NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Britse minister Rudd treedt af vanwege Windrush-schandaal

2News.be / Britse minister Rudd treedt af vanwege Windrush-schandaal

Trefwoorden: orde - britse - minister

Britse minister Rudd treedt af vanwege Windrush-schandaal
NOS nieuws - 29 April 2018, 22:30

De Britse minister Rudd van Binnenlandse Zaken treedt af vanwege het zogenoemde Windrush-schandaal. De minister kreeg de afgelopen tijd veel kritiek omdat haar ministerie quota hanteert voor het uitzetten van immigranten.


Rudd ontkende dat ze wist van het bestaan van quota, maar vandaag publiceerde de Britse krant The Guardian een brief waaruit iets anders bleek. In het document, dat de minister heeft ondertekend, staat dat haar departement ernaar streeft om het aantal gedwongen uitzettingen met tien procent te verhogen. Het gaat onder meer om mensen uit de Windrush-generatie.


Empire Windrush

Die generatie kwam tussen eind jaren 40 en begin jaren 70 uit onder meer de Caraïbische gebieden naar Groot-Brittannië. De eersten arriveerden na de Tweede Wereldoorlog met het schip Empire Windrush.


Omdat ze uit het Gemenebest kwamen, hoefden ze toentertijd geen officiële documenten te hebben. De overheid beschouwt hen en hun nakomelingen nu als illegaal.


Premier May heeft het ontslag geaccepteerd. Rudd geeft morgen een toelichting op haar vertrek.




Britse minister Rudd stapt op vanwege Windrush-schandaal
Volkskrant - 29 April 2018, 22:30

De Britse minister van Binnenlandse Zaken, Amber Rudd, heeft zondagavond onverwacht haar ontslag ingediend. De bewindsvrouw lag de laatste tijd onder vuur vanwege het zogenoemde Windrush-schandaal. De Windrush-generatie is een groep mensen uit onder meer de Caraïbische gebieden die tussen 1948 en 1971 naar het Verenigd Koninkrijk is gekomen en nu moet bewijzen dat zij legaal in het land verblijven


Sajid Javid moet orde op zaken stellen als nieuwe Britse minister van Binnenlandse Zaken
Volkskrant - 30 April 2018, 10:30

Sajid Javid is de nieuwe Britse minister van Binnenlandse Zaken. De zoon van een Pakistaanse immigrant volgt Amber Rudd op, die zondagavond was afgetreden wegens een groot immigratieschandaal. Javid sprak eerder zijn verontwaardiging uit over de manier waarop door de immigratiedienst wordt omgegaan met Britse onderdanen. Javid was minister voor Gemeenschapszaken en Plaatselijk Bestuur. De 48-jarig


Britse minister van Binnenlandse Zaken stapt op
De Tijd - 30 April 2018, 05:42

07:26 Amber Rudd lag fel onder vuur om haar strenge aanpak van immigranten. Premier Theresa May heeft het ontslag geaccepteerd.


Britse minister Amber Rudd stapt op na immigratieschandaal
Gazet v. Antwerpen - 30 April 2018, 05:42

De Britse minister van Binnenlandse Zaken, Amber Rudd, is zondagavond opgestapt na een schandaal rond het immigratiebeleid. Haar ontslag werd aanvaard door premier Theresa May, zo meldt een woordvoerder van Downing Street.




Britse binnenlandminister Amber Rudd stapt op
Skynet - 29 April 2018, 23:24

De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Amber Rudd, is zondagavond opgestapt na een schandaal rond het immigratiebeleid. Haar ontslag werd aanvaard door premier Theresa May, zo meldt een woordvoerder van Downing Street.




© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn