NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Hoogtepunten uit het nieuws

2News.be / Hoogtepunten

DISCUSSIE. Vind jij dat alle scholen de deuren moeten sluiten?

Er zijn momenteel vijftig scholen in Vlaanderen volledig of gedeeltelijk gesloten door besmettingen met het coronavirus. Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil alle andere scholen openhouden. Ondanks de waarschuwingen uit verschillende hoeken dat de derde golf op komst is.

Nog geen beslissing over buitenschoolse activiteiten -13-jarigen

Er is voorlopig nog geen beslissing genomen over het al of niet inperken of stopzetten van buitenschoolse activiteiten voor -13-jarigen.

Leerlingen Sint-Jozefinstituut opnieuw naar school na quarantaine

De leerlingen van het Sint-Jozefinstituut in Kontich zijn vanochtend opnieuw naar school kunnen gaan. Op die middelbare school was de Britse variant van het coronavirus ontdekt. Iedereen werd getest en alle gezinsleden van de leerlingen moesten een week in quarantaine.

Super Bowl krijgt droomfinale: Buccaneers versus de Chiefs, of Tom Brady versus Patrick Mahomes

Amerika heeft zijn droomfinale in het American Football beet: nadat eerder de Kansas City Chiefs (American Fooball Conference) zich wisten te plaatsen, wonnen gisteravond laat ook de Tampa Bay Buccaneers (National Football Conference) hun ?conference final? van de Green Bay Packers. De Buccaneers en de Chiefs spelen dus op 7 februari om de 55ste Super Bowl. Waarmee we meteen een clash krijgen tussen de twee supervedetten Tom Brady (Tampa) en Patrick Mahomes (Kansas). De Chiefs verdedigen hun titel.

Argentijnse aanvaller Gaich op de Antwerp-radar, maar Vercauteren twijfelt: ?Niet zeker dat hij direct iets kan betekenen?

Met Adolfo Gaich (21) heeft Antwerp een felbegeerde diepe spits op het oog. De Great Old wil de Argentijn van het Russische CSKA Moskou huren, maar Frank Vercauteren twijfelt over diens inzetbaarheid.

Vandaag definitief kruis over amateurvoetbal?

Het ziet ernaar uit dat er een kruis wordt getrokken over de rest van het seizoen in het amateurvoetbal. Maandag komt de crisiscel van de Voetbalbond samen, maar de kans dat het nog tot een heropstart komt, is zo goed als nihil. Een stopzetting is pertinenter.

Gemeente wil meer weten over Soldatenbos

Het Soldatenbos in Kessel (Nijlen) is sinds enkele jaren uitgegroeid tot een Kesselse troef voor wandelaars. Maar de gemeente wil nu ook de geschiedenis van het stukje natuur achterhalen en is daarvoor op zoek naar beelden en verhalen.

Antwerp zonder Mbokani en Haroun naar Eupen

Na het verlies van zaterdag tegen KV Oostende heeft Antwerp dinsdagavond in Eupen wat recht te zetten. Frank Vercauteren kan in de Oostkantons niet op Dieumerci Mbokani en Faris Haroun rekenen. Beide spelers sukkelen nog steeds met de kuit.

Geert Meyfroidt: ?Cijfers die uit scholen komen, zijn zorgwekkend?

?De cijfers die uit de scholen komen, zijn zorgwekkend.? Dat heeft intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven) maandag in het VRT-radioprogramma De Ochtend gezegd. Dat het testbeleid in de scholen wordt aangescherpt, is volgens Meyfroidt dan ook een goede zaak.

Belgian Cat Julie Allemand keert volgend seizoen terug naar Lyon

Julie Allemand verdedigt het volgende seizoen de kleuren van Lyon. Dat heeft het Franse basketteam gemeld. De 24-jarige Luikse ondertekent een contract voor vier jaar.

Officieel: Anderlecht vindt oplossing voor Ognjen Vranjes en stalt verdediger zes maanden bij Charleroi

Anderlecht verhuurt Ognjen Vranjes de komende zes maanden aan Charleroi. Dat maakten de Carolo?s maandag bekend.

Nieuw liefdesgeluk voor Kourtney Kardashian?

De Amerikaanse realityster Kourtney Kardashian (41) beleeft volgens de geruchten romantische tijden met muzikant Travis Barker (45), vooral bekend als drummer bij punkgroep Blink-182. Nieuwe foto?s wakkeren de vermoedens aan dat de twee een relatie hebben.

Brugge stelt nieuwe cultuurhal voor
Gisteren, 17:08 De Tijd

Patro Eisden dagvaardt Belgische voetbalbond na stopzetting amateurvoetbal

Patro Eisden legt zich niet neer bij de beslissing van de KBVB om de competitie per direct stop te zetten. De club uit dagvaardt dinsdag de Voetbalbond, zo meldt Het Belang van Limburg.

Biden maakt eind aan verbod transgenders in het leger
Gisteren, 06:06 NOS nieuws

President Biden heeft een eind gemaakt aan het verbod voor transgender personen om te dienen in het leger. Het verbod was ingesteld door Bidens voorganger Trump. Het is een van de vele beslissingen van Trump die door Biden in de eerste dagen van zijn bewind zijn teruggedraaid.


"President Biden vindt dat genderidentiteit geen belemmering moet zijn voor militaire dienst, en dat de kracht van Amerika zit in zijn diversiteit", staat in een verklaring van het Witte Huis. "Een inclusief leger is een effectiever leger."


Campagnebelofte

Biden gaf op zijn eerste dag als president, vorige week, al opdracht om discriminatie op basis van geaardheid of genderidentiteit te voorkomen. Daarmee vervulde hij een belangrijke belofte uit zijn verkiezingscampagne. Ook nam hij Rachel Levine aan als onderminister van Volksgezondheid. Zij is het eerste transgender lid van de Amerikaanse regering.


In 2016 maakte toenmalig president Obama het al mogelijk voor transgenders in het leger om voor hun genderidentiteit uit te komen, maar Trump maakte een eind aan het rekruteren van transgenders in het leger.

Faillissementsrechter akkoord met 14 miljoen euro voor slachtoffers Weinstein
Vandaag, 02:24 NOS nieuws

Een faillissementsrechter in de VS is akkoord gegaan met de betaling van omgerekend zo'n 14 miljoen euro aan de slachtoffers van de veroordeelde filmproducent Harvey Weinstein. De betaling is onderdeel van het liquidatieplan voor The Weinstein Company, het bedrijf van Harvey en zijn broer Bob.


Volgens de rechter is 83 procent van de eisers in het faillissementsdossier akkoord met het plan. Deze vrouwen hebben ook aangegeven dat ze niet nog meer juridische procedures willen doorlopen, zei de rechter op een digitale zitting.


In totaal hebben verzekeraars nu ongeveer 29 miljoen euro uitbetaald, waarvan de helft voor de slachtoffers van Weinstein bestemd is.


Oneerlijk

Vrouwen die verder willen procederen tegen Weinstein of medewerkers van zijn bedrijf, komen niet in aanmerking voor het geld. Een deel van hen is het daar niet mee eens en noemt de gang van zaken "oneerlijk".


Het bedrijf van Weinstein vroeg in 2018 faillissement aan nadat de aanklachten van seksueel wangedrag door Harvey Weinstein zich hadden opgestapeld. Vorig jaar werd de Amerikaanse filmproducent veroordeeld tot 23 jaar celstraf voor aanranding en verkrachting van twee vrouwen.


Daarna volgden soortgelijke beschuldigingen van tal van andere vrouwen aan het adres Weinstein. Ook andere machtige mannen werden beschuldigd van machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag.

Italiaanse premier Conte kondigt ontslag aan
Gisteren, 19:14 NOS nieuws

De Italiaanse premier Giuseppe Conte dient zijn ontslag in. Hij roept zijn kabinet morgen bijeen om de ministers over zijn stap te informeren, heeft zijn kantoor bekendgemaakt.


Italiaanse media schreven eerder dat de partijloze jurist van plan is een politieke doorstart te maken. Politieke bronnen melden aan persbureau Reuters dat Conte een nieuwe coalitie wil vormen zonder nieuwe verkiezingen te houden, en er daarbij op rekent dat president Mattarella daarmee akkoord gaat.


De regering van Conte verloor afgelopen week de meerderheid in de Italiaanse Senaat, nadat de partij Italia Viva van oud-premier Renzi zich had terugtrokken uit de coalitie. Renzi deed dit uit protest tegen de manier de coalitie omgaat met het Europese Herstelfonds. De grootste partij, de Vijfsterrenbeweging, wil geen geld lenen uit dat fonds, uit vrees dat Brussel dan te veel zeggenschap krijgt over het Italiaanse beleid. Renzi dringt wel aan op gebruik van het Europese fonds.


Conte werd in 2018 aangesteld als premier, toen de anti-establishmentpartij Vijfsterrenbeweging en het rechts-populistische Lega samen gingen regeren. Beide partijen wilden geen premier accepteren van de andere partij, en kwamen daarom uit op de partijloze Conte.


Conte werd in het begin gezien als kleurloze compromiskandidaat, maar bleek vasthoudend bij de regeringscrisis in 2019, toen Lega-leider Salvini de coalitie liet vallen. Er kwamen geen nieuwe verkiezingen, zoals Salvini verwachtte, maar Conte vond een alternatieve coalitie van de Vijfsterrenbeweging en de centrumlinkse Democratische Partij (PD) van oud-premier Renzi. Renzi splitste zich daarna af van de PD en richtte zijn eigen partij op, Italia Viva. Nu die partij heeft gebroken met de coalitie, moet Conte opnieuw op zoek naar een meerderheid.

Onderzoekbureaus: EU produceert voor het eerst meer duurzame stroom dan fossiele
Zondag, 23:56 Volkskrant

Voor het eerst kwam er vorig jaar in de Europese Unie meer stroom uit hernieuwbare bronnen zoals biomassa, zon, wind en water dan uit fossiele brandstoffen. Van alle elektriciteit was 38 procent afkomstig uit hernieuwbare bronnen. Met fossiele brandstoffen werd 37 procent opgewekt. Het marktaandeel van kernenergie daalde harder dan ooit, maar bedraagt toch nog 25 procent.EU dreigt met proces tegen AstraZeneca
Gisteren, 06:19 De Tijd

07:08 De Europese Unie dreigt met juridische stappen tegen AstraZeneca omdat de farmagroep niet het afgesproken aantal coronavaccins kan leveren, zegt Raadsvoorzitter Charles Michel.Wat betekent een mogelijke stopzetting van het amateurvoetbal voor 1B en Lierse?

Krijgt Lierse K. - dat in de 1B Pro League op een degradatieplaats staat - een reddingsboei toegeworpen als het seizoen 2020-2021 in het amateurvoetbal straks definitief ten grave zou worden gedragen? Of moeten de Pallieters toch vrezen voor een val naar die amateurreeksen? Alle scenario?s lijken nog open te liggen. Maar een definitieve beslissing lijkt niet voor morgen.© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn