NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Blok tegen nieuwe sancties tegen Rusland om SyriŽ

2News.be / Blok tegen nieuwe sancties tegen Rusland om SyriŽ

Trefwoorden: syrie - amerikaanse - rusland

Blok tegen nieuwe sancties tegen Rusland om SyriŽ
NOS nieuws - 16 April 2018, 11:18

Nederland ziet geen heil in nieuwe sancties tegen Rusland vanwege de rol van dat land in SyriŽ. Minister Blok steunt niet de Amerikaanse plannen om nog meer sancties aan de Russen op te leggen. "De enige echte oplossing voor het Syrische conflict ligt aan de onderhandelingstafel", aldus de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken.


Ook zijn Belgische collega Didier Reynders liet via de Vlaamse radio weten op dit moment niks te zien in nieuwe sancties tegen Rusland. "Het is cruciaal dat de dialoog met de bondgenoten van SyriŽ wordt hervat." Hij verwacht dat het nog enkele dagen zal duren voordat het stof is gaan liggen, maar daarna moet er gesproken worden.


De Amerikaanse ambassadeur bij de VN, Nikki Haley, kondigde gisteren in een interview op CBS aan dat er sancties worden ingesteld tegen Russische bedrijven die iets met president Assad en de Syrische chemische wapens te maken hebben. Eerder zei ze dat Rusland het bewind van de Syrische president in staat stelt om chemische wapens in te zetten. Rusland heeft het met veto's moeilijker gemaakt voor VN-onderzoekers om onderzoek te doen in SyriŽ en een gezamenlijk van de VN met de OPCW waarin ook de schuldvraag aan bod zou komen geblokkeerd.


'Geen tweede LibiŽ'


De buitenland-chef van de EU, Federica Mogherini. wil eveneens dat de vredesonderhandelingen worden gestart. "We hebben een lange dag voor de boeg", zei ze voor het begin van een bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken in Luxemburg. Ze wil dat er in de loop van de dag een gezamenlijke verklaring komt van de 28 EU-landen.


De Belgische minister Reynders waarschuwde verder dat SyriŽ geen tweede LibiŽ mag worden. "Daar hebben we destijds militair ingegrepen, maar niet gewerkt aan wederopbouw en dat land is afgegleden in chaos."


Minister Blok vindt dat er nu zo snel mogelijk een wapenstilstand moet komen. "Verder moet er toegang komen voor humanitaire hulp en politiek overleg. Rusland moet echt aan tafel." Volgende week is er in Brussel een speciale conferentie over de toekomst van SyriŽ.


Nederland wijkt af

Eerder sprak de Nederlandse regering begrip uit voor de vergeldingsaanval door de VS, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk tegen SyriŽ vanwege de vermoedelijke gifgasaanval in Douma. Premier Rutte zei daarbij dat het van belang is dat het gaat om een proportionele tegenaanval. De verklaring van de regering ging daarmee minder ver dan die van bijvoorbeeld de NAVO. Het bondgenootschap sprak expliciet steun uit voor de bombardementen op SyriŽ.
VS legt Rusland nieuwe sancties op, ?maar we willen geen oorlog starten?
Gazet v. Antwerpen - 15 April 2018, 22:36

Washington gaat nieuwe maatregelen nemen tegen Rusland, vanwege de steun aan het Syrische regime. Dat heeft Nikki Haley, Amerikaans ambassadeur bij de Verenigde Naties, zondag aangekondigd. ?Maar we zijn niet uit op oorlog?, maakte ze duidelijk.
Reynders niet gewonnen voor nieuwe sancties tegen Rusland
De Tijd - 16 April 2018, 10:06

09:53 Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) gelooft niet dat nieuwe sancties tegen Rusland de beste manier zijn om een oplossing te zoeken in het Syrisch wespennest.


Reynders niet gewonnen voor nieuwe sancties tegen Rusland
Skynet - 16 April 2018, 09:48

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) gelooft niet dat nieuwe sancties tegen Rusland de beste manier zijn om een oplossing te zoeken in het Syrisch wespennest. De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties kondigde gisteren nieuwe maatregelen aan tegen Rusland omwille van de aanhoudende steun aan het regime van Bashar al-Assad. Volgens minister Reynders is het nu net van belang te proberen een dialoog te openen met Rusland en Iran.


Nog geen beslissing over nieuwe Amerikaanse sancties tegen Rusland
Skynet - 16 April 2018, 19:24

De Amerikaanse regering heeft nog geen beslissing genomen over nieuwe sancties tegen Rusland. De sancties worden inderdaad overwogen, bevestigde Sarah Sanders, woordvoerster van het Witte Huis. Een beslissing over die sancties wordt snel verwacht.


Frankrijk wil nieuwe formule voor vredesgesprekken in SyriŽ
Skynet - 16 April 2018, 20:36

De Franse premier Edouard Philippe wil een uitweg uit de crisis in SyriŽ forceren door onderhandelingsrondes op te starten in een nieuwe formule. De westerse vetolanden in de VN-veiligheidsraad en de belangrijkste regionale actoren moeten volgens Philippe rond de tafel gaan zitten. Zowel voor- als tegenstanders van de Syrische president Bashar al-Assad worden op die manier bij de gesprekken betrokken.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2019 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn