NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Apple en Google zetten Twitter-alternatief Parler onder druk

2News.be / Apple en Google zetten Twitter-alternatief Parler onder druk

Trefwoorden: trump - trump - trump

Apple en Google zetten Twitter-alternatief Parler onder druk
NOS nieuws - 9 Januari, 03:12

Apple en Google zetten het Twitter-alternatief Parler onder druk om opruiing en haatzaaien op het sociale medium te voorkomen. Google heeft de app al uit zijn Play Store verwijderd en Apple dreigt hetzelfde te doen.


Parler werd in 2018 opgericht met de bedoeling totale vrijheid van meningsuiting te bieden. "We hebben respect voor privacy en persoonsgegevens, vrijheid van meningsuiting en de vrije markt", heette het.


De app is vooral populair onder rechtse gebruikers die volgens Twitter de grenzen van het betamelijke overschrijden. Verscheidene prominente conservatieven zijn lid van het platform, zoals senatoren Ted Cruz en Rand Paul, Witte Huis-woordvoerder Kelly McEnany en Enrique Tarrio, leider van de extreemrechtse organisatie Proud Boys.


Modereren

Na de bestorming van het Amerikaanse Congres werden de grote techbedrijven onder druk gezet om de radicale vrijheid op Parler in te perken. De plannen voor de bestorming werden deels gesmeed op het platform en ook werden er politici bedreigd met de dood.


Google concludeert nu dat de app de gebruiksvoorwaarden schendt en pas mag terugkeren als er maatregelen zijn genomen om opruiende taal in te perken. Apple geeft de app 24 uur om te gaan modereren, anders verdwijnt de app ook uit de App Store.
Google verhindert nieuwe downloads Twitter-alternatief Parler
Skynet - 9 Januari, 05:19

Google heeft de app van het sociale netwerk Parler uit zijn Play Store gehaald. Apple dreigde eerder al hetzelfde te doen. Het Twitter-alternatief zou gediend hebben om de rellen bij het Capitool te organiseren.


Ook Apple haalt Twitter-alternatief Parler uit appwinkel
Skynet - 10 Januari, 02:49

Na Google heeft ook Apple de app van het socialenetwerkplatform Parler uit zijn appwinkel gehaald. Parler doet niet genoeg tegen gebruikers die met geweld dreigen of zich inlaten met illegale activiteiten, vinden de technologiereuzen.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn