NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Economie - Laatste nieuws

2News.be / Economie

1.253 mensen nemen deel aan eerste wereldrecordpoging aardbeienmilkshake drinken
27 Mei 2018, 19:30 Skynet Economie
Op de speelplaats van het Sint-Angela-Instituut in Tildonk (Haacht) hebben vandaag 1.253 personen deelgenomen aan de eerste wereldrecordpoging aardbeienmilkshake drinken ooit. Het ging om een initiatief van de KVLV in het kader van de 63ste editie van de Dag van de Aardbei, die georganiseerd werd in samenwerking met onder meer het Koninklijk Nationaal Verbond van Aardbeienkwekers en de provincie Vlaams-Brabant.


Greenpeace voert campagne tegen Studio 100-vlees met Maya-sigaretten
23 Mei 2018, 11:11 Skynet Economie
Greenpeace lanceert vandaag een nieuwe campagne om Studio 100 aan te zetten, te stoppen met het maken van ongezonde charcuterie voor kinderen. In een filmpje worden zogezegd sigaretten van Maya De Bij gepromoot.


Oproep om parlement te laten stemmen over politieke benoemingen
22 Mei 2018, 12:54 Skynet Economie
Federaal parlementsleden Hendrik Bogaert (CD&V) en Dirk Van der Maelen (sp.a) eisen stemrecht over de politieke benoemingen van de regering. Nu heeft het parlement daar weinig over te zeggen. Dat schrijft De Morgen vandaag.


Staking De Lijn - Dienstverlening ook zaterdag verstoord
20 Mei 2018, 00:18 Skynet Economie
Door de staking van vakbonden ACOD en ACLVB tegen de geplande hervormingen bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn zal de dienstverlening ook vandaag/zaterdag verstoord zijn. De hinder is het grootst op een aantal stadsnetten, en ook de kusttram ondervindt grote hinder.


Bpost brengt minder brieven en pakjes rond
17 Mei 2018, 00:18 Skynet Economie
Het vakbondsprotest rond de pensioenen veroorzaakt ook hinder bij bpost. De krantenbedeling is volgens het bedrijf wel normaal verlopen, maar doordat een deel van het personeel niet is komen opdagen, zijn er minder brieven en pakjes tot bij de distributiecentra geraakt. Dat zegt bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck.


VBO: "Als we pensioenen willen blijven garanderen, moeten we langer werken"
17 Mei 2018, 00:18 Skynet Economie
De loopbaanduur en de werkzaamheidsgraad moeten omhoog. Dat zegt het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) vandaag in een reactie op de pensioenbetoging die plaatsvindt in Brussel. Via sociale media verspreidde de werkgeversorganisatie een "pensioenpamflet" waarin ze met een infografiek uitlegt waarom we langer moeten werken.


Politie telt 55.000 betogers, vakbonden spreken van 70.000 manifestanten
17 Mei 2018, 00:18 Skynet Economie
De politie heeft vandaag 55.000 deelnemers geteld aan de pensioenbetoging in Brussel, de vakbonden spreken van 70.000.


Social profit slaat alarm over nijpend tekort aan personeel, maar komt ook met actieplan
17 Mei 2018, 00:18 Skynet Economie
Om de dienstverlening te garanderen, zijn in de social profit het komende decennium jaarlijks 46.000 nieuwe medewerkers nodig. Dat blijkt uit het Verso-rapport "Talent gezocht voor de social profit. Een duobaan voor beleid en onderneming". Vanavond houdt Verso, de vereniging van ondernemingen in de social profit sector, hierover vanaf 17.30 uur een studieavond in BluePoint Brussels, met als sprekers onder meer federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V), afgevaardigd bestuurder van de VDAB Fons Leroy en Vlaams Zorgambassadeur Lon Holzer. Er zal ook een actieplan met tien concrete beleidsvoorstellen worden ontvouwd.


Optocht pensioenbetoging verloopt rustig
17 Mei 2018, 00:18 Skynet Economie
Duizenden betogers zijn rond 11.00 uur vertrokken voor hun protestmars tegen het pensioenbeleid van de regering. De optocht verloopt rustig.


Ook stewardessen en stewards Brussels Airlines roeren zich
17 Mei 2018, 00:18 Skynet Economie
Een eventueel akkoord met de piloten betekent niet noodzakelijk het einde van de sociale onrust bij Brussels Airlines. Ook de "cabin crew", dat zijn de stewardessen en stewards, laten weten dat ze "genoeg gegeven" hebben en dat het tijd is dat ze meer "waardering en respect" krijgen. Dat staat in een open brief die vandaag door de christelijke bediendebond LBC-NVK werd verspreid.


Directie Brussels Airlines hoopt dat "substantieel voorstel" bonden kan overtuigen
17 Mei 2018, 00:18 Skynet Economie
De directie en vakbonden van Brussels Airlines zijn vandaag rond 10.00 uur opnieuw rond de tafel gaan zitten om een uitweg te zoeken uit het sociaal conflict bij de piloten van de luchtvaartmaatschappij. Zij staken vandaag voor de tweede keer deze week. Net als maandag is drie kwart van de vluchten geannuleerd, 25.000 passagiers zijn getroffen.


17 Mei 2018, 00:18 Skynet Economie
Eigen frietkot voor Belgische ambassades
17 Mei 2018, 00:18 Skynet Economie
Vijf Belgische ambassades in Zuidoost-Azi krijgen een eigen frietkot, waarmee ze op evenementen kunnen uitpakken om de Belgische friet te promoten. "Frieten zijn van ons", aldus Romain Cools van Belgapom.


Taxisector waarschuwt Weyts voor negatieve gevolgen van t radicale taxihervorming
15 Mei 2018, 12:54 Skynet Economie
In een open brief aan Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) waarschuwen de sociale partners van de Vlaamse taxisector dat het ongewijzigd doorvoeren van het huidige ontwerpdecreet over het bezoldigd individueel vervoer, ernstige gevolgen zal hebben voor de Vlaamse steden.


Oost-Vlaamse afvalophaling woensdag waarschijnlijk verstoord
15 Mei 2018, 00:18 Skynet Economie
De aangekondigde vakbondsactie op woensdag 16 mei in Brussel zal wellicht ook een impact hebben op de afvalophaling in de regio Dendermonde-Wetteren. Afvalintercommunale Verko kan nog niet inschatten waar het afval zou kunnen blijven staan.


Staking piloten Brussels Airlines - Verzoeningsoverleg tussen piloten en directie verloopt moeizaam
15 Mei 2018, 00:18 Skynet Economie
De verzoeningsvergadering tussen piloten en directie maandag bij Brussels Arlines verloopt moeizaam en is sinds de middag gepauzeerd tot 15.00 uur. Dat hebben enkele piloten betrokken in het overleg omstreeks 12.15 uur gezegd aan hun stakende collega's die postgevat hebben voor het gebouw van de luchtvaartmaatschappij. De directie heeft een nieuw voorstel gedaan aan de piloten, maar over de inhoud willen die nog niets kwijt. De tweede stakingsdag op woensdag vindt hoe dan ook plaats.


Fietsvergoedingen ronden de kaap van 100 miljoen euro
15 Mei 2018, 00:18 Skynet Economie
Het totale bedrag aan fietsvergoedingen bereikt opnieuw een recordpeil. In 2016 kregen iets meer dan 432.068 werknemers een vergoeding van gemiddeld 233 euro om met de fiets naar het werk te komen, goed voor een totaal bedrag van 100,5 miljoen euro en bijna 10 miljoen meer dan het jaar ervoor.


Dienstverlening De Lijn van woensdag tot en met zondag verstoord door vakbondsacties
15 Mei 2018, 00:18 Skynet Economie
Bij vervoersmaatschappij De Lijn is de dienstverlening door vakbondsacties van woensdag tot en met zondag verstoord. Vooral op de stadsnetten wordt hinder verwacht. Op woensdag wordt een eerste test uitgevoerd waarin werkwillige chauffeurs worden ingezet op vooraf bepaalde prioritaire lijnen, aldus De Lijn in een persbericht.


Nog geen akkoord, gesprekken gaan woensdag voort
15 Mei 2018, 00:18 Skynet Economie
De directie en vakbonden van Brussels Airlines hebben vandaag nog geen uitweg gevonden uit het sociaal conflict bij de piloten. De verzoeningsvergadering werd kort voor 20.00 uur geschorst. Woensdag vanaf 10.00 uur zitten beide partijen weer rond de tafel, zo meldden de bonden na afloop.


Ouders weten niet of hun kinderen woensdag naar school kunnen of niet
15 Mei 2018, 00:18 Skynet Economie
Veel ouders weten niet of ze hun kinderen woensdag naar school kunnen sturen of niet. Dat kan voor Open Vld-parlementslid Jo De Ro niet door de beugel. Hij dringt er bij de onderwijsbonden en bij minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) op aan om snel duidelijkheid te geven. "De huidige onzekerheid is ontoelaatbaar", aldus De Ro.
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2020 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn