NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Economie - Laatste nieuws

2News.be / Economie

Amazon dunt personeelsbestand toch wel verder uit
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
Amazon schrapt de komende tijd nog eens 9.000 banen. Het is de tweede grote ontslagronde bij het webwinkel- en techconcern. Begin dit jaar verdwenen er al 18.000 banen. De banen verdwijnen onder meer bij streamingdienst Twitch.


Woensdag meer duidelijkheid over nieuwe cao voor streekvervoer
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
De stakingen in het streekvervoer zijn voor een aantal dagen opgeschort. Twee verkenners proberen de cao-onderhandelingen weer op gang te krijgen. Woensdag moet er meer duidelijkheid komen.


Kledingmerk Scotch & Soda vraagt faillissement aan voor Nederlands deel
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
Het Nederlandse kledingmerk Scotch & Soda heeft een faillissement aangevraagd voor de activiteiten in ons land. De curator gaat op zoek naar een nieuwe eigenaar. Voorlopig blijven de 32 Nederlandse winkels nog gewoon open.


Sri Lanka hoopt op betere tijden na miljardenlening van IMF
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft maandag een lening van 3 miljard dollar (ongeveer 2,7 miljard euro) voor Sri Lanka goedgekeurd. Met het geld hoopt het Aziatische land uit de ergste economische crisis sinds de onafhankelijkheid te komen.


Kevin De Bruyne is nieuwe kapitein Rode Duivels: "Hele eer"
Donderdag, 00:02 Skynet Belgie
Kevin De Bruyne is de nieuwe kapitein van de Rode Duivels. Dat bevestigde de Belgische Voetbalbond dinsdag via Twitter. De 31-jarige middenvelder van Manchester City neemt de aanvoerdersband over van Eden Hazard, die afscheid nam van de nationale ploeg. Thibaut Courtois en Romelu Lukaku worden vicekapitein.


NU+ | Zwitserse bankenpaniek nog niet overgeslagen op Nederland
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
De overname van het noodlijdende Credit Suisse door UBS lijkt markten wat tot rust te hebben gebracht. Zo bleven de verliezen op aandelenmarkten maandag beperkt en zijn er geen aanwijzingen dat klanten geen vertrouwen meer hebben in hun bank en hun geld weghalen.


Online geven we meer uit aan reizen en tickets voor evenementen
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
Online gaven we vorig jaar 33,3 miljard euro uit en dat is een stijging van 9 procent ten opzichte van 2021. Er werd vooral meer besteed aan reizen en tickets voor attracties en evenementen.


Bedrijven kunnen vanaf vandaag tegemoetkoming in energiekosten aanvragen
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
Ondernemingen die veel gas en elektriciteit verbruiken kunnen vanaf vandaag een tegemoetkoming in de energiekosten aanvragen. Het loket van de overheid voor de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) is om 9.00 uur opengegaan.


Nederlands kabinet gaat gebruik van TikTok op overheidstelefoons verbieden
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
Het kabinet raadt rijksambtenaren per direct af om apps uit landen als China en Rusland te gebruiken op hun werktelefoon. De populaire, maar omstreden app TikTok krijgt dus een negatief advies. Nederland volgt hiermee het voorbeeld van steeds meer overheden. Op termijn volgt een compleet verbod.


Waterschapsbelasting gaat omhoog door maatregelen tegen klimaatschade
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
De 21 waterschappen in Nederland gaan de komende jaren fors investeren om de gevolgen van klimaatverandering te beperken. Om dat te kunnen betalen, gaat de waterschapsbelasting per huishouden omhoog.


Plopsaland-bestuurder ontslagen na berichten over grensoverschrijdend gedrag
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
De topman van de Belgische pretparken van Plopsaland, Steve Van den Kerkhof, moet vertrekken na berichten over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Dat heeft Studio 100, eigenaar van de Plopsa-groep, dinsdag bevestigd. Ook een andere manager moet vertrekken.


Klanten failliet Scotch & Soda krijgen geen geld meer terug bij retourneren
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
Klanten van het failliete Scotch & Soda die bestelde kleding willen retourneren, kunnen hun geld niet meer terugkrijgen. Ze kunnen de kleding alleen ruilen voor een ander artikel, laat het kledingbedrijf weten. Ook kunnen klanten de kleding niet meer terugsturen, maar alleen in de winkel langsbrengen.


Onverwachte inspecties bij Red Bull vanwege mogelijke prijsafspraken
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
De Europese Commissie heeft maandag onaangekondigde inspecties uitgevoerd bij Red Bull. Brussel verdenkt de energiedrankfabrikant, die in meerdere landen van de Europese Unie actief is, van het manipuleren van de markt.


Horeca, winkeliers en uitvaartondernemers melden zich voor energiesteun
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
Op de eerste dag dat bedrijven die veel energie verbruiken een tegemoetkoming kunnen aanvragen, hebben honderden ondernemers dat direct gedaan. In totaal 364 bedrijven uit vooral de horeca, sport en recreatie, landbouw en detailhandel hebben zich gemeld.


Huizenprijzen dalen voor het eerst sinds 2014 in vergelijking met jaar eerder
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
De prijzen van koopwoningen zijn vorige maand gedaald vergeleken met februari vorig jaar. Het is volgens statistiekbureau CBS voor het eerst sinds 2014 dat de huizenprijzen weer dalen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.


Jeugdbeschermers gaan minder gezinnen bijstaan om werkdruk te verlagen
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
Werkgevers en FNV Jeugdzorg zijn het eens geworden over hoe de werkdruk van jeugdbeschermers omlaag kan. Zo gaan medewerkers ieder minder kinderen en gezinnen bijstaan.


Nog steeds minder mensen in het openbaar vervoer dan voor corona
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
We reizen nog steeds minder met het openbaar vervoer dan voor corona. In 2022 werd er 966 miljoen keer ingecheckt in het ov. Dat is bijna 30 procent minder dan in 2019, het laatste jaar voor de pandemie.


Havenbedrijven gaan tienduizenden werknemers screenen op drugscriminaliteit
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
Havenbedrijven gaan met behulp van inlichtingendienst AIVD tienduizenden werknemers onder de loep nemen. De aanpak geldt als pilot om drugshandel en corruptie tegen te gaan, schrijft Trouw.


Keukenhof houdt vast aan les uit pandemie: kaartje koop je op dag en tijd
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
Keukenhof opent donderdag weer de deuren. Het park houdt vast aan het systeem waarbij je een kaartje koopt voor een bepaalde dag en tijd. Volgens directeur Jeroen Duyster gebeurt dat steeds vaker bij pretparken, dierentuinen en musea. Een erfenis uit de coronatijd, net zoals het het aantal bezoekers nog niet op het oude niveau zal zijn.


Nederlanders zijn ook in maart minder pessimistisch over eigen portemonnee
Donderdag, 00:02 NU.NL - Economie
Nederlanders zijn in maart weer iets minder pessimistisch over de eigen portemonnee dan een maand eerder. Het consumentenvertrouwen laat daarmee voor de vijfde maand op rij een lichte verbetering zien. Toch is het vertrouwen in de economie nog altijd uitzonderlijk laag.
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn