NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Economie - Laatste nieuws

2News.be / Economie

'Notarissen onder vuur vanwege dubieuze rol bij grondhandel'
8 Februari, 06:55 NU.NL - Economie
Particuliere beleggers slepen notarissen voor de rechter vanwege hun rol in speculatieve grondhandel met landbouwgrond, staat maandag in het FD. Ze vinden dat de notarissen, die op papier onafhankelijk zijn, hun belangen niet goed verdedigen.


Thuiswerker kocht al voor 359 euro aan kantoorartikelen
7 Februari, 15:14 NU.NL - Economie
Kantoorartikelen gaan door de coronacrisis als warme broodjes over de toonbank. Tussen de eerste lockdown in maart en het einde van 2020 was een thuiswerker gemiddeld 359 euro kwijt aan kantoorproducten. Vooral computerschermen en bureaustoelen waren populair, blijkt uit de Thuiswerk Monitor van onderzoeksbureau Multiscope.


Britse export naar EU daalt met 68 procent in januari
De Britse export naar de Europese Unie is in januari met meer dan twee derde gedaald in vergelijking met dezelfde maand in 2020. Dat blijkt uit data van de vrachtvervoerdersorganisatie Road Haulage Association (RHA), waarover de krant The Observer zondag bericht.


Thuisbezorgd bezorgt even geen maaltijden vanwege weersomstandigheden
7 Februari, 11:32 NU.NL - Economie
Maaltijdbezorgers van Thuisbezorgd bezorgen zondagmiddag geen maaltijden in Nederland. De zogenoemde dagshift is opgeschort omdat het door de weersomstandigheden niet veilig is om de weg op te gaan.


Minder vluchten op Schiphol door sneeuw; Eindhoven Airport tijdelijk dicht
7 Februari, 09:44 NU.NL - Economie
Het winterse weer heeft niet alleen invloed op het openbaar vervoer in Nederland, maar ook op het vluchtschema van onder andere Schiphol en Eindhoven Airport. Verschillende vluchten die vandaag vanaf Schiphol zouden vertrekken zijn geannuleerd en Eindhoven Airport blijft in ieder geval tot zondag 13.00 uur gesloten.


Slechte weersverwachting zorgt voor lege schappen in de supermarkten
Met de verwachte sneeuwbuien dienen zich ook de eerste lege schappen in supermarkten aan. Veel Nederlanders slaan extra veel in, vermoedelijk omdat ze bezorgd zijn dat ze door de winterse omstandigheden de komende dagen niet meer aan hun boodschappen kunnen komen.


Albert Heijn bezorgt zondag geen boodschappen vanwege sneeuwval
6 Februari, 12:22 NU.NL - Economie
Albert Heijn ziet vanwege de verwachte sneeuwval zondag af van het bezorgen van reeds geplaatste bestellingen van boodschappen. Het is volgens de supermarktketen gezien de omstandigheden niet verantwoord om bezorgers de weg op te sturen.


'Nog altijd miljoenen aan publiek geld naar zorgbestuurders'
6 Februari, 11:12 NU.NL - Economie
Aandeelhouders en bestuurders van zorgondernemingen in de geestelijke gezondheidszorg, de gehandicaptenzorg en de thuiszorg hebben in 2019 voor minimaal 21,7 miljoen aan dividend uitgekeerd gekregen. Dat blijkt uit zaterdag gepubliceerd onderzoek van Pointer en Follow the Money, die de jaarrekeningen van zorgbedrijven hebben bestudeerd.


Twijfels over belastingconstructie van Uber in Nederland
6 Februari, 09:20 NU.NL - Economie
Uber, het techbedrijf bekend van taxidiensten en maaltijdbezorging, ontwijkt met een interne miljardenlening uit Singapore belasting in Nederland. Dat stelt Follow the Money zaterdag op basis van eigen onderzoek. De lening aan het internationale hoofdkantoor in Amsterdam zou niet aan de volwaarden van een zakelijke lening voldoen, zo laten experts weten aan het onderzoekscollectief.


Energieleveranciers houden hoofd koel, geen problemen verwacht door sneeuw
6 Februari, 05:06 NU.NL - Economie
Nederlanders hoeven zich de komende week geen zorgen te maken over of ze het wel warm houden in huis. Dat zeggen energieleveranciers en netbeheerder Liander tegen NU.nl. Er is extra gas ingekocht, voor stadsverwarming is er extra brandstof en onderhoud aan het gas- en elektriciteitsnet wordt tijdens de kou even uitgesteld.


Fiscus gaat handmatig 400.000 oude belastingbesluiten nalopen
5 Februari, 23:29 NU.NL - Economie
De Belastingdienst gaat, met behulp van een externe partij, 400.000 oude belastingbesluiten doorzoeken en beoordelen. Dat gebeurt in eerste instantie handmatig, meldt staatssecretaris Hans Vijlbrief (Belastingdienst) vrijdag aan de Tweede Kamer.


VS gaat invoerheffingen herzien voor producten uit EU
5 Februari, 20:30 NU.NL - Economie
De nieuw aangetreden regering in de VS wil het beleid voor importheffingen op goederen uit de Europese Unie herzien. Een woordvoerder van president Joe Biden heeft vrijdag meegedeeld dat de invoerheffingen hoog op de politieke agenda staan. Het gaat onder meer om importtarieven op staal en aluminium, waarover de EU eerder al de nieuwe president opriep om deze per direct op te heffen.


Essent verkoopt Belgische onderdelen vanwege grote concurrentie
5 Februari, 19:58 NU.NL - Economie
Energieconcern Essent doet zijn Belgische tak van de hand. Nieuwe eigenaar wordt Luminus. Dat hebben beide bedrijven vrijdag bekendgemaakt. Hoeveel geld is gemoeid met de deal, hebben beide bedrijven niet meegedeeld.


Verdubbeling aantal aanvragen voor tegemoetkoming vaste lasten
5 Februari, 17:09 NU.NL - Economie
90.000 bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis hebben gevraagd om tegemoetkoming in hun vaste lasten (TVL) over de laatste drie maanden van vorig jaar. Dat is een verdubbeling in vergelijking met de periode daarvoor, meldt het ministerie van Economische Zaken vrijdag. Inmiddels is 1,1 miljard euro aan gedupeerde ondernemers overgemaakt.


Philips krijgt ongelijk in patentconflict met Garmin en Fitbit
5 Februari, 16:32 NU.NL - Economie
Philips heeft een tik te verwerken gekregen in een patentconflict met het Amerikaanse navigatiebedrijf Garmin en Googles smartwatchproducent Fitbit. Het International Trade Centre (ITC) heeft de eerdere beschuldigingen van Philips, die meende dat de Amerikanen octrooien van Philips schenden, ongegrond verklaard.


Werknemers hebben recht op vaccinatieverlof
5 Februari, 15:14 Skynet Economie
Werknemers die zich laten vaccineren, zullen daar 'vaccinatieverlof' voor kunnen opnemen. Vakbonden en werkgevers hebben daar vandaag een akkoord over bereikt.


Hypotheekrente kan in veel gevallen omlaag bij stijgende WOZ-waarde
5 Februari, 14:44 NU.NL - Economie
Veel huiseigenaren ontvangen binnenkort de nieuwe woningwaardering die de gemeente heeft opgesteld inclusief de aanslag voor gemeentelijke woonlasten. Dit jaar is de WOZ-waarde waarschijnlijk een stuk hoger dan vorig jaar en dat kan woningeigenaren voordeel opleveren.


Supermarkten zetten extra personeel en auto's in vanwege winterweer
5 Februari, 14:43 NU.NL - Economie
Vanwege de aangekondigde lage temperaturen zetten supermarkten komend weekend extra personeel en wagens in om de bezorging en levering aan winkels niet in gevaar te brengen, maar eigenlijk voorzien ze geen grote problemen. Bezorgdiensten zijn bezorgder en verwachten "een sneeuwbaleffect".


Spanningen tussen EU en VK lopen weer op. Wat is er (nu weer) aan de hand?
5 Februari, 13:40 NU.NL - Economie
De Brexit-onderhandelingen mogen dan officieel afgelopen zijn, de discussies zijn dat nog niet helemaal. Nieuwe ontwikkelingen op het Ierse eiland bracht het VK en de EU opnieuw op gespannen voet. Drie vragen.


Beleggingsapp Robinhood stopt beperkingen rond Reddit-gekte
5 Februari, 11:54 NU.NL - Economie
De populaire beleggingsapp Robinhood heeft de beperking van de handel in aandelen van gameverkoper GameStop en bioscoopconcern AMC opgeheven. De aandelen waren vorige week de spil in een heuse beursgekte, veroorzaakt door acties van kleine beleggers op internetforum Reddit. Maar inmiddels lijkt de rust wedergekeerd.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn