NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Catalaanse separatistenleider Puigdemont aangehouden in Duitsland

2News.be / Catalaanse separatistenleider Puigdemont aangehouden in Duitsland

Trefwoorden: president - opgepakt - politie

Catalaanse separatistenleider Puigdemont aangehouden in Duitsland
NOS nieuws - 25 Maart 2018, 11:24

De Catalaanse separatistenleider Carles Puigdemont is in Duitsland aangehouden. Dat meldt zijn advocaat. Puigdemont was vanuit Denemarken via Duitsland onderweg naar België, waar hij in ballingschap leeft. Hij werd aan de Deens-Duitse grens tegengehouden en door de politie meegenomen. Puigdemont wordt nu vastgehouden op een politiebureau.


De Catalaanse leider had een lezing gegeven in Finland. Het Europese aanhoudingsbevel tegen hem was sinds vrijdag weer van kracht.


Rebellie

Spanje wil Puigdemont berechten vanwege rebellie, opruiing en misbruik van gemeenschapsgeld. Hij riep eind oktober vorig jaar de onafhankelijkheid van Catalonië uit, na een referendum dat door het Spaanse Hooggerechtshof als illegaal was bestempeld.


Puigdemont week vervolgens uit naar België om zijn arrestatie te ontlopen. Daar is rebellie niet strafbaar en leek hij minder kans te lopen op aanhouding.


Volgens Duitse media heeft de Spaanse recherche het Duitse Openbaar Ministerie getipt dat Puigdemont via Denemarken en Duitsland naar België zou terugreizen.


Juridisch circus

In de woorden van correspondent Rop Zoutberg is "het hele juridische circus direct op gang gebracht om Puigdemont uit te leveren aan Spanje". Zoutberg voegt daaraan toe dat er nu "ongetwijfeld weken van getouwtrek" volgen voordat er een besluit valt over het terugsturen van de separatistenleider naar Spanje.


Hij liet begin deze maand weten ervan af te zien opnieuw regiopresident te worden van Catalonië, waar bij regioverkiezingen de separatisten opnieuw de meerderheid kregen. Het constitutioneel hof in Madrid verbood Puigdemont zich via een videoverbinding te laten installeren als regiopresident, en hij kon niet naar Barcelona afreizen omdat hij dan zeker zou worden gearresteerd.
'Catalaanse separatistische ex-premier Puigdemont aangehouden aan Duitse grens'
Volkskrant - 25 Maart 2018, 11:24

De Catalaanse separatistische ex-premier Carles Puigdemont is zondag aan de Deens-Duitse grens door de politie gestopt. De Duitse politie beraadt zich over de positie van de roemruchte politicus naar aanleiding van een Europees aanhoudingsbevel dat tegen hem is uitgevaardigd. Dit heeft zijn advocaat, Jaume Alonso-Cuevillas tegen Spaanse media gezegd. Puigdemont is met de auto onderweg van Denemark


Volkskrant Avond: Catalaanse ex-premier Puigdemont aangehouden | Wordt u gek als uw collega in een appel bijt?
Volkskrant - 25 Maart 2018, 19:12

Goedenavond. De Catalaanse oud-premier Carles Puigdemont is opgepakt in Duitsland. Omdat er sinds vrijdag opnieuw een Europees aanhoudingsbevel tegen hem loopt, wordt hij mogelijk uitgeleverd aan Spanje. Verder in uw avondnieuwsbrief: extreme gevoelens van walging en woede als uw collega in een appel bijt? Dan heeft u misschien last van de mysterieuze stoornis misofonie. Catalaanse separatistische


Finse politie is dan toch bereid om Puigdemont aan te houden
Gazet v. Antwerpen - 24 Maart 2018, 16:12

De Finse politie heeft zaterdag gezegd dat ze zal ingaan op het verzoek van Spanje om de voormalige Catalaanse leider Carles Puigdemont aan te houden. Puigdemont, die in België in ballingschap leeft, is op bezoek in Finland.
Catalaanse ex-president Puigdemont opgepakt in Duitsland
Gazet v. Antwerpen - 25 Maart 2018, 10:48

De voormalige Catalaanse president Carles Puigdemont is opgepakt in Duitsland. Dat meldt het persagentschap reuters op gezag van zijn advocaat Paul Bekaert.
Puigdemont opgepakt aan Duitse grens
De Tijd - 25 Maart 2018, 11:24

13:06 Carles Puigdemont, de afgezette Catalaanse minister-president, is door de Duitse politie aangehouden toen hij vanuit Denemarken de grens overstak.


Duitse regering: 'Gerecht beslist over Puigdemont'
De Tijd - 26 Maart 2018, 12:00

13:21 De Duitse regering benadrukt dat ze niets te zeggen heeft over het al dan niet overleveren van de Catalaanse ex-minister-president Carles Puigdemont aan Spanje


Finland krijgt aanhoudingsbevel voor Catalaanse ex-president Puigdemont
Skynet - 24 Maart 2018, 12:18

De Finse politie heeft vandaag meegedeeld dat ze van de Spaanse autoriteiten een verzoek heeft ontvangen voor de aanhouding van de vroegere Catalaanse leider Carles Puigdemont, die in België in ballingschap leeft en een bezoek brengt aan Finland. De politie zei dat ze het verzoek naar een procureur doorstuurde en dat ze meer informatie van Spanje tracht te bekomen.


Finland bereid Catalaanse ex-president Puigdemont aan te houden
Skynet - 24 Maart 2018, 14:06

De Finse politie heeft vandaag gezegd dat ze zal ingaan op het verzoek van Spanje om de voormalige Catalaanse leider Carles Puigdemont aan te houden. Puigdemont, die in België in ballingschap leeft, is op bezoek in Finland.


Beëdiging Catalaanse president opgeschort
Skynet - 24 Maart 2018, 15:18

De voorzitter van het Catalaanse parlement heeft vandaag het debat voor de eedaflegging van een regionale president verdaagd. De kandidaat voor deze post, Jordi Turull, werd gisteren opgesloten samen met vier andere separatisten, die allemaal van rebellie beschuldigd worden.


Carles Puigdemont is opgepakt in Duitsland
Skynet - 25 Maart 2018, 11:42

De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont is opgepakt in Duitsland. Dat melden AFP en DPA deze middag en is door zijn advocaat bevestigd aan VRT NWS.


Catalanen betuigen op Schumanplein steun aan aangehouden Puigdemont
Skynet - 25 Maart 2018, 15:18

Tientallen Catalanen en sympathisanten hebben vandaag op het Schumanplein in Brussel een solidariteitsactie gehouden om de politieke gevangenen van Catalonië te steunen. De actie werd brandend actueel door de aanhouding van Carles Puigdemont in Duitsland.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn