'Capitool-politie wist dagen voor bestorming al van mogelijke aanval op Congres'
NOS nieuws - 16 Januari, 08:07

De politie van het Capitool wist drie dagen voor de bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw al voor een mogelijke aanval op het Congres. Dat staat in een intern rapport, schrijft The Washington Post die een deel van dat rapport in bezit heeft.


"Aanhangers van de huidige president zien 6 januari 2021 als de laatste mogelijkheid om de uitslag van de presidentsverkiezingen terug te draaien", valt te lezen in het twaalf pagina's tellende rapport.


"Hun gevoel van wanhoop en teleurstelling kan leiden tot een grotere reden om geweld toe te passen. Anders dan bij andere protesten na verkiezingen zijn de doelwitten van de Trump-aanhangers niet de tegendemonstranten, maar het Congres zelf."


Rapport niet gedeeld

Volgens de krant lijkt het er niet op dat het rapport gedeeld werd met andere overheden. Er was veel kritiek op de late reactie van verschillende diensten en het gebrek aan voorbereiding. Volgens experts zou de memo de diensten hebben kunnen waarschuwen voor mogelijke gevaren.


Ook de FBI bleek na een eerdere ontkenning wel degelijk signalen te hebben gehad dat Amerikanen van plan waren naar Washington te komen en bereid waren daar geweld te plegen. Een bureau van de FBI in de staat Virginia waarschuwde de dag voor de bestorming expliciet dat enkele extremisten van plan waren naar Washington te reizen en dat zij met geweld en oorlog dreigden.


Volgens de openbaar aanklager van de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. is er geen direct bewijs dat de bestormers van het Capitool vorige week van plan waren om politici te ontvoeren en te doden. Aanklager Michael Sherwin reageerde daarmee op eerdere berichten dat er wel bewijs is voor dergelijke liquidatieplannen.


Wel kan het volgens hem zo zijn dat nog niet al het bewijs dat aanklagers in andere staten hebben verzameld al in Washington bekend is.
Politie Capitool waarschuwde voor bestorming Congres
HLN.BE - 16 Januari, 05:48

De politie van het Amerikaanse Capitool waarschuwde drie dagen voor de bestorming van het parlement in een intern rapport voor een mogelijke aanval op het Congres, meldt The Washington Post, die delen van het rapport in handen heeft.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn