NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Economie - Laatste nieuws

2News.be / Economie

Maker Douwe Egberts en Senseo: kopje koffie minder dan 1 cent duurder
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
Net als andere producenten van levensmiddelen zegt ook JDE Peet's er niet aan te ontkomen de prijzen te verhogen. Wel claimt de maker van Douwe Egberts en Senseo bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers dat de verhoging neerkomt op minder dan 1 cent per kopje.


Stephen King belangrijke getuige in mededingingszaak over boekenfusie
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
De Amerikaanse schrijver van bekende horrorboeken Stephen King is de belangrijkste getuige in een mededingingszaak over een voorgestelde fusie. Het gaat om een deal tussen uitgevers Penguin Random House en Simon & Schuster met een waarde van 2,2 miljard dollar (2,16 miljard euro), schrijft BBC News.


Ambachtelijk bolletje ijs voor 1 euro is een zeldzaamheid geworden
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
Voor de coronacrisis kostte een bolletje ijs bij de ambachtelijke ijssalons vaak nog 1 euro. Nu rekenen de meeste salons 1,25 tot 1,50 euro per bolletje. Voor 'exclusieve' smaken zou dat eigenlijk 2 euro moeten zijn. Dat zegt voorzitter Teun Loonen van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum tegen NU.nl.


PostNL experimenteert met post bezorgen in de avond
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
PostNL moet alles op alles zetten om de post vijf dagen in de week bezorgd te krijgen. Om genoeg mensen te hebben, geeft het bedrijf bezorgers voortaan direct een vast contract. Ook wordt ingezet op het werven van studenten en scholieren. De mogelijkheid om in de avond post te bezorgen, moet het werk voor die groep aantrekkelijker maken, zegt verantwoordelijk directeur Bob van Ierland.


Shell geeft 82.000 werknemers extra bonus vanwege goede prestaties
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
Shell geeft het merendeel van zijn 82.000 werknemers wereldwijd een bonus van 8 procent van hun jaarsalaris. Het olie- en gasconcern geeft de prestatiebonus om medewerkers mee te laten delen in het succes van het bedrijf. Het gaat vooral om werknemers die geen topfuncties bekleden.


VVV- en Boekenbon onder vuur door nieuwe Europese witwasregels
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
Het voortbestaan van populaire cadeaubonnen als de VVV Cadeaukaart, de Boekenbon en de fashioncheque is in gevaar door nieuwe Europese wetgeving ter voorkoming van witwassen. Als die erdoor komt, moet zowel de koper als de gelukkige ontvanger van de kaart zich voortaan legitimeren. Brancheorganisatie BVCNL voorspelt dat de lol er dan vanaf gaat en dat de toekomst van de cadeaukaart sterk onder druk komt te staan.


Nederlandse inflatie voor het eerst sinds 1975 boven de 10 procent
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
De inflatie in Nederland is in juli uitgekomen op 10,3 procent. Het is voor het eerst sinds 1975 dat de inflatie boven de 10 procent ligt, meldt statistiekbureau CBS donderdag.


Hyperinflatie in Turkije scheelt ING bijna 300 miljoen euro aan winst
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
Door de hyperinflatie in Turkije moet ING fors afschrijven op de bezittingen in dat land. Dat scheelt 277 miljoen euro aan nettowinst. Evengoed boekt de bank nog een resultaat van bijna 1,2 miljard euro, zo blijkt donderdag uit de presentatie van cijfers over het tweede kwartaal.


Gazprom houdt vol dat verminderde gasstroom de schuld is van het Westen
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
Het Russische gasbedrijf Gazprom zegt dat door de sancties van Canada, de EU en het Verenigd Koninkrijk er nog steeds minder gas door de Nord Stream 1-pijpleiding van Rusland naar het Westen gaat. Ook zou het Duitse Siemens zich niet aan zijn contractuele verplichtingen houden.


Bol.com heeft nu spullen van 50.000 winkels op de site
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
Via bol.com brengen nu 50.000 winkels hun producten aan de man. Het aantal artikelen is inmiddels gegroeid tot 41 miljoen, meldt het dochterbedrijf van Ahold Delhaize donderdag.


Wanneer ons drinkwater duurder wordt, dan staat dat los van de droogte
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
Ons drinkwater is de afgelopen jaren al wat duurder geworden en wordt in de toekomst nog duurder, maar dat komt niet door de droogte waar we in toenemende mate mee te maken hebben. Dat zegt een woordvoerder van de Vereniging van waterbedrijven in Nederland (Vewin) desgevraagd.


Bijna alles wordt duurder, maar benzine en diesel juist niet
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
De inflatie staat op het hoogste niveau sinds 1975 en we betalen meer voor gas, stroom, eten, drinken en nog veel meer. Alleen benzine en diesel zijn minder duur geworden en dempen zelfs de inflatie. Uit cijfers van UnitedConsumers blijkt dat 1 liter benzine nu 2,25 euro kost, waar de prijs twee maanden geleden nog 2,50 euro was.


Britse centrale bank verhoogt rentetarief met 0,5 procentpunt
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
De Britse centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief met 0,5 procentpunt verhoogd en dat is de grootste rentestap sinds 1995. De Bank of England wil daarmee de hoge inflatie bestrijden, die in juni verder is opgelopen tot het hoogste niveau in veertig jaar.


Zeeuwse aardappelen en uien lijden onder extreme droogte
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
Boeren in Zeeland die aardappels, uien en suikerbieten kweken, hebben enorm last van de droogte. Het is zelfs zo erg, dat de planten soms amper doorkomen.


Onze luchthavens verwerken nog altijd minder passagiers dan voor de pandemie
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
Onze vijf nationale luchthavens verwelkomden in het tweede kwartaal 17,4 miljoen passagiers. Dat zijn er ruim 20 procent minder dan in dezelfde periode in 2019. Tegelijkertijd daalde het aantal vluchten in het handelsverkeer met ruim 15 procent, zo meldt statistiekbureau CBS vrijdag.


Nieuwbouw van koopwoningen nog verder onder druk
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
Het aantal aangeboden en verkochte nieuwbouwwoningen is in het eerste kwartaal van dit jaar teruggezakt tot het niveau van kort na de kredietcrisis.


Tony's Chocolonely kan dit jaar geen chocoladeletters maken door salmonella
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
Wie dit jaar voor Sinterklaas op zoek is naar een chocoladeletter, zal niet thuiskomen met een letter van Tony's Chocolonely. De leverancier van het Zaanse bedrijf, het Belgische Barry Callebaut, komt er vanwege een salmonellabesmetting niet aan toe om de letters te maken, zegt Tony's Chocolonely tegen De Telegraaf.


Student mag niet vooraf worden uitgesloten bij toekennen energietoeslag
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
Studenten mogen niet bij voorbaat worden uitgesloten van de groep die energietoeslag ontvangt. De gemeente Nijmegen had eerder dit jaar besloten dat studenten niet in aanmerking komen voor het geld, maar dat beleid is vrijdag afgeschoten door de rechtbank in Arnhem. Die vindt dat Nijmegen een "niet te rechtvaardigen onderscheid" maakt.


Binnenvaart kan minder meenemen door laag water, maar vaart gewoon door
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
Binnenvaartschepen kunnen als gevolg van de droogte momenteel minder lading meenemen. Dat zegt bracheorganisatie Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN) tegen NU.nl. Door het gebrek aan neerslag in combinatie met het warme weer staat het water in de Rijn en verschillende andere rivieren laag.


Vakbonden en NS op ramkoers: ultimatum van een week, anders volgen er acties
Maandag, 00:03 NU.NL - Economie
De vakbonden geven de NS een week de tijd om akkoord te gaan met de cao-eisen. Als dat niet gebeurt, volgen er op korte termijn acties en stakingen. "De actiebereidheid onder het personeel is enorm", zegt FNV-bestuurder Henri Janssen.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn