NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Atoomagentschap: Iran houdt zich aan nucleair akkoord, maar kan beter

2News.be / Atoomagentschap: Iran houdt zich aan nucleair akkoord, maar kan beter

Trefwoorden: duitsland - china - akkoord

Atoomagentschap: Iran houdt zich aan nucleair akkoord, maar kan beter
NOS nieuws - 24 Mei 2018, 18:12

Het lijkt erop dat Iran zich houdt aan de afspraken in het nucleaire akkoord, al zou het land sneller toegang kunnen verlenen aan inspecteurs die aanvullend onderzoek komen doen. Dat zegt het Internationale Atoomenergieagentschap (IAEA) van de VN, dat toezicht houdt op de naleving van de deal, die in 2015 werd gesloten.


De VS trok zich begin deze maand terug uit het nucleaire akkoord, tot ongenoegen van veel Europese landen en de regering in Teheran, die de deal willen redden. Volgens het Atoomagentschap blijft Iran onder de maximale hoeveelheid uranium die het mag produceren en lijkt het er ook op dat de andere voorwaarden van het atoomakkoord nog worden nageleefd.


Wel zou het agentschap dus graag verbetering zien in de snelheid waarmee aanvullend onderzoek naar de naleving van de deal wordt toegestaan. "Snelle en proactieve medewerking van Iran bij het verlenen van de toegang zou het vertrouwen verbeteren."


Sancties

President Trump heeft de VS teruggetrokken uit het akkoord, omdat hij denkt dat de deal de Amerikaanse veiligheid niet garandeert. Met de terugtrekking, voerde de VS de sancties tegen Iran van voor het akkoord opnieuw in.


In dat verband hebben de Verenigde Staten vandaag strafmaatregelen opgelegd aan een aantal Turkse en Iraanse bedrijven, waaronder vier luchtvaartmaatschappijen uit Iran. Die hebben volgens de VS strijders, wapens en geld vervoerd naar strijdende partijen in Syrië en Libanon.


Vrijdag komen afgevaardigden van Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, China, Rusland en Iran bijeen om te overleggen over de Iran-deal zonder de VS.




Duitsland en China houden vast aan nucleair akkoord Iran
Skynet - 24 Mei 2018, 07:12

Duitsland en China zijn geëngageerd om het nucleair akkoord met Iran in stand te houden, ook al hebben de Verenigde Staten zich daaruit teruggetrokken. De Chinese premier Li Keqiang en de Duitse bondskanselier Angela Merkel onderstreepten dat engagement gezamenlijk in Peking.


Iran leeft voorwaarden van nucleair akkoord na
Skynet - 24 Mei 2018, 15:18

Iran leeft de voorwaarden na die het opgelegd kreeg in het nucleair akkoord van 2015. Dat heeft het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) vandaag vanuit Wenen bekendgemaakt. Begin mei maakte de Amerikaanse president Donald Trump bekend dat zijn land zich terugtrekt uit het akkoord.




© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn