NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Amerikaanse sterren brengen eerbetoon aan nieuwe president Biden

2News.be / Amerikaanse sterren brengen eerbetoon aan nieuwe president Biden

Trefwoorden: trump - trump - mensen

Amerikaanse sterren brengen eerbetoon aan nieuwe president Biden
NOS nieuws - 21 Januari 2021, 09:13

Het begin van het presidentschap van Joe Biden is gisteren door Amerikaanse sterren ingeluid met een concert dat online en op veel Amerikaanse tv-zenders was te volgen. Onder anderen John Legend, Justin Timberlake, Demi Lovato, Foo Fighters en Katy Perry traden op. Acteur Tom Hanks presenteerde de show. De artiesten wilden met hun optreden ook een eerbetoon brengen aan de hulpverleners en zorgmedewerkers die in de coronapandemie in de frontlinie staan.


Bruce Spingsteen zong op de trappen van het Lincolnmonument in Washington zijn nummer Land of hope and dreams. Zangeres Demi Lovato trad op in Los Angeles waar ze het nummer Lovely Day van Bill Withers zong, samen met verpleegkundigen en dokters.


Artiesten en oud-presidenten

Bij het concert waren niet alleen artiesten aanwezig: de nieuwe president werd ook toegesproken door zijn voorgangers Obama, Bush en Clinton. Ook kreeg Biden een toespraak vanuit de ruimte, van de bemanning van het internationaal ruimtestation ISS.


Bekijk hier een samenvatting van het concert:


Tijdens het concert hield Biden zelf ook een toespraak, waarin hij zei dat vicepresident Kamala Harris en hij wilden dat de inauguratie niet om hen zou draaien, maar om het Amerikaanse volk. "Om de uitdagingen die voor ons liggen het hoofd te bieden, moeten we werken aan het meest ongrijpbare in een democratie: eenheid. Het vereist dat we als Amerikanen samenkomen."
'Trump van plan Steve Bannon gratie te verlenen'
NOS nieuws - 20 Januari 2021, 05:13

President Trump is van plan om in de laatste uren van zijn presidentschap zijn voormalig campagnestrateeg Steve Bannon gratie te verlenen. Dat melden verschillende persbureaus op basis van bronnen rond het Witte Huis.


Bannon werd in augustus aangehouden voor fraude. Hij wordt met drie anderen verdacht van een miljoenenzwendel. Ze zouden onder valse voorwendselen meer dan 25 miljoen dollar hebben opgehaald voor de aanleg van een grensmuur met Mexico.


De bronnen benadrukten aan CNN dat Trumps beslissing om Bannon gratie te verlenen pas definitief is als hij het papierwerk heeft getekend. De president zou het besluit hebben genomen na veel overleg.


Bannon zou met meer dan honderd anderen op een lijst staan van mensen die Trump een pardon gaat geven voordat zijn ambtstermijn vanmiddag afloopt. Trumps juridische adviseurs hebben de president aangeraden zichzelf en zijn familie geen gratie te verlenen omdat hem dat later kan achtervolgen.


Documenten Rusland-onderzoek

De president nam op zijn voorlaatste dag in het Witte Huis nog enkele last minute-beslissingen. Zo heeft hij een ordner met documenten over het FBI-onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016 vrijgegeven. Trump stelt dat de Democraten dat onderzoek wilden gebruiken om hem weg te krijgen.


Trump heeft ook besloten dat Venezolanen de komende 18 maanden niet de VS uitgezet mogen worden, vanwege de omstandigheden in Venezuela. In een memo beschrijft Trump Venezuela als een voortdurende bedreiging voor de veiligheid van het Amerikaanse volk.
DISCUSSIE. Denk jij dat er veel zal veranderen in de VS nu Biden president is?
Gazet v. Antwerpen - 21 Januari 2021, 09:54

Eenheid, eenheid, eenheid. Zo overwinnen we alle plagen die de VS teisteren. Eenheid was de rode draad van de inauguratiespeech van president Biden. Het was te verwachten, al klonk hij fermer dan we van hem gewoon zijn. Zijn ?America united? was 24 minuten lang tegengif voor de doem die Donald Trump vier jaar geleden op dezelfde plek samenvatte in zijn ?Amerikaanse bloedbad?.
LIVE. Biden legt vandaag eed af als nieuwe president VS
Gazet v. Antwerpen - 20 Januari 2021, 07:18

Vandaag legt Joe Biden de eed af als de 46ste president van de Verenigde Staten. Dat gebeurt stipt op het middaguur (18u Belgische tijd). Na de bestorming van het Capitool staan de zenuwen in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. strak gespannen. Volg alle ontwikkelingen hier live.
President Joe Biden in eerste speech: ?Niet elk meningsverschil is aanleiding tot oorlog?
Gazet v. Antwerpen - 20 Januari 2021, 19:12

Joe Biden heeft in zijn eerste toespraak als Amerikaans president gehamerd op eenheid. ?Dat is de enige weg vooruit?, zei de Democraat. ?Niet elk meningsverschil is een aanleiding tot oorlog.?
Trump verleent gratie aan Steve Bannon
De Tijd - 20 Januari 2021, 08:00

08:21 In zijn allerlaatste uren als president van de Verenigde Staten heeft president Donald Trump zijn voormalige adviseur Steve Bannon gratie verleent. Dat meldt het Witte Huis.


Trump verleent gratie aan 143 mensen: twee rappers op de lijst
Gazet v. Antwerpen - 20 Januari 2021, 12:12

Donald Trump heeft in zijn allerlaatste uren als president gratie verleend aan 143 mensen. Op de lijst staan onder andere zijn vroegere adviseur Steve Bannon, een voormalige Democratische burgemeester, en de rapper Lil Wayne en Kodak Black. Maar niet zichzelf of zijn familieleden.
Joe Biden legt eed af als 46ste president van de VS: 'Eenheid is de weg vooruit'
De Tijd - 20 Januari 2021, 17:48

18:35 De Democraat Joe Biden heeft officieel de eed afgelegd. Hij is nu de 46ste president van de Verenigde Staten van Amerika. Kamala Harris wordt zijn vicepresident, als eerste vrouw ooit.


Joe Biden heeft eed afgelegd als 46ste Amerikaanse president
Skynet - 20 Januari 2021, 17:25

De Democraat Joe Biden (78) heeft vanmiddag (lokale tijd) de eed afgelegd als 46ste president van de Verenigde Staten.


Amerikaanse president Biden pakt met nieuwe klimaat-decreten uit
Skynet - 21 Januari 2021, 21:25

De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden zal begin volgende week uitpakken met nieuwe decreten in verband met het tegengaan van de klimaatverandering. Persbureau Reuters meldde donderdag een memo daaromtrent te hebben kunnen inkijken.


Coronavirus - Nieuwe Amerikaanse president Biden ondertekent decreten om COVD-19 te bestrijden
Skynet - 21 Januari 2021, 21:25

De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag meerdere decreten ondertekend om de strijd aan te binden met COVID-19, zo heeft nieuwszender CNN gemeld.


Inauguratie Biden - Amerikaanse sterren brengen eerbetoon aan president Biden
Skynet - 21 Januari 2021, 04:38

Verschillende Amerikaanse beroemdheden hebben een eerbetoon gebracht aan hun nieuwe president Joe Biden in een online show. De spits werd woensdagavond (plaatselijke tijd) afgebeten door rockster Bruce Springsteen. Ook Jon Bon Jovi, John Legend, Foo Fighters, Demi Lovato, Katy Perry en Justin Timberlake namen deel aan het concert ter ere van Bidens inauguratie.


"Trump wil gratie verlenen aan Steve Bannon"
Skynet - 20 Januari 2021, 06:12

Donald Trump wil in zijn allerlaatste uren als president gratie verlenen aan zijn vroegere adviseur Steve Bannon. Dat melden verschillende Amerikaanse media.


QUIZ. Wat weet jij over nieuwe president Joe Biden?
HLN.BE - 20 Januari 2021, 14:48

Democraat Joe Biden legt straks de ambtseed af en wordt de 46e president van de Verenigde Staten.


Ook Joe Biden is welkom: Britse Queen ontmoette 12 van 13 laatste Amerikaanse presidenten
HLN.BE - 20 Januari 2021, 19:00

Geen enkel staatshoofd in de wereld heeft zoveel Amerikaanse presidenten ontmoet als de Britse koningin Elizabeth (94). Van de laatste 13 bewoners van het Witte Huis heeft ze er maar liefst 12 persoonlijk getroffen. Ook nummer 14, Joe Biden (78), kan deze zomer zijn opwachting maken bij de Queen.


Trump verleent gratie aan oud-adviseur Steve Bannon en rapper Lil Wayne, Joe Exotic blijft in de cel
HLN.BE - 20 Januari 2021, 07:48

Aftredend Amerikaans president Donald Trump zou in zijn laatste uren nog een honderdtal gratiebesluiten ondertekenen. Alvast oud-adviseur Steve Bannon en de rappers Lil Wayne en Kodak Black kregen in de allerlaatste uren van Trumps presidentschap een pardon. Realityster Joe Exotic hoopte ook op zo?n pardon, maar blijf in de cel vastzitten.


Trump verleent gratie aan oud-adviseur Steve Bannon en rappers Lil Wayne en Kodak Black, Joe Exotic blijft in de cel
HLN.BE - 20 Januari 2021, 07:06

Aftredend Amerikaans president Donald Trump zou in zijn laatste uren nog een honderdtal gratiebesluiten ondertekenen. Alvast oud-adviseur Steve Bannon en de rappers Lil Wayne en Kodak Black kregen in de allerlaatste uren van Trumps presidentschap een pardon. Realityster Joe Exotic hoopte ook op zo?n pardon, maar blijf in de cel vastzitten.


Amerikaanse sterren eren president Joe Biden
HLN.BE - 21 Januari 2021, 04:48

Verschillende Amerikaanse beroemdheden hebben een eerbetoon gebracht aan hun nieuwe president Joe Biden in een online show. De spits werd woensdagavond (plaatselijke tijd) afgebeten door rockster Bruce Springsteen. Ook Jon Bon Jovi, John Legend, Foo Fighters, Demi Lovato, Katy Perry en Justin Timberlake namen deel aan het concert ter ere van Bidens inauguratie.


Amerikaanse sterren eren president Joe Biden in online show
HLN.BE - 21 Januari 2021, 05:30

Verschillende Amerikaanse beroemdheden hebben een eerbetoon gebracht aan hun nieuwe president Joe Biden in een online show. De spits werd woensdagavond (plaatselijke tijd) afgebeten door rockster Bruce Springsteen. Ook Jon Bon Jovi, John Legend, Foo Fighters, Demi Lovato, Katy Perry en Justin Timberlake namen deel aan het concert ter ere van Bidens inauguratie.


LIVE. Joe Biden legt vandaag eed af - Trump verleent gratie aan ex-adviseur en tientallen anderen
HLN.BE - 20 Januari 2021, 07:06

Joe Biden legt vandaag in Washington D.C. de eed af als de 46ste president van de Verenigde Staten. De inauguratie vindt plaats onder extreem strenge veiligheidsmaatregelen, nadat Trump-aanhangers op 6 januari het Capitool bestormden omdat ze de verkiezingsuitslag niet accepteren. Donald Trump zal niet aanwezig zijn op de eedaflegging en breekt zo een jarenlange traditie. Volg hier alle plechtigheden op de voet.


Trump verleent gratie aan oud-adviseur Steve Bannon en tientallen anderen
HLN.BE - 20 Januari 2021, 06:24

Aftredend Amerikaans president Donald Trump heeft gratie verleend aan Steve Bannon. Dat meldt The New York Times. Bannon hielp Trump als adviseur tijdens de verkiezingscampagne van 2016 richting de winst en was daarna werkzaam in het Witte Huis. Trump zou in zijn laatste uren nog een honderdtal gratiebesluiten ondertekenen.


?Trump wil in allerlaatste uren als president gratie verlenen aan Steve Bannon?
HLN.BE - 20 Januari 2021, 05:42

Donald Trump wil in zijn allerlaatste uren als president gratie verlenen aan zijn vroegere adviseur Steve Bannon. Dat melden verschillende Amerikaanse media.
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn