NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Economie - Laatste nieuws

2News.be / Economie

Huawei kondigt Watch GT 4 aan in twee uitvoeringen
Woensdag, 00:03 Tweakers
Huawei kondigt de vierde generatie van Watch GT aan. De smartwatch is verkrijgbaar in een 41mm- en een 46mm-variant. Het grotere horloge beschikt over een achthoekige afwerking, terwijl de kleinere versie een ronde behuizing heeft.


ECB-bestuurder waarschuwt: 'Gok niet op renteverlaging in eerste helft 2024'
Woensdag, 00:02 NU.NL - Economie
Het is onwaarschijnlijk dat de Europese Centrale Bank (ECB) begin volgend jaar de rente gaat verlagen. Dat zei Martins Kazaks, president van de centrale bank van Letland en ECB-bestuurder, op een conferentie in het Spaanse Santiago de Compostella.


Nieuwe ronde STAP-budget gaat vandaag van start
Woensdag, 00:02 NU.NL - Economie
Het loket voor het STAP-budget gaat vandaag om 10.00 uur open. Iedereen kan de subsidie van 1.000 euro aanvragen. Dit keer wordt er wel strenger gekeken naar de opleiding waar je het geld voor wil gebruiken.


Bestbetaalde topman van Nederland treedt terug bij Prosus
Woensdag, 00:02 NU.NL - Economie
Bob van Dijk stopt als topman bij techinvesteerder Prosus. Hij is in 2019 aangesteld als CEO bij het Zuid-Afrikaanse bedrijf, dat is genoteerd aan de Amsterdamse beurs. De reden voor het vertrek noemt Prosus niet.


Politie arresteert personeel van wankele Chinese vastgoedreus Evergrande
Woensdag, 00:02 NU.NL - Economie
De problemen van het noodlijdende Evergrande zijn nog groter geworden. Een deel van het personeel van de vermogensbeheertak is opgepakt door de Chinese politie. Om hoeveel mensen het gaat en wat de aanklachten zijn, is niet bekendgemaakt.


Potje met 10 miljoen euro aan STAP-budget weer binnen enkele uren leeg
Woensdag, 00:02 NU.NL - Economie
Net als bij voorgaande rondes, was ook maandagochtend het STAP-budget van 10 miljoen euro razendsnel vergeven. Het opleidingspotje van de overheid was binnen twee uur leeg, een recordtijd.


Minder aanvragen dan verwacht voor energiesteun blokaansluitingen
Woensdag, 00:02 NU.NL - Economie
Het aantal aanvragen voor energiesteun voor huishoudens met een blokaansluiting is kleiner dan verwacht. Mede daarom is de aanvraagtermijn met een maand verlengd. Dat meldt demissionair minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) aan de Tweede Kamer.


FNV zet in op loonsverhoging van 5 tot 14 procent in nieuw cao-seizoen
Woensdag, 00:02 NU.NL - Economie
De FNV zet het komende cao-seizoen in op een loonsverhoging van 5 tot 14 procent. De vakbond wil dat werknemers over de hele linie worden gecompenseerd voor het verlies aan koopkracht door de hoge inflatie.


34.000 mensen hebben de blauwe belastingenvelop dit jaar niet meer geopend
Woensdag, 00:02 NU.NL - Economie
34.000 mensen hebben dit jaar niet op tijd belastingaangifte gedaan. Een deel van hen riskeert een boete van 385 euro, die kan oplopen tot 5.500 euro.


Sinds aantreden Willem-Alexander zijn kosten koningshuis niet zo hard gestegen
Woensdag, 00:02 NU.NL - Economie
Niet eerder sinds het aantreden van koning Willem-Alexander zijn de kosten voor het koningshuis zo hard gestegen. Voor 2024 is ruim 11 procent meer begroot dan voor dit jaar.


Vopak verkoopt drie chemische terminals in Rotterdamse haven
Woensdag, 00:02 NU.NL - Economie
Vopak verkoopt drie grote terminals voor chemische producten in de haven van Rotterdam. Het opslagbedrijf maakte dinsdag bekend dat het de terminals verkoopt aan het Britse investeringsfonds Infracapital.


NU+ | Dit zat er in het koffertje: de Prinsjesdagplannen in zes grafieken
Woensdag, 00:02 NU.NL - Economie
Nederland raakt uit een recessie en behoudt een beheersbaar begrotingstekort, blijkt uit schattingen van het Centraal Planbureau (CPB) na de met Prinsjesdag gepresenteerde kabinetsplannen. Hierbij stijgen de zorgkosten hard, maar de inkomsten uit belasting ook.


Musk overweegt X volledig achter betaalmuur te zetten in strijd tegen bots
Woensdag, 00:01 NU.NL - Economie
Als het aan Elon Musk ligt, gaat iedere gebruiker van X binnenkort een klein geldbedrag betalen. Dat is volgens de miljardair nodig om spamaccounts van het socialemediaplatform te weren.


Bijna de helft van opgewekte energie komt inmiddels uit natuurlijke bronnen
Woensdag, 00:01 NU.NL - Economie
In de eerste helft van dit jaar kwam bijna de helft van de opgewekte energie uit natuurlijke bronnen, zoals wind en zon. De elektriciteitsproductie uit fossiele bronnen daalde juist ten opzichte van een jaar eerder.


Steam Deck krijgt ondersteuning voor HDR en VRR op externe monitors
Woensdag, 00:01 Tweakers
Valve heeft een preview update uitgegeven voor Steam Deck OS 3.5. De handheldconsole krijgt via deze update ondersteuning voor HDR en VRR op aangesloten externe monitors, die ondersteuning bieden voor de beeldtechnieken.


Ziekenhuispersoneel zat zelf minder vaak ziek thuis
Woensdag, 00:01 NU.NL - Economie
Medewerkers van ziekenhuizen hebben zich in het tweede kwartaal aanzienlijk minder vaak ziek gemeld dan in dezelfde periode een jaar eerder. Deze omslag komt na jaren van oplopend ziekteverzuim door hogere werkdruk.


Nederlandse ruimtedetectives maken mondiale methaanaanpak mogelijk
Woensdag, 00:01 NU.NL - Economie
Ongezien methaan naar de atmosfeer lekken is dankzij Nederlands ruimteonderzoek verleden tijd. Lekkende gasvelden en andere superuitstoters kunnen sinds kort live worden opgespoord. Dat maakt de mondiale aanpak van klimaatverandering iets kansrijker.


Benzineprijs stijgt naar hoogste punt in meer dan een jaar
Woensdag, 00:01 NU.NL - Economie
Benzine kost weer meer dan 2,30 euro. Dat is voor het eerst sinds juli vorig jaar, blijkt uit cijfers van consumentencollectief UnitedConsumers. De stijging komt doordat olie steeds duurder wordt.


Zorgpremie stijgt door en is in 2024 weer 12 euro per maand hoger
Woensdag, 00:01 NU.NL - Economie
Het demissionaire kabinet verwacht dat de premie voor de basiszorgverzekering in 2024 weer 12 euro hoger is dan dit jaar. Volgens het ministerie van Volksgezondheid komt de premie waarschijnlijk op 149 euro per maand uit.


Kabinet helpt lage inkomens, huurtoeslag en kindgebonden budget omhoog
Woensdag, 00:01 NU.NL - Economie
Het kabinet neemt extra maatregelen om mensen met een laag inkomen, uitkeringsgerechtigden en grote gezinnen tegemoet te komen. Zo wordt de huurtoeslag verhoogd en gaat ook het kindgebonden budget omhoog. In totaal wordt daar ruim 1,75 miljard euro voor uitgetrokken.
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn