NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Buitenland

2News.be / Buitenland

Pensioenhervorming Frankrijk - Personeel opgevorderd wegens brandstoftekorten in zuiden van Frankrijk
Woensdag, 00:05 Skynet Buitenland
Bij het oliedepot van Fos-sur-Mer in het zuiden van Frankrijk is 90 procent van het personeel in staking als protest tegen de geplande pensioenhervorming. De overheid heeft daarom een aantal personeelsleden laten opvorderen, zo kondigt ze dinsdag aan. Bij incidenten dinsdagnamiddag aan het oliedepot zijn drie politiemensen zwaargewond geraakt. Betogers gooiden met projectielen naar de politie, die traangas inzette.


Dodental door cycloon Freddy in Malawi zal oplopen tot 1.000, zeggen autoriteiten
Woensdag, 00:05 Skynet Buitenland
Het dodental van de tropische storm Freddy zal in Malawi wellicht oplopen tot meer dan 1.000 slachtoffers. Dat heeft de nationale autoriteit voor rampenbeheer dinsdag gemeld aan het Duitse persagentschap dpa. "Er zijn zeven dagen verstreken, en de kans om mensen die in de modder vastzitten levend terug te vinden, is klein", vertelt Charles Kalemba, een hoge ambtenaar bij de autoriteit voor rampenbeheer.


Pensioenhervorming Frankrijk - Burgemeester van Parijs activeert "crisiscel"
Woensdag, 00:05 Skynet Buitenland
Anne Hidalgo, burgemeester van Parijs, heeft dinsdag beslist om een "crisiscel" te activeren. In de Franse hoofdstad zijn er de voorbije avonden spontane manifestaties geweest tegen de omstreden pensioenhervorming van president Emmanuel Macron. In de straten van Parijs ligt ook nog altijd 9.300 ton afval, door een staking van de vuilnisophaaldiensten.


41-jarige Ibrahimovic wil EK spelen: "Ik ben het verleden, het heden en de toekomst"
Woensdag, 00:05 Skynet Buitenland
Zlatan Ibrahimovic bevestigde dinsdag dat hij volgend jaar nog het EK in Duitsland wil spelen met Zweden. De vedette van AC Milan zal dan 42 jaar zijn en zou de oudste speler in de geschiedenis worden op een EK. Als hij vrijdag in Solna aantreedt tegen de Rode Duivels, of drie dagen later tegen Azerbeidzjan, is hij al de oudste voetballer in een EK-kwalificatiewedstrijd.


Horizon- en The Wire-acteur Lance Reddick is overleden op 60-jarige leeftijd
Dinsdag, 00:00 Tweakers
De Amerikaanse acteur Lance Reddick is overleden op 60-jarige leeftijd. Hij is vooral bekend van zijn rollen in The Wire en John Wick. Gamers kunnen hem kennen van zijn rol als Sylens in de Horizon-games, of als Commander Zavala in Destiny 2.


"Cultuur is essentieel onderdeel van diplomatie"
15 Maart, 00:06 Skynet Buitenland
"Cultuur is een essentieel onderdeel van diplomatie." Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib dinsdag in Washington, waar ze de Amerikaanse ereconsuls ontvangt.


Treinongeval Griekenland - Treinverkeer vanaf 22 maart geleidelijk hervat
15 Maart, 00:06 Skynet Buitenland
Drie weken na een ernstig treinongeluk waarbij op 28 februari 57 mensen om het leven zijn gekomen, zal het treinverkeer in Griekenland vanaf 22 maart geleidelijk worden hervat. Dat heeft minister van Vervoer George Gerapetritis dinsdag gezegd


UEFA-voorzitter verontschuldigt zich voor chaos bij Champions League-finale in Parijs
15 Maart, 00:05 Skynet Buitenland
UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin heeft zijn excuses aangeboden voor de chaos met supporters die vorig jaar ontstond in aanloop naar de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Liverpool in Parijs.


Amerikaanse drone neergestort in Zwarte Zee - Moskou wijst verantwoordelijkheid drone-crash af
Het Russische ministerie van Defensie heeft elke verantwoordelijkheid voor de crash van een Amerikaanse drone in de Zwarte Zee van de hand gewezen. In een persbericht dat via het staatspersagentschap TASS werd verspreid, staat dat de drone niet onder vuur werd genomen of op een andere manier werd aangevallen.


Syrische president ontmoet Poetin woensdag in Moskou
15 Maart, 00:05 Skynet Buitenland
De Syrische president Bashar al-Assad is dinsdagavond laat aangekomen in de Russische hoofdstad Moskou. Woensdag heeft hij er een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin, meldt het kantoor van de Syrische president.

In het nieuws© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn