NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
'Meerdere doden bij schietpartij op school in Texas'

2News.be / 'Meerdere doden bij schietpartij op school in Texas'

Trefwoorden: schietpartij - amerikaanse - doden

'Meerdere doden bij schietpartij op school in Texas'
NOS nieuws - 18 Mei 2018, 16:00

Bij een schietpartij op een school in de Texaanse plaats Santa Fe zouden meerdere doden zijn gevallen. Een lokaal televisiestation meldt zeker acht doden.


Officiële bronnen bevestigen dat er een schietincident op de school heeft plaatsgevonden, maar melden vooralsnog alleen dat er gewonden zijn gevallen.


De schietpartij vond volgens CNN in de vroege ochtend plaats. Ooggetuigen zeiden dat de dader een les binnenviel en begon te schieten. De school werd daarna meteen geëvacueerd.


Gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in de nabijgelegen stad Galveston. De politiesheriff twitterde dat er na de schietpartij twee personen zijn aangehouden. Het is nog niet duidelijk of het om de schutter gaat.


De Amerikaanse president Donald Trump liet kort na het incident van zich horen via Twitter. "Eerste berichten zien er niet goed uit", aldus Trump. Vicepresident Mike Pence liet via Twitter weten te bidden voor de slachtoffers.


De schietpartij in Santa Fe, gelegen op zo'n vijftig kilometer ten zuidoosten van de stad Houston, is het 22ste schietincident op een Amerikaanse school dit jaar.
Tien doden bij schietpartij op Amerikaanse middelbare school
Volkskrant - 19 Mei 2018, 08:48

Bij een schietpartij op een Amerikaanse middelbare school in Santa Fe, Texas, niet ver van Houston, zijn vrijdag tien doden en tien gewonden gevallen. De schutter, een 17-jarige scholier, is door de politie gearresteerd. Over zijn motief is nog niets bekend.


'Mijn dochter bracht Texas-schutter in verlegenheid'
NOS nieuws - 20 Mei 2018, 09:24

Waarom de schutter het vuur opende op zijn klasgenoten en leraren is nog een raadsel. Maar inmiddels is wel duidelijk wie de slachtoffers zijn van het bloedbad op een middelbare school in Sante Fe, Texas.


De 17-jarige Chris Stone is een van de acht leerlingen die werd doodgeschoten. Hij zou samen met anderen geprobeerd hebben de deur van het klaslokaal dicht te houden. Ze wilden voorkomen dat Dimitrios Pagourtzis, die de autoriteiten zien als de schutter, binnen zou komen.


Er klonk een luide knal, beschrijft een klasgenoot de traumatische ervaring. Met zijn shotgun schoot de dader een gat in de deur en trof Chris fataal in zijn borst. "En dat was het voor mijn broer", zegt zijn zus Angelica tegen de New York Daily News.


'Wat zou jij doen?'

Ze had samen met haar broer en moeder een jaar geleden een gesprek gehad over schietpartijen op scholen. "We vroegen elkaar: wat zou je dan doen? Chris zei dat als er geen ontsnappingskans meer was, hij de deur zou proberen dicht te houden."


In het tekenlokaal zat ook Sabika Sheikh (17). Ze was een uitwisselingsstudent uit Pakistan en had nog twintig dagen te gaan voordat ze terug zou keren naar huis. "Ze had zo veel cadeautjes voor me gekocht", zegt haar 9-jarige zusje. De twee hadden elkaar eerder op de dag nog gesproken via de telefoon.


Haar vader, Abdul Aziz Sheikh, beschrijft Sabika als de "levenslijn" van de familie. Ze was thuis de oudste van drie en volgens hem een veelbelovende scholier. "We zijn nog steeds in een staat van ontkenning", zegt de vader tegen persbureau AP. "We kunnen het niet geloven. Het is een nachtmerrie."


Haar oom, Ansar Sheikh, roept de Amerikaanse overheid op actie te ondernemen. "Alstublieft, zorg ervoor dat dit niet nog een keer kan gebeuren. Maak wapens niet zo makkelijk verkrijgbaar voor iedereen in jullie land."


Sabika's lichaam wordt morgen naar haar woonplaats Karachi gevlogen.


Versierpoging

Een ander slachtoffer was de 16-jarige Shana Fisher. Volgens haar moeder had de verdachte het bewust op Shana gemunt. Die had volgens haar een oogje op haar dochter. Hij was een ex-vriendje van Shana's beste vriendin, zegt de moeder.


"Hij bleef maar avances maken en Shana bleef nee zeggen. Hij werd steeds agressiever." Een week geleden had Shana, volgens haar moeder, de verdachte op zijn plek gezet en "in verlegenheid gebracht" voor de klas. Meer details gaf ze niet.


De advocaat van de verdachte zegt dat zijn cliënt niets heeft gezegd over eventuele avances voorafgaande aan de schietpartij. Het motief van de schutter wordt nog altijd onderzocht. "Wat we hebben gezien en gelezen in de media, lijkt onverenigbaar met de jongen waar we van houden", laat de familie via de advocaat weten.


Hulpleraar met acht kleinkinderen

De 67-jarige Cynthia Tisdale was hulpleraar op de middelbare school. Het was niet haar enige baan: ze werkte ook als serveerster in een restaurant om rond te kunnen komen, meldt persbureau Reuters. Ze was de enige broodwinnaar nadat bij haar man longkanker werd vastgesteld.


Cynthia had drie kinderen en acht kleinkinderen. "Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zo veel van haar familie houdt", zegt haar nicht Leia Olinde. Cynthia keek ernaar uit om fulltime oma te zijn, schrijft haar zwager op Facebook. "Dat zal nooit meer gebeuren."


Ze was een van de twee leraren die om het leven kwam bij de aanslag. Glenda Perkins was de andere. Nog eens dertien mensen raakten gewond. Niet alleen scholieren, maar ook agenten. Het vuurgevecht tussen de schutter en de politie duurde ruim een kwartier. Er werden "heel veel kogels" afgevuurd.


Agent John Barnes werd geraakt in zijn arm. De kogel beschadigde het bot en hij verloor veel bloed. John is geopereerd, maar verkeert volgens zijn meerderen nog steeds in kritieke toestand.


Naar verluidt was hij de eerste die samen met een collega het vuur opende op de schutter. "Hun actie heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat er niet nog meer levens verloren gingen", zegt de Texaanse gouverneur Greg Abbot.
Schietpartij in school in Houston
Gazet v. Antwerpen - 18 Mei 2018, 14:48

De politie in de Amerikaanse staat Texas, is uitgerukt voor een schietpartij in de buurt van de stad Houston. Dat melden verschillende Amerikaanse media vrijdag.
Acht doden bij schietpartij in school Houston
De Tijd - 18 Mei 2018, 17:48

19:28 Bij een schietpartij in een middelbare school in Houston zijn vrijdag acht doden gevallen. Er zijn twee mensen opgepakt.


Verschillende doden bij schietpartij in school in Houston
Skynet - 18 Mei 2018, 15:42

Bij de schietpartij in de Santa Fe High School in Houston, in de Amerikaanse staat Texas, zijn vandaag verschillende doden gevallen. Dat melden Amerikaanse media.


Schietpartij Houston - Tien doden en tien gewonden bij schietpartij op school in Texas
Skynet - 18 Mei 2018, 21:06

Bij de schietpartij in de Santa Fe High School, in de Amerikaanse staat Texas, zijn tien doden en evenveel gewonden gevallen. Dat heeft gouverneur Greg Abbott vrijdag op een persconferentie bekendgemaakt. De meeste slachtoffers waren studenten aan de hogeschool.


Schutter van schietpartij op school in Texas bekent
Skynet - 20 Mei 2018, 00:42

De zeventienjarige schutter van de schietpartij op een school in VS-staat Texas, waarbij tien mensen omkwamen, heeft de feiten bekend. Volgens mediaberichten legde hij daar zaterdag een verklaring onder ede over af.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn