NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Coalitie dwarsboomt referendum over donorwet niet

2News.be / Coalitie dwarsboomt referendum over donorwet niet

Trefwoorden: referendum - kamer - coalitie

Coalitie dwarsboomt referendum over donorwet niet
NOS nieuws - 15 Mei 2018, 13:00

De kans dat er een referendum komt over de donorwet neemt toe. De regeringspartijen hebben afgesproken dat ze geen 'wedstrijd' willen houden met de voorstanders van een referendum over die wet.


Het zag ernaar uit dat het heel spannend zou worden of het raadgevend referendum zou zijn afgeschaft voordat de termijn is afgelopen waarbinnen mensen hun handtekening kunnen zetten om een volksraadpleging over de donorwet af te dwingen. De coalitie is het er nu over eens geworden dat de stemming in de Eerste Kamer pas na 14 juni zal zijn. 14 juni is de uiterste datum om handtekeningen in te zamelen.


300.000 handtekeningen

Om een referendum af te dwingen, zijn 300.000 handtekeningen nodig. Dit weekend meldde initiatiefnemer Bart Nijman dat er tot dan toe ruim 60.000 mensen hadden getekend.


Het kabinet wil af van het raadgevend referendum. De Tweede Kamer ging in februari met een kleine meerderheid akkoord met afschaffing. Het lijkt erop dat ook de senaat instemt, maar dat zal een eventueel referendum over de donorwet dus niet in de wielen rijden. Kern van de donorwet is dat mensen als orgaandonor worden geregistreerd, tenzij ze laten weten dat ze dat niet willen.
Eerste Kamer houdt weg naar referendum donorwet open
Volkskrant - 16 Mei 2018, 05:48

De voorvechters van een referendum over de donorwet kunnen gerust zijn: De Eerste Kamer zal het referendum niet afschaffen voordat de donorwetcampagne is afgerond. Die verzekering kwam dinsdag van VVD-senator Annemarie Jorritsma, fractievoorzitter van de grootste partij in de Eerste Kamer. In de race tegen de klok kunnen de organisatoren dus even een beetje ontspannen, al moeten ze nog steeds zorgen dat voor 14 juni de benodigde 300.000 handtekeningen binnen zijn.
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn