NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Economie - Laatste nieuws

2News.be / Economie

'Belastingdienst eist deel compensatie gedupeerden toeslagaffaire op'
Vandaag, 15:42 NU.NL - Economie
Gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire moeten een deel van de compensatie die ze ontvangen, weer afdragen aan de Belastingdienst. Dat meldt de belangenvereniging voor bewindvoerders in de schuldsanering (BBW) aan dagblad Trouw. De vereniging is uit irritatie hierover uit het overleg met de Belastingdienst gestapt.


Volkswagen-topman alleen vervolgd voor fraudeaanklachten in dieselschandaal
Vandaag, 13:36 NU.NL - Economie
Martin Winterkorn, de voormalig topman van Volkswagen die door de sjoemeldiesels het veld moest ruimen, wordt niet langer vervolgd voor het vermeend manipuleren van de markt. Dat heeft de rechtbank in het Duitse Braunschweig bepaald. Winterkorn moet nog wel voor de rechter verschijnen in februari vanwege andere fraudeaanklachten.


Tijdlijn: Hoe de toeslagenaffaire tot de val van het kabinet leidde
Vandaag, 12:55 NU.NL - Economie
Het kabinet-Rutte III besloot na lang beraad om af te treden naar aanleiding van het vernietigende rapport over de toeslagenaffaire. Daarmee kwam de beslissing om voor een keiharde aanpak van fraude te kiezen jaren later als een boemerang terug. NU.nl zet de belangrijkste feiten op een rijtje.


Aanleg omstreden gaspijp van Rusland naar Duitsland mag doorgaan
Vandaag, 11:30 NU.NL - Economie
Het Duitse Federale Maritieme en Hydrografische Agentschap (BSH) heeft toestemming gegeven voor het hervatten van de werkzaamheden in Duitse wateren aan de gaspijplijn Nord Stream 2 van Rusland naar Duitsland. De vorige vergunning was eind mei verlopen.


Deel winkelketens zet huurbetalingen op pauze om lockdown te overleven
Vandaag, 10:07 NU.NL - Economie
Winkelketens hebben het door de coronamaatregelen zwaar en een aantal ketens betaalt daarom sinds het begin van de lockdown geen of minder huur. In sommige gevallen gaat dat niet in overleg met de verhuurder, waardoor er conflicten ontstaan, meldt Het Financieele Dagblad vrijdag na een rondgang.


Nieuwe Amerikaanse sancties tegen Chinese bedrijven en functionarissen
Vandaag, 07:19 NU.NL - Economie
De Amerikaanse regering heeft in de nacht van donderdag op vrijdag nieuwe sancties tegen hooggeplaatste Chinese functionarissen en bedrijven uitgevaardigd, waaronder oliemaatschappij China National Offshore Oil Corporation (CNOOC).


Meer startende bedrijven in 2020 ondanks coronacrisis
Vandaag, 07:19 NU.NL - Economie
Er zijn in Nederland vorig jaar ondanks de coronacrisis 78.312 bedrijven bijgekomen ten opzichte van een jaar eerder. Aan het begin van dit jaar stonden bijna 2,08 miljoen ondernemingen geregistreerd in het handelsregister, een toename van 4 procent. Dat meldt de Kamer van koophandel (KVK) op basis van zijn Jaaroverzicht Bedrijvendynamiek vrijdag.


Biden kondigt coronasteunpakket aan van 1,9 biljoen dollar
Vandaag, 01:43 NU.NL - Economie
De Amerikaanse president elect Joe Biden heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een groot coronasteunpakket aangekondigd van ruim 1,9 biljoen dollar (1560 miljard euro). Het pakket is bedoeld om de economie van de Verenigde Staten te stimuleren en de coronapandemie te bestrijden, meldde Biden tijdens een toespraak in de Amerikaanse staat Delaware.


SCP: Voordelen van platformwerk wegen voor werkers zwaarder dan nadelen
Gisteren, 23:37 NU.NL - Economie
De voordelen van werk via online platformen zoals Deliveroo, Uber en Werkspot wegen voor veel platformwerkers vooralsnog zwaarder dan de nadelen ervan, zo blijkt uit donderdag gepubliceerd onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Vooral de mogelijkheid om dergelijk werk erbij te doen, trekt mensen aan. Wel blijkt uit het onderzoek dat de nadelen sommige groepen onevenredig raken.


KHN: Er komt 'forse steun' voor horecabedrijven aan
Gisteren, 19:25 NU.NL - Economie
Volgens Dirk Beljaarts, de directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), komt er "forse steun" voor horecabedrijven aan. Dat zegt hij donderdag na een "goed overleg" met staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken). "Ze zei dat het niet om kwartjes ging", aldus Beljaarts.


Zeventig aangiftes om misbruik coronasteun voor ondernemers
Gisteren, 18:43 NU.NL - Economie
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft in zeventig gevallen aangifte gedaan van misbruik van de coronaregeling die ondernemers helpt hun vaste lasten te blijven betalen. Dat meldt staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) donderdag.


Reisorganisaties moeten nog duizenden vakanties schrappen
Gisteren, 15:12 NU.NL - Economie
Reisorganisaties TUI Nederland en Corendon moeten gezamenlijk nog een paar duizend vakanties afblazen na de oproep van het kabinet om tot en met eind maart niet op vakantie te gaan. Dat zeggen woordvoerders van beide organisaties desgevraagd tegen NU.nl.


Transportbranche wil snelle aanpak van grensformaliteiten tussen VK en EU
Gisteren, 15:12 NU.NL - Economie
Door de extra douaneformaliteiten nemen vertragingen bij het goederentransport toe. Transport en Logistiek Nederland (TLN) zegt daarom dat het belangrijk is dat die problemen zo snel mogelijk worden aangepakt, omdat het goederenvolume nu nog relatief laag ligt en er nog geen grote drukte aan de grens is.


Scooterverkoop vaart wel bij het nieuwe normaal
Gisteren, 13:07 NU.NL - Economie
Het afgelopen jaar zijn bijna 85.000 brom- en snorfietsen verkocht. Dat is het grootste aantal sinds 2010 en een toename van 45 procent vergeleken met een jaar eerder. Dat melden RAI Vereniging, BOVAG en RDC donderdag.


Opwarming dreigt onbetaalbare kostenpost te worden voor arme landen
Gisteren, 13:07 NU.NL - Economie
Het prijskaartje van aanpassingen aan klimaatverandering dreigt voor ontwikkelingslanden snel op te lopen. Dat stelt een donderdag verschenen rapport van VN-milieuprogramma UNEP. Over tien jaar bedragen de jaarlijkse kosten van 'klimaatadaptatie' voor arme landen 115 tot 247 miljard euro. In 2050 kan dit zijn opgelopen tot meer dan 400 miljard euro.


Dagelijks bijna drieduizend reizigers via Schiphol van en naar VK
Gisteren, 12:25 NU.NL - Economie
Afgelopen week reisden dagelijks bijna drieduizend reizigers via Schiphol van en naar het Verenigd Koninkrijk. Het grootste deel daarvan reist via Schiphol en komt dus uit een ander land, of gaat door naar een ander land. Dat laat een woordvoerder van Schiphol desgevraagd weten aan NU.nl.


Fors minder bier gedronken in 2020, vooral sluiting horeca deed pijn
Gisteren, 11:43 NU.NL - Economie
Nederlandse bierbrouwers verkochten afgelopen jaar 14 procent minder bier. Vooral bij horeca en evenementen kwam de klad erin, met 58 procent minder omzet, zo meldt branchevereniging Bierbrouwers Nederland donderdag. Thuis werd wel meer bier gedronken.


Grootste daling huurprijzen vrije sector in acht jaar
Gisteren, 11:43 NU.NL - Economie
De huurprijzen voor woningen in de vrije sector zijn in het laatste kwartaal van afgelopen jaar gedaald met 3,7 procent. Een dergelijke afname is niet voorgekomen sinds het laatste kwartaal van 2012. Dat blijkt uit de Huurmonitor van woningplatform Pararius. Vooral in Amsterdam daalden de huren hard.


Meubelzaken en keukenwinkels zijn nog weken zoet met leveren van spullen
Gisteren, 11:43 NU.NL - Economie
De meubelzaken en keukenwinkels zijn ook tijdens de lockdown nog volop bezig. Doordat consumenten tijdens de coronacrisis juist heel veel nieuwe spullen voor het huis kochten, waren de levertijden fors opgelopen. Daar kan nu een inhaalslag gemaakt worden, zegt bracheorganisatie INretail in gesprek met NU.nl. Ook komen er daardoor nog inkomsten binnen.


ACM onderzoekt mogelijke ontwrichting winkelcentra door coronacrisis
Gisteren, 11:43 NU.NL - Economie
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil dit jaar onderzoek doen naar de gevolgen van de COVID-19-pandemie voor de winkelstraat, meldt de markttoezichthouder donderdag. Daarbij kijkt ACM onder meer naar de gevolgen van de crisis voor de leegstand in stadscentra.
© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn