NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Aantal verpleegkundigen neemt toe, maar het tekort blijft nijpend

2News.be / Aantal verpleegkundigen neemt toe, maar het tekort blijft nijpend

Trefwoorden: tekort - werk - aantal

Aantal verpleegkundigen neemt toe, maar het tekort blijft nijpend
NOS nieuws - 12 Mei 2018, 00:24

Het aantal afgestudeerde verpleegkundigen is de afgelopen jaren flink toegenomen, zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vorig jaar kwamen er zo'n 9400 gediplomeerde verpleegkundigen van mbo- en hbo-instellingen. Dat waren er anderhalf keer zoveel als tien jaar geleden.


Sinds 2013 stijgt het aantal afgestudeerde verpleegkundigen snel. Een verklaring daarvoor heeft het CBS niet. De stijging is ook niet genoeg om het tekort aan verpleegkundigen weg te werken. Volgens beroepsvereniging V&VN zijn er op dit moment maar liefst 100.000 verpleegkundigen te weinig.


'Meer zij-instromers'

"Er zijn steeds meer ouderen, dat betekent steeds meer mensen die intensieve en complexe zorg nodig hebben", zegt directeur Kersten van V&VN. "Terwijl die mensen langer thuis blijven wonen en langer ziek zijn."


De beroepsvereniging ziet wel dat er in de verpleegkunde veel zij-instromers bij komen. "Wij krijgen signalen dat er meer belangstelling is voor zij-instromen dan er plekken zijn. Wij vermoeden dat veel mensen overwegen over te stappen naar de zorg."


Dag van de Verpleging

Het CBS komt met de cijfers over het groeiende aantal nieuwe verpleegkundigen op de Dag van de Verpleging. Die wordt traditioneel op 12 mei gehouden, de geboortedag van de Britse verpleegkundige Florence Nightingale. Op de Dag van de Verpleging worden zorgverleners in het zonnetje gezet.

Aantal jonggehandicapten zonder werk én zonder uitkering neemt toe
Volkskrant - 13 Mei 2018, 08:48

Sinds gemeenten de verantwoordelijkheid hebben voor jonggehandicapten, zijn tienduizenden van hen thuis komen te zitten zonder werk of uitkering. Jeugdzorg Nederland schat dat het inmiddels om mogelijk 30 duizend jongeren gaat, drie keer meer dan de officiële raming van de overheid. Deze jongeren staan niet op de radar van de overheid, terwijl hun gemeente hen aan werk zou moeten helpen.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn