NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Advocaten Trump vertrekken kort voor impeachement

2News.be / Advocaten Trump vertrekken kort voor impeachement

Trefwoorden: trump - trump - trump

Advocaten Trump vertrekken kort voor impeachement
NOS nieuws - 31 Januari, 08:44

Enkele dagen voordat er in de Amerikaanse Senaat een proces tegen hem begint, hebben twee van zijn advocaten afscheid genomen van oud-president Trump. Naar verluidt gaat het om een gemeenschappelijk besluit van Trump en zijn advocaten.


Bronnen meldden aan Amerikaanse media dat de advocaten het niet eens zijn met de strategie die Trump wil kiezen. Hij zou in het Congres opnieuw willen betogen dat hij de verkiezingen heeft gewonnen, hoewel daar geen bewijs voor is.


Het is niet duidelijk wie de president nu zal verdedigen als het proces op 9 februari begint.


Opruiing

Trump, die als eerste president ooit voor een tweede keer te maken krijgt met een impeachment, had aanvankelijk al moeite om advocaten te vinden voor het proces in de Senaat. De advocaten die hem de eerste keer hadden bijgestaan bedankten dit keer. Uiteindelijk vond hij via bevriend senator Graham een nieuw team.


De oud-president werd een week voordat zijn termijn afliep aangeklaagd wegens opruiing. Het Huis van Afgevaardigden vond dat hij met een toespraak voor het Witte Huis een menigte had aangezet het Capitool te bestormen. Hoewel de president door zijn vertrek niet meer kan worden afgezet, zou de Senaat hem wel kunnen verbieden nogmaals president te worden.


De kans dat dat gaat gebeuren lijkt klein: voor een veroordeling is een tweederde meerderheid in de Senaat nodig. Als alle 50 Democraten voor stemmen, zijn er nog 17 Republikeinen nodig. 45 van de 50 Republikeinen hebben al laten weten het hele proces ongrondwettig te vinden omdat de president al is vertrokken.
President Trump schuift advocaten voor impeachmentproces aan de kant na dispuut over strategie
Gazet v. Antwerpen - 31 Januari, 08:00

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft zaterdag abrupt afscheid genomen van de vijf advocaten die werkten aan de verdediging voor zijn nakende impeachmentprocedure. Dat meldt CNN. Naar verluidt lag een beslissing over de te volgen strategie aan de basis van het vertrek. Die beslissing stelt de oud-president wel voor een nieuw probleem: nieuwe advocaten vinden is moeilijk, en het proces begint over een week al.
Afzetting Trump - Trump schuift twee advocaten aan de kant
Skynet - 31 Januari, 05:44

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft zaterdag abrupt afscheid genomen van twee advocaten die aan zijn verdediging hebben gewerkt voor de impeachmentprocedure die binnenkort begint in de Amerikaanse Senaat. De beslissing zou met wederzijds goedvinden zijn genomen, meldt CNN.


Alle impeachment-advocaten Trump zijn opgestapt
Skynet - 31 Januari, 17:20

Het hele team van vijf advocaten dat voormalig president Donald Trump zou bijstaan in het impeachment-proces, is volgens de nieuwszender CNN opgestapt. Eerder vandaag werd al bekend dat twee van de vijf raadslieden, Butch Bowers en Deborah Barberi "in goed overleg" waren vertrokken.


Afzetting Trump - Trump stelt nieuwe advocaten aan voor impeachment-proces
Skynet - 1 Februari, 03:44

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag twee nieuwe advocaten aangesteld die hem zullen bijstaan tijdens het impeachment-proces, heeft zijn kantoor zondag aangekondigd. Het gaat om David Schoen en Bruce L. Castor.


?Trump schuift twee impeachment-advocaten aan de kant?
HLN.BE - 31 Januari, 04:05

Voormalig president Donald Trump heeft zaterdag abrupt afscheid genomen van twee advocaten die aan zijn verdediging hebben gewerkt voor de impeachmentprocedure die binnenkort begint in de Amerikaanse Senaat. De beslissing zou met wederzijds goedvinden zijn genomen. Dat melden CNN en persbureau Reuters op basis van een bron.


'Alle impeachment-advocaten Trump zijn opgestapt'
HLN.BE - 31 Januari, 17:30

Het hele team van vijf advocaten dat ex-president Donald Trump zou bijstaan in zijn impeachment-proces is volgens nieuwszender CNN opgestapt.


Trump stelt nieuwe advocaten aan voor impeachment-proces
HLN.BE - 1 Februari, 00:30

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag twee nieuwe advocaten aangesteld die hem zullen bijstaan tijdens het impeachment-proces. Dat heeft zijn kantoor zondag aangekondigd. Het gaat om David Schoen en Bruce L. Castor.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn