NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Buitenland - Laatste nieuws

2News.be / Buitenland

Amerikaanse regering sluit nieuwe licenties voor offshoreboringen niet uit
Zondag, 00:10 Skynet Buitenland
De regering van Joe Biden sluit volgens mediaberichten nieuwe olie- en gasboringen voor de Amerikaanse kust niet uit. In een plan van het ministerie van Binnenlandse Zaken staan plannen voor boringen in de Golf van Mexico en voor de kust van Alaska. Biden had tijdens zijn campagne nochtans beloofd geen nieuwe vergunningen voor offshoreboringen toe te kennen.


Universiteit Maastricht krijgt losgeld dat ze betaalde na hack terug
Zondag, 00:10 Skynet Buitenland
De Nederlandse politie en het openbaar ministerie hebben een deel van het losgeld dat in 2019 door de Universiteit Maastricht aan criminele hackers is betaald, gevonden en cryptovaluta in beslag genomen. Dankzij een gelukkige timing zijn die cryptomunten meer waard geworden, waardoor de universiteit een half miljoen euro ontvangt terwijl destijds 200.000 euro aan losgeld is betaald, zo blijkt uit een reconstructie van de Volkskrant.


Minstens vijf doden door aardbeving in Iran
Bij de aardbeving met een magnitude van 6 in het zuiden van Iran zijn al zeker vijf mensen om het leven gekomen. Dat meldt het staatspersagentschap Irna. Negentien andere mensen raakten gewond.


Italiaans zakenman neergeschoten in Mexico
Zondag, 00:10 Skynet Buitenland
In het zuiden van Mexico is vrijdag een Italiaanse zakenman, eigenaar van een luxehotel, neergeschoten. Dat melden lokale autoriteiten zaterdag.


Virigin Orbit lanceert succesvol zeven satellieten
Zondag, 00:10 Skynet Buitenland
Het Amerikaanse lanceerbedrijf Virgin Orbit heeft bij zijn eerste lancering bij nacht met succes zeven satellieten in de ruimte gebracht, zo heeft space.com gemeld.


Honderden vluchten geannuleerd voor weekeinde Amerikaanse nationale feestdag
Zondag, 00:10 Skynet Buitenland
In de VS zijn zijn aan de vooravond van de nationale feestdag (4 juli) honderden vluchten geannuleerd omdat de luchtvaartmaatschappijen kampen met gebrek aan personeel.


Oostenrijkse sterft na aanval haai in Egypte
Zondag, 00:09 Skynet Buitenland
In de buurt van de Egyptische badplaats Hurghada is een Oostenrijkse vrouw gestorven na een aanval van een haai. De 68-jarige was aan het zwemmen toen ze werd aangevallen. Ze raakte in shock en stierf in het ziekenhuis.


Amber Heard gaat in beroep in smaadproces
26 Juni, 00:09 Skynet Buitenland
Actrice Amber Heard gaan in beroep tegen de uitspraak in het bijzonder gemediatiseerde proces waarin ze rechtover haar ex-man, acteur Johnny Depp stond. Hun advocaten zouden vrijdag de regeling tussen de twee partijen afwerken, maar in de plaats daarvan liet Heards verdediging weten dat ze in beroep gaat.


Kerley zet nieuwe beste wereldjaarprestatie neer
26 Juni, 00:09 Skynet Buitenland
Fred Kerley heeft vrijdagavond opnieuw een beste wereldjaarprestatie laten noteren op de Amerikaanse atletiekkampioenschappen in Eugene. De 27-jarige Amerikaan won in de halve finales van de 100 meter in 9.76. Donderdag in de reeksen zette hij met 9.83 ook al een beste wereldjaarprestatie neer.


Scheepswrak op bijna 7.000 meter diepte ontdekt voor Filipijnse kust
26 Juni, 00:09 Skynet Buitenland
Voor de Filipijnse kust is een torpedobootjager van de Amerikaanse marine gevonden op een diepte van 7.000 meter. Het gaat om een schip dat gezonken is tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volgens een Amerikaans onderzoeksteam is er nooit eerder een scheepswrak op zo'n diepte teruggevonden.


Erdogan ziet geen vooruitgang rond NAVO-toetreding Zweden
26 Juni, 00:09 Skynet Buitenland
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat er geen vooruitgang is geboekt rond de wens van Zweden om lid te worden van de NAVO. Turkije verzet zich tegen de toetreding.


Europa gaat deepfakes harder aanpakken omdat ze gevaarlijk kunnen zijn
26 Juni, 00:09 NU.NL - Tech
Deepfakes - video's waarin bijvoorbeeld politici iets lijken te zeggen wat ze nooit hebben gezegd - lijken steeds realistischer en dat is een probleem. Daarom moeten bedrijven als Google, Facebook en Twitter volgens de Europese Commissie meer doen om ze tegen te gaan. Dat zal de Commissie naar verwachting donderdagmiddag aankondigen.


Aantal licht elektrische voertuigen in Nederland neemt beperkt toe
26 Juni, 00:09 NU.NL - Tech
Ongeveer 2 procent van de Nederlanders bezit een licht elektrisch voertuig. In de meeste gevallen gaat het daarbij om een elektrische scooter of step, meldt marktonderzoeker Multiscope donderdag op basis van onderzoek onder ruim 3.200 Nederlanders.


Facebook gaat meer video's tonen van personen die gebruikers niet volgen
26 Juni, 00:08 NU.NL - Tech
Facebook gaat binnenkort zijn tijdlijn aanpassen, meldt The Verge woensdag. Gebruikers krijgen daardoor meer stories en reels-video's te zien van personen of pagina's waar zij niet bevriend mee zijn of die zij niet volgen.


Greta Thunberg verrassend op podium Glastonbury
26 Juni, 00:08 Skynet Buitenland
Greta Thunberg is zaterdagnamiddag onaangekondigd op het podium van het Britse muziekfestival Glastonbury gekomen. De Zweedse klimaatactiviste haalde uit naar de wereldleiders en vroeg het publiek actie te ondernemen tegen de klimaatverandering.


Vijfentwintig doden door moessonregens in Bangladesh
19 Juni, 00:10 Skynet Buitenland
Bij moessonregens in Bangladesh zijn zeker 25 mensen om het leven gekomen. Meer dan 4 miljoen mensen zitten geblokkeerd ten gevolge van overstromingen. Dat heeft de politie zaterdag laten weten.


Vier Waalse gemeenten verbieden alcohol op scoutskamp
19 Juni, 00:10 Skynet Buitenland
De Waalse gemeenten Florenville, Chiny, Bouillon (provincie Luxemburg) en Andenne (provincie Luik) verbieden deze zomer alcohol tijdens kampen van jeugdbewegingen, zo schrijft Le Soir.


Hitte - Bezoekers mogen zelf drinkwater meenemen naar Pinkpop vanwege hitte
19 Juni, 00:09 Skynet Buitenland
Bezoekers van het Nederlandse muziekfestival Pinkpop mogen zaterdag zelf water meenemen naar het festivalterrein. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt nadat vrijdag lange rijen en wachttijden waren ontstaan voor de waterverdeelpunten van waterleidingmaatschappij Limburg (WML) op het festivalterrein.


Hitte - Ergste juni-hittegolf sinds 1950 in Spanje
19 Juni, 00:09 Skynet Buitenland
Spanje beleeft de ergste juni-hittegolf sinds 1950 met temperaturen van plaatselijk meer dan 44 graden. In de steden zochten de mensen zaterdag naar verkoeling in fonteinen, ijssalons en winkelcentra met airconditioning, berichtten Spaanse media. Reeds in de vroege voormiddag zaten de stranden vol.


Coronavirus - Amerikaanse gezondheidsdienst zet licht op groen voor coronavaccin jonge kinderen
19 Juni, 00:08 Skynet Buitenland
Na een adviesraad van de Amerikaanse geneesmiddelendienst FDA heeft ook gezondheidsdienst CDC groen licht gegeven voor de vaccinatie van kinderen tussen zes maanden en vijf jaar tegen het coronavirus. Zowel het vaccin van farmabedrijven BioNTech en Pfizer als dat van Moderna mag zo aan ongeveer 18 miljoen jonge kinderen toegediend worden, beslisten de experts zaterdag, volgens Amerikaanse media. Na de formele bekrachtiging door CDC-hoofd Rochelle Walensky staat niets nog vaccinatie in de weg in de leeftijdsgroep. De Amerikaanse regering zegt dat er vanaf 21 juni mee gestart kan worden.
© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn