NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Buitenland - Laatste nieuws

2News.be / Buitenland

Door Iran gegijzelde Amerikanen op weg naar Qatar
Een groep van vijf Amerikanen die al maanden opgesloten zat in Iraanse gevangenissen, is op weg naar Qatar. Dat bevestigt Washington na berichtgeving door verschillende internationale media.


Ruim 140 klimaatactivisten opgepakt bij tiende opeenvolgende blokkade A12 in Den Haag
Dinsdag, 00:02 Skynet Buitenland
Ruim 140 klimaatactivisten van Extinction Rebellion zijn maandag opgepakt door de politie op de snelweg A12 in het Nederlandse Den Haag. De betogers blokkeerden de weg voor de tiende dag op rij. Nadat de politie het waterkanon had ingezet, werden de demonstranten van de weg gehaald en in bussen afgevoerd. Na ruim een uur was de weg weer vrij.


Bijna twintig klachten over politieoptreden bij klimaatprotest in Den Haag
Dinsdag, 00:02 Skynet Buitenland
In Nederland heeft de politie afgelopen week "bijna twintig" klachten ontvangen over haar optreden tijdens de demonstraties van actiegroep Extinction Rebellion op de A12 in Den Haag. Ongeveer de helft van de klachten komt van klimaatactivisten. De overige klachten zijn onder meer ingediend door mensen die klagen over het feit dat actievoerders niet vervolgd worden, zegt een politiewoordvoerder van het Haagse korps.


Baerbock noemt Xi "dictator" en trapt daarmee op zere tenen in Peking
Dinsdag, 00:02 Skynet Buitenland
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock heeft de Chinese president Xi Jinping in een interview op Fox News een dictator genoemd. Dat laat China niet zomaar gebeuren: de Duitse ambassadeur in Peking is op het matje geroepen, bevestigt Berlijn maandag. Baerbock reageert "gelaten" op de Chinese kritiek.


Parijs discrimineert Russische journalisten, beweert Moskou, ambassadeur ontboden
Dinsdag, 00:02 Skynet Buitenland
Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandag de Franse ambassadeur op het matje geroepen. Moskou beschuldigt Parijs van pestgedrag tegenover Russische journalisten op de G20-top in India.


Rusland vuurt kruisraketten af bij Alaska voor militaire oefeningen
Dinsdag, 00:02 Skynet Buitenland
De Russische zeemacht heeft tijdens militaire oefeningen in de Beringzee, bij Alaska, verschillende kruisraketten afgevuurd. Dat zegt het Russische ministerie van Defensie maandag. Het ministerie benadrukt dat de oefeningen, die gericht zouden zijn op het beschermen van de noordelijke zeeroutes, louter "defensief van aard" zijn.


Foutje Nederlands ministerie, kern begrotingsplannen van Justitie op straat
Dinsdag, 00:02 Skynet Buitenland
Door een foutje op het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid is de kern van de begrotingsplannen van het departement maandagmiddag op straat komen te liggen. De bedoeling was om de plannen op Prinsjesdag, namelijk op 19 september/morgen, bekend te maken, maar het persbericht werd per ongeluk iets eerder de wereld ingestuurd. Hoewel het bericht offline is gehaald, heeft BNR Nieuwsradio het hele persbericht bewaard en op de eigen site gezet.


Drie leden van veiligheidsdiensten gedood door drone in Iraaks Koerdistan
Dinsdag, 00:02 Skynet Buitenland
Drie leden van de antiterreurdiensten in Iraaks Koerdistan zijn maandag gedood in een droneaanval gericht op een vliegveld in de omgeving van de stad Suleimaniya. Dat kondigen de veiligheidsdiensten maandag aan, zonder te zeggen wie verantwoordelijk is.


Brits parlementsmedewerker verdacht van spionage voor China ontkent alles
12 September, 00:05 Skynet Buitenland
Een man die in het Britse parlement werkt en ervan verdacht wordt gespioneerd te hebben voor China, pleit onschuldig.


Afrikaanse varkenspest ontdekt bij zeven wilde zwijnen in Zweden
12 September, 00:05 Skynet Buitenland
In Zweden hebben autoriteiten bij zeven wilde zwijnen de Afrikaanse varkenspest vastgesteld. Dat heeft het Zweedse Nationaal Veterinair Instituut zondag bekendgemaakt in de stad Uppsala. De autoriteiten onderzoeken nu verder stalen van karkassen in dezelfde regio.


Wolven vormen geen gevaar voor vee en mensen in Europa, zegt WWF
12 September, 00:05 Skynet Buitenland
De groeiende wolvenpopulatie in bepaalde delen van Europa vormt geen gevaar voor vee of mensen. Dat zegt het Wereld Natuur Fonds (WWF) maandag in een reactie op een uitspraak van Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.


VS herdenken slachtoffers terreuraanslagen van 11 september 22 jaar geleden
12 September, 00:05 Skynet Buitenland
De Verenigde Staten hebben maandag de slachtoffers van de terreuraanslagen van 11 september 2001 herdacht met verschillende evenementen. In New York hebben zo nabestaanden de namen van de ongeveer 3.000 slachtoffers voorgelezen, in aanwezigheid van vicepresident Kamala Harris en de burgemeester van New York, Eric Adams.


Voorwaardelijke celstraf van vier jaar voor hacker Rui Pinto
12 September, 00:04 Skynet Buitenland
Een rechtbank in de Portugese hoofdstad Lissabon heeft de Portugese hacker Rui Pinto, de anonieme klokkenluider achter 'Football Leaks', maandag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar voor acht feiten van hacking en poging tot afpersing van het investeringsfonds Doyen Sports.


Het masterplan van Musk
12 September, 00:03 De Tijd
01:00 De biografie van Elon Musk, die volgende week verschijnt, wordt gegarandeerd een bestseller. Naast de vele aandacht voor zijn rusteloze persoonlijkheid groeit de bekommernis om de ongeziene machtsposi...


Eerste Afrikaanse klimaattop begint in Kenia
5 September, 00:05 Skynet Buitenland
De eerste Afrikaanse klimaattop begint maandag in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Tijdens de driedaagse bijeenkomst zal de nadruk liggen op het uitbreiden van hernieuwbare energiebronnen en het financieren van klimaatbeschermingsprojecten in Afrika.


Vijf functionarissen gedood bij aanslag in Myanmar
5 September, 00:04 Skynet Buitenland
In Myanmar zijn vijf lokale functionarissen en veiligheidsmedewerkers gedood bij een bomaanslag op een regeringsgebouw in de stad Myawady. Dat hebben veiligheidsbronnen gemeld. Elf politiemannen raakten gewond.


Holland Norway Lines failliet verklaard
5 September, 00:04 Skynet Buitenland
De Nederlandse rederij Holland Norway Lines vaart niet meer naar het Noorse Kristiansand. De rederij is maandag failliet verklaard door de rechtbank. Dat bevestigt curator Hans Silvius aan het Nederlandse RTV Noord.


Ursula von der Leyen waarschuwt voor oprukkende wolf
5 September, 00:04 Skynet Buitenland
De oprukkende wolvenpopulatie in bepaalde delen van Europa vormt een steeds groter gevaar voor de plaatselijke veestapel en mogelijk ook voor de mensen die er wonen. Dat zegt Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen maandag. Ze overweegt om de wetgeving die de wolf beschermt, aan te passen.


Iraanse zedenpolitie sluit waterpark wegens overtreding hoofddoekplicht
5 September, 00:04 Skynet Buitenland
In de Iraanse stad Mashad hebben de autoriteiten zondagavond een groot recreatiedomein gesloten wegens overtredingen van de kledingvoorschriften. De uitbaters zouden vrouwen hebben toegelaten zonder hoofddoek. Dat heeft het persbureau Fars maandag gemeld.


Zweedse burger al meer dan 500 dagen vastgehouden in Iran
5 September, 00:04 Skynet Buitenland
Een Zweedse burger die werkt voor het diplomatieke korps van de Europese Unie, zit al meer dan 500 dagen opgesloten in Iran. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times.
© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn